Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Χαρά Νικοπούλου στην εφημερίδα “Εμπρός”: Για την Ελλάδα αξίζει να γίνουμε ήρωες!

Η «ηρωική δασκάλα της Θράκης» μιλά στην «Εμπρός» για τον «πολιτικό εκβιασμό» του Πάνου Καμμένου, επειδή έχει αποσπασθεί στην Χρυσή Αυγή – Το εθνικό και ανθρωπιστικό της έργο στην Θράκη

Συνέντευξη στην ΕΙΡΗΝΗ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ

Η καταδίκη των μνημονιακών κυβερνήσεων οι οποίες ψηφίζουν μέτρα γενοκτονίας των Ελλήνων, και η στήριξή της στο Κίνημα της Χρυσής Αυγής, οδήγησαν τον ΥΠΕΘΑ της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, Πάνο Καμμένο, να ασκήσει στην Χαρά Νικοπούλου, την δασκάλα που αντιστάθηκε σθεναρά στις πιέσεις του τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής, έναν «πολιτικό εκβιασμό». Πρωτοφανές; Μάλλον όχι, αν αναλογιστούμε πόσες και πόσες αποκαλύψεις αποδεικνύουν τον τρόπο με τον οποίο σκέπτονται και ενεργούν οι ελλαδικές κυβερνήσεις και οι λειτουργοί τους, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια της Μεταπολίτευσης. Ενδεχομένως να ενόχλησε και το καυστικό σχόλιό της: “Προτιμώ να είμαι με παλικάρια, παρά με… αδερφές-ψυχές“, αναφερόμενη στην δήλωση του Νικολάου Μιχαλολιάκου: “Κηρύσσουμε ολοκληρωτικό πόλεμο στη χούντα του μνημονίου”.

Την περασμένη Πέμπτη, από το βήμα της Βουλής, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Γιάννης Λαγός, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον δήθεν πατριώτη υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο και στην άνανδρη συμπεριφορά του προς την κα Νικοπούλου. Όπως προκύπτει από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με την ίδια ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Καμμένος της δήλωσε πως δεν θα προχωρήσει στην ανάκληση αδείας για το φυλάκιο και θα σταματήσει να την καταδιώκει, αν αποχωρήσει από την Χρυσή Αυγή! Ο μόνος λόγος δηλαδή που παρενοχλείται από την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ είναι, επειδή είναι αποσπασμένη στην Χρυσή Αυγή!

Πρέπει εδώ να παραθέσουμε και την ακόλουθη αποκάλυψη, που αφορά το άλλο δήθεν πατριωτικό κόμμα, την Νέα Δημοκρατία, και η οποία δείχνει την απύθμενη υποκρισία της «Δεξιάς». Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες, ο νυν Κομισάριος των Βρυξελλών, κύριος Αβραμόπουλος, ως ΥΠ.ΕΘ.Α., είχε υποσχεθεί την παραχώρηση χρήσης του επίμαχου φυλακίου στον φιλοτουρκικό δήμο Αρριανών, με πρόφαση την δημιουργία εγκαταστάσεων που θα εξυπηρετούν την διεξαγωγή του τουρκοπανηγυριού του «Αλάντεπε» (τουρκική ονομασία της περιοχής «Ακρίτα»), εκεί όπου κάθε χρόνο χιλιάδες τουρκόψυχοι αλαλάζουν πως η Δυτική Θράκη είναι τουρκική…

 – Κυρία Νικοπούλου, Το ευρύ κοινό σας γνώρισε, όταν ως δασκάλα στην ακριτική Θράκη μας, αντιταχθήκατε στις προκλήσεις του Τουρκικού Προξενείου που επιχειρούσε τον εκτουρκισμό των Μουσουλμάνων. Θυμόμαστε μάλιστα ότι είχατε δεχθεί και βίαιη σωματική επίθεση. Είστε άνθρωπος με ισχυρές πεποιθήσεις, τις οποίες επιπλέον κάνετε πράξη. Μιλήστε μας για τις ενέργειές σας στην περιοχή.

