Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Κατάληψη από μαθητές στο Ελληνικό Σχολείο στο Ντίσελντορφ, επειδή δεν έχουν καθηγητές – Δυστυχώς δεν είναι «προσφυγόπουλα»…

 

Τα μαύρα χάλια της Ελληνικής (;) Παιδείας εξάγονται και στο εξωτερικό, στα σχολεία εκείνα που φοιτούν τα Ελληνόπουλα της διασποράς. Αυτή την φορά, τα άσχημα νέα έρχονται από την Γερμανία, εκεί όπου κατάληψη πραγματοποιείται στο Ελληνικό Γυμνάσιο και Λύκειο στο Ντίσελντορφ, καθώς, όπως καταγγέλλουν μαθητές, το υπουργείο δεν έχει στείλει εκπαιδευτικούς για να διδάξουν.

Οι μαθητές έστειλαν μάλιστα, επιστολή στον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, στην οποία εκφράζουν την αγανάκτησή τους. «Έχει ήδη μπει ο Νοέμβριος και οι αποσπάσεις του εξωτερικού δεν έχουν πραγματοποιηθεί στο ελάχιστο», αναφέρεται στην επιστολή.

«Κάναμε το λάθος και σας εμπιστευτήκαμε με αποτέλεσμα να περιμένουμε δύο μήνες άπραγοι. Είναι λυπηρό»,  λένε οι μαθητές, «να στέλνονται στο υπουργείο Παιδείας δεκάδες επιστολές από πολλά σχολεία και συλλόγους γονέων και εσείς από πλευράς σας να απαντάτε γενικά και αόριστα, δίνοντας υποσχέσεις που δε θα τηρήσετε», καταλήγουν.

Δυστυχώς για τους Έλληνες μαθητές του Ντίσελντορφ δεν πρόκειται για «προσφυγόπουλα», ώστε να σπεύσει το υπουργείο Παιδείας και (αν)αρμόδιος Γαβρόγλου να βρουν λύση στο άψε-σβήσε. Γι’ αυτό και οι κάθε λογής «αλληλέγγυοι», «δικαιωματάκηδες» κ.τ.λ. τηρούν παρατεταμένη σιγή ιχθύος στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες μαθητές στην Γερμανία.

 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/katalhpsh-apo-mathhtes-sto-ellhniko-gumnasio-kai-lukeio-sto-ntiselntorf-epe#ixzz4xyBqKdEn

Exit mobile version