Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Τα Paradise Papers έκρυβαν την οικογένεια Μητσοτάκη: Μέσα στη νέα λίστα ήταν η Μαρέβα!

 

Τελικώς δεν υπάρχει λίστα στην οποία δεν συμμετέχει η Νέα Δημοκρατία. Μετά τον περιβόητο Παπασταύρου, σύμβουλο του Σαμαρά, ήρθε ο καιρός για να μπουν οι λίστες και μέσα στα σπίτια τους. Ο λόγος για την νέα διεθνή αποκάλυψη φοροδιαφυγής, τα περιβόητα Paradise Papers, εντός των οποίων κρύβονται 130 ονόματα που θα απασχολήσουν την ελληνική πολιτική σκηνή, μεταξύ των οποίων είναι πολιτικοί, επιχειρηματίες και ένας τουλάχιστον μεγαλοτραπεζίτης.

Προς το παρόν οι πιέσεις κομμάτων και προσώπων έχουν αποδώσει και δεν έχουν βγει πολλά ονόματα, παρά μόνο ένα. Αυτό της συζύγου του Κυριάκου Μητσοτάκη, Μαρέβα, η οποία εμφανίζεται ως μέτοχος κατά 50% offshore εταιρείας με έδρα τα Νησιά Κέιμαν στην Καραϊβική.

Η ίδια στην απάντησή της παραδέχεται την εμπλοκή της στην εταιρεία Eternia Capital Management, την οποία ίδρυσε το 2010 σημειώνοντας τα παρακάτω:

«Η εν λόγω εταιρεία ήταν ο investment manager σε αλλοδαπό αμοιβαίο κεφάλαιο, με επενδυτές ξένες τράπεζες και ξένους θεσμικούς επενδυτές. Το αμοιβαίο κεφάλαιο είχε ως θεματοφύλακα την παγκοσμίου φήμης και κύρους τραπεζική εταιρεία Goldman Sachs Execution & Clearing LP και ως συνεργαζόμενη τράπεζα την επίσης παγκοσμίου φήμης και κύρους επενδυτική τράπεζα JP Morgan London. Ο θεσμικός ρόλος των δύο αυτών παγκοσμίου κύρους τραπεζικών λογαριασμών διασφάλιζε την πλήρη τήρηση των κανόνων διαφάνειας και όλους τους απαραίτητους Anti Money Laundering (AML) ελέγχους. Επιπλέον όλη η δραστηριότητα του αμοιβαίου κεφαλαίου ελεγχόταν από Ορκωτούς Λογιστές. Η δομή του αμοιβαίου κεφαλαίου ήταν απόλυτα νόμιμη και επελέγη με βάση τη συνήθη πρακτική που ακολουθείτο εκείνη την περίοδο και, αν δεν κάνω λάθος, συνεχίζει να ακολουθείται. Όλες οι πληρωμές γίνονταν απευθείας από τον θεματοφύλακα του αμοιβαίου κεφαλαίου και όχι από τον investment manager, ο οποίος δεν κατείχε τραπεζικό λογαριασμό σε μη συνεργάσιμο φορολογικό κράτος. Στη διετία που ήταν ενεργό το αμοιβαίο κεφάλαιο (Ιούνιος 2010- Ιούνιος 2012), λόγω της οικονομικής κρίσης, είχε αρνητικά αποτελέσματα και εξαιτίας της ζημιογόνας λειτουργίας του έκλεισε και τα χρήματα επεστράφησαν με ζημία στους επενδυτές από την τράπεζα JP Morgan London. Η αμοιβή της εταιρείας ήταν εναρμονισμένη με τη συνήθη πρακτική. Η επίσημη συμμετοχή και η ενεργός παρουσία της Goldman Sachs, της JP Morgan και των Ορκωτών Ελεγκτών εξασφάλιζαν τη νομιμότητα όλων των διαδικασιών και την πλήρη διαφάνεια ως προς την προσέλευση και την κίνηση των κεφαλαίων».

Εμείς, από την πλευρά μας, δεν είμαστε δικαστές για να επιβεβαιώσουμε ή να διαψεύσουμε τα όσα λέει η Μαρέβα Μητσοτάκη. Άλλωστε, αυτά θα φανούν στην πορεία των ερευνών για το όλο ζήτημα.

Όμως, υπάρχει ένα ζήτημα που αγγίζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, παρά την όλη ιστορία με την διάσταση, που του επέτρεψε να μην περιλαμβάνει την σύζυγό του και τις δραστηριότητές της στο πόθεν έσχες του. Είναι το ηθικό ζήτημα της εν γνώσει συμμετοχής της συζύγου σε μία off shore εταιρεία εν μέσω οικονομικής κρίσεως και μνημονίου. Ακόμα και νόμιμες να ήταν οι δραστηριότητες της εταιρείας, η ίδια η έδρα της σε μία φορολογική «μαύρη τρύπα» εγείρει σοβαρότατα ηθικά ζητήματα που τον καθιστούν ανίκανο να ηγηθεί της χώρας.

Πώς ακριβώς θα πείσει τους πολίτες να κρατήσουν τα λεφτά στη χώρα και να φορολογηθούν από την στιγμή που η ίδια η σύζυγός του ήταν μεγαλομέτοχος off shore εταιρείας;

Το γεγονός ότι όλες οι μπίζνες της Μαρέβα γίνονταν με Jp Morgan, Goldman Sachs και τους υπόλοιπους επενδυτικούς κολοσσούς, που χρησιμοποίησε ο Γιωργάκης ο Παπανδρέου για να μας βάλει το Μνημόνιο είναι μία άλλη παράμετρος, την οποία δεν θα σχολιάσουμε, καθότι είναι γνωστό πως οι νεοδημοκράτες είναι οι άνθρωποι των διεθνών τοκογλύφων στην Ελλάδα.

Σχετικά με τα Panama Papers και την ομιλία Τσίπρα επί του ζητήματος ο Γ.Γ. της Χρυσής Αυγής έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Η Χρυσή Αυγή χαιρετίζει την αποκάλυψη κάθε σκανδάλου που αφορά την δημόσια ζωή. Μάταια όμως πανηγυρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα για την λίστα των Paradise Papers, αφού κυβερνά την χώρα 3 σχεδόν χρόνια και δεν έκανε τίποτα ούτε για την λίστα Λαγκάρντ, ούτε για την λίστα Μπόργιανς, ούτε για τα Panama Papers, ούτε βεβαίως για την off shore της “Αυγής”.

Η μοναδική πολιτική δύναμη που μπορεί να εγγυηθεί αληθινή κάθαρση στην δημόσια ζωή είναι η Χρυσή Αυγή και όχι η συνέχεια του αμαρτωλού ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα ούτε η Νέα Δημοκρατία της Siemens.

Νικόλαος Γ. Μιχαλολιάκος
Γενικός Γραμματέας Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή»

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/ta-paradise-papers-ekruban-oikogeneia-mhtsotakh-mesa-sth-nea-lista-htan-h-m#ixzz4xsbIDUAs

Exit mobile version