XΑΡΑ ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΥ: Στην Θράκη μετατέθηκα το 2003 πρώτη φορά και από τότε προσπαθώ όπως κάθε Έλληνας δάσκαλος να κρατήσω άσβεστη την δάδα του Ελληνισμού σε μία περιοχή όπου δρα ανεξέλεγκτα το τουρκικό προξενείο. Τα τελευταία χρόνια μία ομάδα παιδαγωγών και απλών πολιτών δημιουργήσαμε το πνευματικό κέντρο, την Κιβωτό της Δόμνας Βισβίζη, στηρίζοντας κάθε Έλληνα πολίτη της Θράκης σε επίπεδο ανθρωπιστικής βοήθειας. Συγκεκριμένα η «Κιβωτός της Δόμνας Βισβίζη» είναι μία μη κερδοσκοπική εταιρεία, η οποία επιδεικνύει τα τελευταία πέντε χρόνια ένα πολύπλευρο κοινωφελές έργο, το οποίο είναι ευρέως αναγνωρισμένο τόσο εντός, όσο και εκτός Ελλάδος, για την «κοινωνική και ανθρωπιστική ευαισθησία» που επιδεικνύει, για την συμβολή του «στην ηθική, ψυχική και συναισθηματική ανάταση των αναξιοπαθούντων συνανθρώπων μας», καθώς και για «την προώθηση της αρμονικής συμβίωσης του συνοίκου χριστιανικού και μουσουλμανικού πληθυσμού της Θράκης».

Γι’ αυτό τον λόγο άλλωστε τον Μάιο του 2013, το Γενικό Επιτελείο Στρατού (Γ.Ε.Σ), κατόπιν θετικής αξιολόγησης του ήδη πλουσίου παιδαγωγικού και κοινωφελούς έργου της «Κιβωτού» – στο οποίο συγκαταλέγεται η αμέριστη υλική υποστήριξη που παρείχε στην τοπική 29η Ταξιαρχία Κομοτηνής στο πλαίσιο της ευόδωσης της κοινωνικής πολιτικής την οποία ασκεί στα απομακρυσμένα πομακικά χωριά της Θράκης- ενέκρινε την παραχώρηση χρήσης του ανενεργού Εθνικού Φυλακίου «Ακρίτας» που βρίσκεται πλησίον του οικισμού Κάτω Βυρσίνη της ορεινής Ροδόπης, στην εταιρεία, αναθέτοντάς της την υλοποίηση έργου αποκατάστασης των κτηριακών εγκαταστάσεων και ανάπλασης του περιβάλλοντος χώρου του φυλακίου.

– Γιατί τα όσα θετικά πραγματοποιήσατε, ενόχλησαν, πιστεύετε, το ελληνικό κράτος;

Για τον ίδιο λόγο που κάποτε κάποιοι άλλοι κυβερνώντες ενοχλήθηκαν και φυλάκισαν τον Κολοκοτρώνη, άφησαν πάμφτωχη να πεθάνει την καπετάνισσα Δόμνα Βισβίζη, και εξευτέλισαν τον Νικηταρά τον τουρκοφάγο παραχωρώντας του μια άδεια για επαιτεία!! Στην Ελλάδα το σύστημα αν το φέρεις ενώπιον ενός καθρέφτη για να δει τις τραγικές και εθνοκτόνες ελλείψεις του, εκείνο θα τα βάλει με εσένα και όχι με αυτό που αντικρύζει!

– Πώς προέκυψε η τωρινή διαμάχη σας με το ΥΠΕΘΑ;

Πριν από έναν χρόνο περίπου και ενώ η οικογενειακή στέγη Ακρίτας φιλοξενούσε παιδιά με εισαγγελική εντολή, εμφανίζονται οι πρώτες τάσεις αποστασιοποίησης της Στρατιωτικής Υπηρεσίας από τις συμβατικές της υποχρεώσεις έναντι της Στέγης. Συγκεκριμένα η αρμόδια Δ/νση Υποδομών του Γ.Ε.Σ. αποφασίζει αυθαίρετα, να αφαιρεθούν (!) οι μπάρες εξωτερικής προστασίας της Στέγης, οι οποίες αποτελούσαν αναγκαίο προληπτικό μέτρο ασφαλείας των εγκαταστάσεων, δίχως να ενημερώσει εγγράφως την Στέγη και δίχως να μεριμνήσει για την αποκατάστασή τους όταν αυτό ζητήθηκε από την αρμόδια Δ/νση Κοινωνικών Πολιτικών του Δήμου Κομοτηνής. Στις αρχές του 2017, ζητείται από την Στρατιωτική Υπηρεσία αναλυτική έκθεση για την περαιτέρω ανάπτυξη της δραστηριότητας του Ακρίτα έως το 2020, στην οποία ανταποκρινόμαστε άμεσα. Έκτοτε, διακόπτεται κάθε επικοινωνία, ενώ η Οικογενειακή Στέγη συνεχίζει κανονικά της λειτουργία της. Τέλη Αυγούστου του 2017 λαμβάνουμε την εντολή ανάκλησης της παραχώρησης χρήσης των εγκαταστάσεων του Ε.Φ. Ακρίτας, στην οποία απαντάμε με εξώδικη διαμαρτυρία και επιδίδεται με δικαστικό επιμελητή στους αρμοδίους αξιωματικούς της 29ης Ταξιαρχίας. Παρανόμως, το εν λόγω έγγραφο διαρρέει 12 ώρες αργότερα σε blog της Ξάνθης (!!!) (https://xanthi2.gr/2017/09/19/ο-στρατός-ζητάπίσω-το-φυλάκιο-ακρίτας/) με την Στρατιωτική Υπηρεσία να υποκρίνεται πως αγνοεί τον τρόπο της διαρροής!

