Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ύποπτος για διακίνηση μαύρου χρήματος ο αδερφός του Σημίτη – Η δικαιοσύνη ερευνά εμβάσματα που συνδέονται με το σκάνδαλο C4i

Ύποπτος για διακίνηση μαύρου χρήματος ο αδερφός του Σημίτη - Η δικαιοσύνη ερευνά εμβάσματα που συνδέονται με το σκάνδαλο C4i

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι ελληνικές αρχές στην Ελβετία απέστειλαν αίτημα δικαστικής συνδρομής, προκειμένου να διερευνηθεί ο ρόλος του αδερφού του Σημίτη, ο οποίος θεωρείται ύποπτος για διακίνηση μαύρου χρήματος, προερχομένου από δωροδοκίες.

Συγκεκριμένα, η εφημερίδα “Real News” αποκαλύπτει το επίσημο αίτημα να ανοίξουν οι λογαριασμοί του στην Ελβετία. Αναφέρει επίσης πως στο έγγραφο που απεστάλη πριν από λίγες ημέρες, τις υπόνοιες για την τέλεση των κακουργηματικής φύσης αδικημάτων φαίνεται να τις συνδέουν οι εισαγγελείς με τη συγγενική σχέση που έχει με τον Κ. Σημίτη και ενδεχόμενη δωροδοκία του.

Ουσιαστικά πρόκειται για την συνέχεια της υποθέσεως σχετικά με ένα… περίεργο έμβασμα για το οποίο είχαμε γράψει και σχετίζεται με την υπόθεση – σκάνδαλο του C4i. Συγκεκριμένα, όπως είχαμε γράψει, η «ανάδοχη εταιρεία Saic (σε κοινοπραξία με την… Siemens) έλαβε μια υπέρογκη πληρωμή 6,5 εκατ. ευρώ. Η αναιτιολόγητη αυτή πληρωμή προκαλεί ερωτηματικά, τα οποία καταλήγουν σε ένα… περίεργο έμβασμα, το οποίο, όπως αναφέρει η εφημερίδα ανέρχεται στο 1 εκατ. ευρώ, πέρασε από τις Μπαχάμες, έφτασε σε «τραπεζικό λογαριασμό σε ελληνική τράπεζα προσώπου που παραπέμπει άμεσα σε πρώην πρωθυπουργό» και κατέληξε σε γερμανική τράπεζα».

Όπως γράφει η εφημερίδα, η Δικαιοσύνη εντόπισε τον επίμαχο λογαριασμό και την εν λόγω off shore εταιρεία ακολουθώντας τα ίχνη του εμβάσματος των 845.000 ευρώ που απέστειλε το 2010 ο αδελφός του πρώην πρωθυπουργού από τις Μπαχάμες σε ελληνικό τραπεζικό ίδρυμα και από εκεί, μέσα σε πέντε μόλις μέρες, στη Γερμανία, κατάφεραν να βρουν την άκρη του νήματος.

Ο αδερφός του Σημίτη ισχυρίζεται ότι τα χρήματα είναι νόμιμα και ότι προέρχονται από την εργασία του ίδιου και της συζύγου του, ως καθηγητή Πανεπιστημίου και ψυχαναλύτριας αντίστοιχα και απειλεί με μηνύσεις «εναντίον οιουδήποτε επιδιώξει τη συκοφαντική δυσφήμισή» του.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/upoptos-gia-diakinhsh-maurou-chrhmatos-o-aderfos-tou-shmith-h-dikaiosunh-er#ixzz4yFc7zuJm

Exit mobile version