Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Γ. Σαχινίδης: Σύριζα και Ανέλ χαρίζουν άδειες πωλητών λαϊκών αγορών σε λαθρομετανάστες – ΒΙΝΤΕΟ

YouTube Poster

Ο συναγωνιστής και βουλευτής Πέλλας Γιάννης Σαχινίδης μίλησε στην Ολομέλεια της βουλής σχετικά με το νομοσχέδιο της κυβέρνησης Σύριζα-Ανέλ για τις λαϊκές αγορές.

Αρχικά, ο συναγωνιστής κατήγγειλε την πολιτική που εφαρμόζουν οι Συριζα-Ανέλ: «Φτωχοποιήσατε, εξαθλιώσατε, ξεπουλάτε τα πάντα, για να έχετε αντικείμενο πάνω στο οποίο θα μπορέσετε να βασίσετε την αριστεροσύνη σας, μια αριστεροσύνη την οποία η Νέα Δημοκρατία την έχει υιοθετήσει γιατί βλέπει ότι πουλάει» είπε χαρακτηριστικά.

Ο Γ. Σαχινίδης ζήτησε να γίνει δεκτή η απαίτηση των φορέων σχετικά με την επανασύσταση του Οργανισμού Λαϊκών Αγορών Αττικής και Θεσσαλονίκης, ο οποίος καταργήθηκε το 2014 κάτι με το οποίο συντάσσεται και η Χρυσή Αυγή.

Στην συνέχεια παρουσίασε το υπόμνημα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Παραγωγών Αγροτικών Προϊόντων Πολιτών Λαϊκών Αγορών που λέει ότι καταργήθηκαν οι Οργανισμοί Λαϊκών Αγορών Αττικής και Θεσσαλονίκης άνευ λόγου και αιτίας. Οι Οργανισμοί αυτοί, ως γνωστόν, ήταν οικονομικά ανεξάρτητοι από τον κρατικό προϋπολογισμό και δεν επιβάρυναν ούτε με ένα ευρώ τον Έλληνα φορολογούμενο.

Σχετικά με τις διατάξεις του προτεινόμενου άρθρου 37, η κυβέρνηση ανοίγει πραγματικά, την είσοδο στην οικονομική δραστηριότητα και των λαθρομεταναστών, υπό τον μανδύα των ευπαθών ομάδων και των συλλογικοτήτων και αλληλέγγυων πολιτών.

«Με τι καταργούμενες διατάξεις του άρθρου 14, το οποίο προέβλεπε τα ποσοστά τα οποία θα έπρεπε να υπάρχουν αναλογικά στην αδειοδότηση των λαϊκών αγορών -προέβλεπε ρητά ένα 15% να πηγαίνει στους τρίτεκνους – πολύτεκνους, ένα 5% στους αποφυλακισθέντες, ένα 7% για τους Ρομά- και με το σχέδιο νόμου το οποίο φέρνετε και το άρθρο 19, γίνεται μια σαλαμοποίηση όλων αυτών.

Μάλιστα, στην πρώτη κατηγορία, η οποία αφορά το 60% των αδειοδοτήσεων αυτών, έχουν πρόσβαση κατά 100%, κύριε Υπουργέ, όλοι οι Ρομά που θα κάνουν αιτήσεις. Ξέρετε γιατί; Διότι αν λειτουργήσουν αθροιστικά οι μοριοδοτήσεις -πείτε μου εσείς κάποιον από τους Ρομά, ο οποίος δεν είναι παραβατικός, δεν έχει αποφυλακιστεί, δεν είναι πολύτεκνος, δεν είναι χρήστης ναρκωτικών- αναλογικά, στην πλειονότητά τους, πρόσβαση σε αυτές τις άδειες θα έχουν οι Ρομά.

Κι εδώ δεν πρόκειται για μια ευπαθή ομάδα. Ο τρόπος ζωής είναι επιλογή τους, κύριε Υπουργέ. Ευπαθείς ομάδες είναι τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες. Ευπαθής είναι κάποιος ο οποίος έχει φτωχοποιηθεί και όχι κάποιος ο οποίος έχει κάνει τρόπο ζωής αυτήν τη φτωχοποίηση, επειδή αποφεύγει συστηματικά να αποδίδει φόρο στο ελληνικό κράτος και να έχει πρόσβαση», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/g.-sachinidhs-suriza-kai-anel-charizoun-adeies-pwlhtwn-laikwn-agora-se-lath#ixzz4xrdNibXA

Exit mobile version