Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Παράνοια: Αμερικανός προχώρησε σε αλλαγή… φυλής και δηλώνει Φιλιππινέζος! Μετά τους transgender οι… transracial

 

Όσοι θεωρούν ότι η παράνοια της «πολιτικής ορθότητας» έχει πάτο, καλό θα είναι να αναθεωρήσουν τις απόψεις τους, καθώς διάφορα νέα περιστατικά κάνουν την σοβαρότητα να σηκώνει τα χέρια ψηλά. Μια τέτοια περίπτωση είναι κι αυτή του Ja Du, πρώην Adam Wheeler, ο οποίος έχει απαρνηθεί τελείως τη φυλή του και από Αμερικανός πλέον αισθάνεται και δηλώνει… Φιλιππινέζος. 

Αυτοχαρακτηριζόμενος ως transracial (με βάση τον όρο transgender, δηλ. φυλομεταβατικός) ο Ja Du που γεννήθηκε και ζει στη Φλόριντα εξηγεί σε τηλεοπτική εκπομπή ότι απολάμβανε πάντα τον πολιτισμό και την κουλτούρα των Φιλιππινέζων, ωστόσο η συνειδητοποίηση ότι είναι… ένας από αυτούς προέκυψε σχετικά πρόσφατα.

Παρότι και σήμερα ζει στην Τάμπα της Φλόριντα, ο Ja Du οδηγεί ένα tuk tuk, το χαρακτηριστικό αμαξάκι που χρησιμοποιείται σε πολλές ασιατικές χώρες (και στις Φιλιππίνες) ως ταξί. «Όταν έρχομαι σε επαφή με τη μουσική και το φαγητό τους αισθάνομαι σαν να επιστρέφω σπίτι μου», είπε στο WTSP. «Από μικρός έβλεπα για ώρες εκπομπές για τους Φιλιππινέζους στο History Channel. Τίποτα δεν με ενδιέφερε τόσο πολύ όσο η κουλτούρα αυτού του λαού».

Ερωτηθείς κατά πόσο η συνήθειά του να αυτοχαρακτηρίζεται Φιλιππινέζος μπορεί να αποτελεί μια μορφή πολιτισμικής οικειοποίησης, που προσβάλλει τα άτομα από τις Φιλιππίνες, ο ίδιος θεωρεί ότι αυτό που ο ίδιος πιστεύει δεν πρέπει να ενοχλεί άλλους, από τη στιγμή που δεν προσπαθεί να επωφεληθεί από μια ξένη κουλτούρα.«Υπάρχουν άνθρωποι που μπορεί να έχουν εκμεταλλευτεί κάποια κουλτούρα για να πετύχουν τους στόχους τους. Ωστόσο εγώ διαφέρω από εκείνους, επειδή δεν έχω κάτι να κερδίσω». δηλώνει ο νεαρός, που έχει δημιουργήσει μάλιστα και μια σελίδα στο Facebook για άτομα που νιώθουν επίσης transracial.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα φέτος, η Rachel Dolezal, μια λευκή γυναίκα που παρίστανε την μιγάδα για 10 χρόνια προτού την ξεμπροστιάσουν οι ίδιοι οι γονείς της, είχε τονίσει την ανάγκη να αναγνωριστεί το «δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού» όσον αφορά την φυλή, όπως ακριβώς γίνεται και με το φύλο.

«Η φυλή είναι λιγότερο βιολογική από το φύλο» είχε τονίζει η Dolezal, προκαλώντας, όπως ήταν αναμενόμενο, θύελλα αντιδράσεων.

Είναι ολοφάνερο ότι η παράνοια της «πολιτικής ορθότητας» και η έξαρση του φαινομένου του «ατομικού αυτοπροσδιορισμού», ακόμη και σε πράγματα τα οποία έχουν τακτοποιηθεί από την Φύση, έχουν φτάσει σε απροχώρητο βαθμό. Εάν, λοιπόν, μετά κι από αυτό το κρούσμα του Αμερικανού, που ισχυρίζεται ότι αισθάνεται και είναι… Φιλιππινέζος, προβλέψουμε ότι το επόμενο στάδιο σύγχυση ταυτότητας θα είναι για κάποιον ο οποίος θα αισθάνεται… γάτα ή… ρακούν θα είμαστε υπερβολικοί; Και το κυριότερο: θα πρέπει να υπάρξει «ανοχή», «σεβασμός» και «αποδοχή» σε ένα τέτοιου είδους αίτημα, το οποίο εάν δεν το δεχτούμε θα είναι… «φασιστικό» και… «ρατσιστικό»; «Ωρέ πού πάμε;», που θα έλεγε και ο Βασίλης Αυλωνίτης…

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/den-echei-pato-h-paranoia-ths-politikhs-orthothtas-amerikanos-aparnietai-th#ixzz4yQTCauV9

Exit mobile version