Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Καταγγελία-σοκ του Προέδρου των Ειδικών Φρουρών: «Αν οι αστυνομικοί μπουν στα Εξάρχεια, δεν θα βγουν ζωντανοί»!

Με πολύ σκληρά λόγια, τα οποία όμως αντιπροσωπεύουν την ανάλογη πραγματικότητα μίλησε ο Πρόεδρος των Ειδικών Φρουρών, Βασίλης Ντούμας σε τηλεοπτική εκπομπή. «Τα Εξάρχεια είναι ένας χώρος βίας, καίγονται περιουσίες, λεηλατούνται περιουσίες, καίγονται αστυνομικοί, στο συλλαλητήριο χθες είδαμε να απειλούνται ανθρώπινες ζωές και αυτό είναι η κακή εικόνα της Χώρας και μια αστυνομία που σας έχω πει και στο παρελθόν να σύρεται πίσω από τέτοια γεγονότα και να μην έχει πάρει την πολιτική απόφαση να βάλει ένα τέρμα σε αυτούς τους θύλακες ανομίας».

Πολύ πιο σκληρή, όμως, ήταν η αλήθεια που ξεστόμισε όταν ερωτήθηκε για το εάν υπάρχει «απαγορευτικό» για τους αστυνομικούς να επιχειρήσουν να κάνουν έλεγχο στα Εξάρχεια. Συγκεκριμένα, απάντησε ότι «οι αστυνομικοί εάν θα μπουν στα Εξάρχεια δεν θα βγουν ζωντανοί»! Επί της ουσίας, ο Πρόεδρος των Ειδικών Φρουρών αναγκάστηκε να παραδεχθεί ότι η ανομία και η εγκληματικότητα έχουν θεριέψει σε τέτοιο βαθμό, ώστε όχι μόνο να είναι ανεξέλεγκτες, αλλά πολύ περισσότερο η περιοχή να έχει μετατραπεί σε άβατο, το οποίο θα τιμωρεί με θάνατο τους εκπροσώπους του νόμου, στην περίπτωση που θελήσουν να μπουν σ’ αυτή προκειμένου να τον επιβάλλουν.

Χαρακτηριστικά είναι και τα όσα είπε για τον περιβόητο νόμο Παρασκευόπουλου, τον οποίο κατήγγειλε ευθαρσώς, για να προσθέσει στην συνέχεια ότι «Συλλαμβάνουμε ληστές με παρατεταμένα Καλάζνικοφ, καταφέρνουμε να τρώμε σφαίρες, τους συλλαμβάνουμε και μετά καλούμαστε να τους ξανασυλλάβουμε, διακινδυνεύοντας και πάλι την ζωή μας. Στο μεσοδιάστημα αυτό, έχουν διαπράξει διαρρήξεις, έχουν κάνει εγκλήματα, έχουν κακοποιήσει ανθρώπους».

Η ουσία των καταγγελιών του Ντούμα βρίσκεται ακριβώς στην μη ύπαρξη πολιτική απόφασης, η οποία θα καθαρίσει τα Εξάρχεια από κάθε είδους παραβατικότητα. Όλες, όμως, οι κυβερνήσεις της Μεταπολίτευσης φρόντισαν να θρέψουν το τέρας της ανομίας και της δημιουργίας παρακρατικών κύκλων γύρω από την περιοχή αυτή, προκειμένου να δρουν προς την εξυπηρέτηση συγκεκριμένων συντηρητικών συμφερόντων της εκάστοτε εξουσίας. Αυτοί οι παρακρατικοί κύκλοι αισθάνονται πλέον πολύ δυνατοί, ώστε να κάνουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα επίδειξη δύναμης με διάφορους τρόπους, όπως εμπρησμούς αυτοκινήτων και καταστημάτων, «παρελάσεις» με όπλα, έλεγχο ταυτοτήτων, ξυλοδαρμό και ληστεία σε βάρος διερχομένων πολιτών κ.τ.λ.

Κι αυτό θα συνεχίζεται για όλο το χρονικό διάστημα που τα κόμματα του «Συνταγματικού τόξου» θα συνεχίζουν να συντηρούν αυτή την αισχρή κατάσταση, η οποία είναι δυστυχώς ζήτημα χρόνου να οδηγήσει στην απώλεια νέων ζωών από την «κόκκινη» παρακρατική τρομοκρατία.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/kataggelia-sok-tou-proedrou-twn-eidikwn-frourwn-an-oi-astunomikoi-mpoun-sta#ixzz4xIiX7nec

Exit mobile version