Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ερώτηση Ελληνικής Αυγής για την ασυδοσία των πάρκινγκ στο κέντρο της πόλης

Ερώτηση στο Δημοτικό  Συμβούλιο  κατέθεσε η παράταξη της «Ελληνικής Αυγής για τη Θεσσαλονίκη» σχετικά με την ασυδοσία η οποία επικρατεί στους δρόμους του ιστορικού κέντρου της πόλης αναφορικά με την στάθμευση των οχημάτων, μονίμων κατοίκων και επισκεπτών.

 

Ο επικεφαλής της παράταξης Ματθαιόπουλος Αρτέμιος, κάνει λόγο στην ερώτηση του για ιδιωτικούς σταθμούς αυτοκινήτων οι οποίοι καταλαμβάνουν κοινόχρηστες θέσεις και αποκομίζουν παρανόμως κέρδη αλλά και δυσκολεύουν αφάνταστα την ανεύρεση θέσεως στάθμευσης για τους μόνιμους κατοίκους.

Σύμφωνα με τον Κανονισμό Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, ο δήμος είναι υποχρεωμένος να απαντήσει εντός ενός μηνός άλλως η ερώτηση επανακατατίθεται στο επόμενο Δημοτικό  Συμβούλιο.

Το κείμενο της ερώτησης έχει ως ακολούθως:

 

 

 

Θεσσαλονίκη, 06-11-2017

Αριθμός Πρωτοκόλλου: 188

ΠΡΟΣ: Τον κ. Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Θεσσαλονίκης.

 

 

ΘΕΜΑ: «Ερώτηση σχετικά με την εν τοις πράγμασι κατάργηση της διαθεσιμότητας θέσεων δωρεάν στάθμευσης των μονίμων κατοίκων στο κέντρο της πόλης»

 

Εντός του Νοεμβρίου του έτους 2017, θα αρχίσει η εφαρμογή του νέου συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης, με την ξενική ονομασία «THESi», στις οδικές αρτηρίες των Δημοτικών Κοινοτήτων Α΄, Γ΄ και Ε΄ του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Το νέο σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης, προβλέπει δωρεάν θέσεις στάθμευσης με μπλε διαγράμμιση για τους μόνιμους κατοίκους στην περιοχή τους, θέσεις για τους επισκέπτες με λευκή διαγράμμιση και με χρηματικό αντίτιμο το οποίο αντιστοιχεί στην διάρκεια της στάθμευσης και επίσης ειδικές θέσεις με κίτρινη διαγράμμιση για φορτοεκφόρτωση κτλ..

Όμως, η προσεκτική μελέτη της εξαγγελθείσας χωροθέτησης για την εφαρμογή του THESi οδηγεί σε συμπεράσματα τα οποία με τη σειρά τους εγείρουν σοβαρές και βάσιμες αμφιβολίες σχετικά με την επιτυχή έκβαση της εφαρμογής του, ειδικά όσον αφορά στους μόνιμους κατοίκους και την δυνατότητα τους να σταθμεύουν δωρεάν στην περιοχή τους.

Στο Α΄ Δημοτικό Διαμέρισμα, το οποίο είναι σε απόλυτο σχεδόν βαθμό κατοικημένο, οι μπλε διαγραμμίσεις, ειδικά κάτω από την οδό Τσιμισκή, έχουν γίνει σε δρόμους σε πολλούς από τους οποίους λειτουργούν ιδιωτικοί σταθμοί αυτοκινήτων.

Αναλυτικότερα, μπλε διαγράμμιση κάτω από την οδό Τσιμισκή έχει γίνει στην οδό Δημοσθένους, όπου λειτουργούν δύο σταθμοί αυτοκινήτων, στην οδό Πλουτάρχου, όπου λειτουργεί ένας σταθμός αυτοκινήτων, στην οδό Βογατσικού και στην οδό Μητροπολίτου Ιωσήφ, παράλληλες της οδού Λασάνη όπου λειτουργεί ένας σταθμός αυτοκινήτων και κάθετες στην οδό Προξένου Κορομηλά όπου λειτουργούν τρείς σταθμοί αυτοκινήτων, στην Στρατηγού Καλλάρη, όπου λειτουργεί ένας σταθμός αυτοκινήτων, στην Δημητρίου Γούναρη, όπου λειτουργεί ένας σταθμός αυτοκινήτων, στην προέκταση της οδού Μητροπόλεως μετά την Παύλου Μελά όπου λειτουργεί ένας σταθμός αυτοκινήτων.

Είναι γνωστό στις δημοτικές Αρχές, στην Ελληνική Αστυνομία, στο Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, σε κάθε αρμόδια Αρχή, ακόμη και στην Βουλή των Ελλήνων όπου έχουν κατατεθεί αρκετές σχετικές Ερωτήσεις προς τα αρμόδια Υπουργεία από τον Λαϊκό Σύνδεσμο Χρυσή Αυγή, αλλά κυρίως στην κοινωνία της Θεσσαλονίκης και ειδικότερα του ιστορικού κέντρου, πως πολλά χρόνια τώρα επικρατεί μια κατάσταση ασυδοσίας και ανομίας, στο πλαίσιο της οποίας κάποιοι επιτήδειοι ιδιοκτήτες των ανωτέρω αναφερθέντων σταθμών αυτοκινήτων, καταπατούν και εκμεταλλεύονται αποκομίζοντας παρανόμως σημαντικά οικονομικά οφέλη, σχεδόν όλες τις κοινόχρηστες θέσεις στάθμευσης στους δρόμους του κέντρου της πόλης.

Δυστυχώς η έκνομη και αντικοινωνική αυτή συμπεριφορά κάποιων επιχειρηματιών, δεν έχει αντιμετωπισθεί ούτε και από την δική σας Δημοτική Αρχή. Μέχρι και σήμερα δεν έχει γίνει καμία απολύτως ουσιαστική ενέργεια από τους αρμόδιους, μεταξύ των οποίων και ο Δήμος Θεσσαλονίκης, προκειμένου να δοθεί τέλος σε αυτήν την απαράδεκτη κατάσταση. Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω αναφερθέντων σταθμών αυτοκινήτων εξακολουθούν να καταλαμβάνουν και να εκμεταλλεύονται τις εναπομείνασες πλέον θέσεις στάθμευσης και ειδικά μόλις αρχίσει η πλήρης εφαρμογή του νέου συστήματος οι μόνιμοι κάτοικοι του κέντρου σε καμία περίπτωση δεν θα έχουν την δυνατότητα όχι να σταθμεύουν στην περιοχή τους, αλλά ούτε καν να βρίσκουν δωρεάν θέσεις στάθμευσης, σύμφωνα με τις εξαγγελίες του Δημάρχου.

Ερωτάται ο Δήμαρχος και τα αρμόδια όργανα

 1) Με ποιες ενέργειες θα αντιμετωπίσει επιτέλους ο αρμόδιος Δήμος Θεσσαλονίκης, αποτελεσματικά και οριστικά την απαράδεκτη και έκνομη αυτή κατάσταση, ειδικά εν όψει εφαρμογής του νέου συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης και ελαχιστοποίησης των διαθέσιμων κοινόχρηστων θέσεων στάθμευσης στο ιστορικό κέντρο;

Ματθαιόπουλος Αρτέμιος

______________________

Δημοτικός Σύμβουλος

επικεφαλής της δημοτικής παράταξης

«Ελληνική Αυγή για την Θεσσαλονίκη»

Exit mobile version