Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Τελείωσαν οι τζιχαντιστές στην Συρία: Ο Στρατός του Άσαντ απελευθέρωσε το τελευταίο προπύργιό τους! BINTEO

YouTube Poster

Ο κυβερνητικός στρατός της Συρίας μετά από σφοδρές μάχες με τους ισλαμοσυμμορίτες κατέλαβε την πόλη Αμπού Καμάλ πλησίον των συνόρων με το Ιράκ.

Η πόλη Αμπού Καμάλ ήταν το τελευταίο προπύργιο των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στο συριακό έδαφος. Την Τετάρτη το βράδυ παραδόθηκαν στις κυβερνητικές δυνάμεις του Άσαντ και στους συμμάχους τους Ιρανούς πολιτοφύλακες οι τελευταίοι τζιχαντιστές οι οποίοι οδηγήθηκαν εκτός πόλης για τα περαιτέρω.

Πριν την τελική μάχη η ρωσική πολεμική αεροπορία τις τελευταίες ημέρες βομβάρδισε με Tu-22M ανηλεώς τις θέσεις των ισλαμιστών κανιβάλων εντός και στα περίχωρα της πόλης, δημιουργώντας τις κατάλληλες στρατιωτικές προϋποθέσεις για την κατάληψη της.

Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας οι ισλαμιστές έχουν απωλέσει το 95% των εδαφών που είχαν καταλάβει στην Συρία και στο Ιράκ. Οι ολίγοι εναπομείναντες τζιχαντιστές έχουν εγκλωβιστεί στην παραμεθόρια ερημική περιοχή στα σύνορα Συρίας-Ιράκ όπου και περιμένουν απλά το τέλος τους.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/to-telos-twn-tzichantistwn-sthn-suria.-o-stratos-tou-asant-katelabe-to-tele#ixzz4y7Ryp21p

Exit mobile version