Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΥΠΕΞ Σκοπίων, Ντιμιτρόφ: Δεν μπορούμε να διεκδικούμε τον Μέγα Αλέξανδρο

ΥΠΕΞ Σκοπίων, Ντιμιτρόφ: Δεν μπορούμε να διεκδικούμε τον Μέγα Αλέξανδρο

Μπορεί οι γραικύλοι της ελλαδικής Βουλής να είναι έτοιμοι σύσσωμοι να παραδώσουν το όνομα της Μακεδονίας μας στους Σκοπιανούς, όμως στην πραγματικότητα το μόρφωμα των Σκοπίων βρίσκεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, γεγονός που τους αναγκάζει να οπισθοχωρούν ατάκτως ακόμα και στο ζήτημα της ονομασίας.

Έτσι, είχαμε δηλώσεις του πλέον αρμοδίου, του σκοπιανού ΥΠΕΞ δηλαδή, στις οποίες σημείωνε ότι οι διεκδικήσεις των σκοπιανών είναι πλήρως ανεδαφικές, αλλά και επικίνδυνες. Συγκεκριμένα, για το θέμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και της «μακεδονικότητάς» τους είπε ότι “Δεν είναι συνετό να διεκδικήσουμε την κληρονομιά του Μεγάλου Αλεξάνδρου σαν κάτι που ανήκει στα Σκόπια”, ενώ για τις διάφορες εκδηλώσεις που σκοπιανοί φτάνουν να ζητάνε την… Θεσσαλονίκη σημείωσε ότι συνιστούν «δείγμα του παράνομου επεκτατισμού».

Βεβαίως, αυτά δεν είναι κέρδη της μειοδοτικής πολιτικής των συριζαίων, αλλά αποτέλεσμα της ραγδαίας αλβανοποίησης των σκοπίων, που ως αποτέλεσμα είχε την πρόσφατη περίοδο ακυβερνησίας και αποσταθεροποίησης του εν λόγω κρατιδίου. Πρώτη φορά, μάλιστα, στα χρονικά δημιουργείται τέτοιο διπλωματικό παράδοξο ο θύτης να διεκδικεί τόσο χλιαρά και το θύμα να είναι τόσο πρόθυμο να δώσει τα πάντα. Κάτι σαν το «σύνδρομο της Στοκχόλμης» σε διπλωματική έκδοση.

Αυτή τη στιγμή είναι ανοιχτό ένα παράθυρο ευκαιρίας που μόνο οι Εθνικιστές της Χρυσής Αυγής θα μπορούσαν να εκμεταλλευτούν για να λήξει το ζήτημα με τα Σκόπια σύμφωνα με τα ιστορικά δίκαια του Ελληνισμού. Αυτό δεν σημαίνει ότι αυτό το παράθυρο θα μείνει ες αεί ανοιχτό. Θυμίζουμε ότι ανάλογες θετικές δηλώσεις είχαν γίνει στο παρελθόν, αλλά η κυβερνώσα Νέα Δημοκρατία φρόντισε να μην τις εκμεταλλευτεί με αποτέλεσμα το θέμα να υπάρχει μέχρι σήμερα.

Είναι η ώρα για την υιοθέτηση μίας Εθνικής Θέσεως για το όνομα της Μακεδονίας μας, που δεν μπορεί να είναι άλλη από την πάγια θέση της Χρυσής Αυγής: ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ!

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/upej-skopiwn-ntimitrof-den-mporoume-na-diekdikoume-ton-mega-alejandro#ixzz4y2XW9ohq

Exit mobile version