Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Πάνω από 60.000 Εθνικιστές διαδήλωσαν στην Πολωνία για την επέτειο ανεξαρτησίας – Φωτογραφίες

Ένα εντυπωσιακό κύμα δεκάδων χιλιάδων εθνικιστών κατέκλυσε τους δρόμους της πρωτεύουσας της Πολωνίας Βαρσοβίας το περασμένο Σάββατο 11 Νοεμβρίου. Η μεγαλειώδης «Πορεία Ανεξαρτησίας» διεξάγεται κάθε χρόνο στο πλαίσιο των διήμερων εορτασμών για την επέτειο της Ανεξαρτησίας που πραγματοποιούνται πάντα τέτοιες μέρες στην Πολωνία.

Όπως γράφει ο Guardian, σύμφωνα με την πολωνική αστυνομία, στην πορεία έδωσαν το παρόν 60.000 άνθρωποι, σε μία από τις ογκωδέστερες κινητοποιήσεις εθνικιστών στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια. Το Γαλλικό Πρακτορείο μετέδωσε ότι νεαροί ντυμένοι στα μαύρα, αλλά και οικογένειες με καρότσια και ηλικιωμένους έκαναν πορεία και διένυσαν μια απόσταση τριών χιλιομέτρων κρατώντας σημαίες της χώρας, πετώντας κροτίδες και κραδαίνοντας καπνογόνα.

Το σύνθημα της κινητοποίησης ήταν «Θέλουμε τον Θεό», μια έκφραση που παραπέμπει σε έναν καθολικό ύμνο που ερμηνεύεται από ορισμένους σήμερα ως μια απόρριψη του Ισλάμ, ενώ ένας από τους ομιλητές που παρενέβη κατά τη διάρκεια της πορείας ακούστηκε να λέει ότι «η χριστιανική κουλτούρα είναι ανώτερη της ισλαμικής κουλτούρας».

Στην πορεία ακούστηκαν, μεταξύ άλλων, τα συνθήματα «Αγνή Πολωνία, λευκή Πολωνία!» και «Πρόσφυγες, φύγετε!». Σε ένα πανό που είχαν κρεμάσει από μια γέφυρα, αναγραφόταν «Προσευχηθείτε για το ισλαμικό ολοκαύτωμα» και σε ένα άλλο «Λευκή Ευρώπη αδελφών κρατών».

Έντονο συμβολισμό έφερε ένα τεράστιο πανό που παρουσίαζε τους λεγόμενους πρόσφυγες ως τον Δούρειο Ίππο του Ισλάμ για την κατάκτηση της Ευρώπης.

Περίπου 6.000 αστυνομικοί αναπτύχθηκαν για να διασφαλίσουν την τάξη στην πόλη. Την ίδια μέρα, σε άλλα σημεία της πόλης, έγιναν δύο παράνομες αντισυγκεντρώσεις από αντιρατσιστικές και αριστερές οργανώσεις οι οποίες απέτυχαν να συγκεντρώσουν πάνω από 1500 άτομα.

Παρόλα αυτά δεν σημειώθηκαν συμπλοκές ενώ ο Υπουργός Εσωτερικών της χώρας, Mariusz Blaszczak, απαντώντας σε δημοσιογράφους που χαρακτήρισαν τα συνθήματα και τα πανό της πορείας ως ακροδεξιά, τους ζήτησε να αποφεύγουν να κάνουν μια τέτοια σύνδεση. Ο κύριος Blaszczak αποκάλεσε την «Πορεία Ανεξαρτησίας» ως «ένα όμορφο θέαμα», ενώ πρόσθεσε πως «είμαστε υπερήφανοι που τόσοι Πολωνοί αποφάσισαν να συμμετάσχουν σε έναν εορτασμό που αφορά την Ημέρα Ανεξαρτησίας».

Η 11η Νοεμβρίου εορτάζεται κάθε χρόνο ως η Ημέρα Ανεξαρτησίας της Πολωνίας αφού η ημερομηνία αυτή σηματοδοτεί την επαναφορά της πολωνικής ανεξαρτησίας το Νοέμβριο του 1918, μετά από 123 χρόνια διαμελισμού της μεταξύ της Αυτοκρατορίας της Ρωσίας, της Πρωσίας και της Αυτοκρατορίας των Αψβούργων. Η ανεξαρτησία της Πολωνίας επιβεβαιώθηκε από τις Μεγάλες Δυνάμεις μετά το τέλος του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου με τη Συνθήκη των Βερσαλλιών.

Με πληροφορίες από το elamcy.com

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/panw-apo-60.000-ethnikistes-diadhlwsan-sthn-polwnia-gia-thn-epeteio-anejart#ixzz4yLdr5lBB

Exit mobile version