Λίγες μέρες αργότερα ο κύριος Λαγός συναντάται άμεσα με τον Υπουργό κύριο Πάνο Καμμένο, ο οποίος δηλώνει παντελή άγνοια για την ανάκληση της παραχώρησης χρήσης του Ε.Φ. Ακρίτα στην «Κιβωτό της Δόμνας Βισβίζη», παρά την προ ενός έτους εντολή του να επιμηκυνθεί η παραχώρηση στα 25 χρόνια. Στην συνάντησή τους εξύμνησε την προσφορά μου σε εθνικό επίπεδο και δεσμεύτηκε στον κύριο Λαγό πως θα λήξει άμεσα το ζήτημα και θα συνεχιστεί απρόσκοπτα η λειτουργία της Οικογενειακής στέγης. Αποτέλεσμα όμως της ανάκλησης της άδειας και επιστέγασμα της οργανωμένης δίωξης που υφίσταται η δραστηριότητα του Ακρίτα, ήταν μία ακόμα απόφαση ανάκλησης της άδειας ίδρυσης και λειτουργίας της Στέγης στις αρχές Οκτωβρίου, αυτή την φορά από τον Δήμο Αρριανών και τον αυτόπροσδιοριζόμενο ως Τούρκο δήμαρχο κύριο Ριτβάν. Χωρίς να έχουν οριστικοποιηθεί οι νομικές διαδικασίες που αφορούν την παραχώρηση χρήσης, ο Δήμαρχος Αρριανών (και Αντιπρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής Τούρκων Δυτικής Θράκης) υπέγραψε το εν λόγω έγγραφο, ενδεχομένως καταχρηστικά και κατά παράβαση καθήκοντος, με το σκεπτικό ότι εκλείπει πλέον μία εκ των προϋποθέσεων χορήγησης της αδείας (παραχώρηση στρατού).

Σε τηλεφωνική όμως συνομιλία που είχα με τον Υπουργό η ίδια, καθώς καθυστερούσε να αποστείλει γραπτώς την δέσμευσή του, εκτός εαυτού μου δήλωσε πως παίρνει το φυλάκιο από την Κιβωτό Της Δόμνας Βισβίζη επειδή αποσπάστηκα στην Χρυσή Αυγή, λέγοντας χαρακτηριστικά: « Γιατί δεν ήρθες σε εμάς;»Ευτυχώς η συνομιλία μας αφενός έγινε σε ανοιχτή ακρόαση και αφετέρου λίγες μέρες αργότερα δημοσιογράφος μεγάλης Αθηναϊκής εφημερίδας που συνάντησε τον Υπουργό, μου επιβεβαίωσε το τελεσίγραφο που θέτει ο τελευταίος προς εμένα, χαρακτηρίζοντάς το ως Πολιτικό εκβιασμό! Όπως καταλαβαίνετε, όχι μόνο δεν υπάρχουν επιχειρησιακοί λόγοι για τους οποίους το ΓΕΣ ανακαλεί την παραχώρηση της χρήσεως του Ακρίτα σε εμάς, αλλά πρόκειται για ένα τελεσίγραφο ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΦΥΣΕΩΣ: «Εφόσον η Νικοπούλου δεν ήρθε στους Ανεξάρτητους Έλληνες δεν θα έχει το φυλάκιο του Ακρίτα!!»

– Αυτός ο τρόπος του πολιτεύεσθαι αποτελεί μέρος της παράνομης και αντεθνικής πολιτικής η οποία κορυφώνεται στις μέρες μας. Βλέπουμε επί παραδείγματι μια σειρά νομοθετημένων με τα οποία αποστερείται πλήρως η χώρα μας κάθε έννοιας εθνικής κυριαρχίας αλλά και ανατρέπουν πλήρως τις δομές της Ελληνικής κοινωνίας, να ψηφίζονται σχεδόν ομόφωνα από το Ελληνικό Κοινοβούλιο, πλην Χρυσής Αυγής. Εσείς η ίδια, αρνηθήκατε να βραβευθείτε από βουλευτή της περιοχής σας, λέγοντας «Αρνούμαι την βράβευση από έναν βουλευτή που πα-ραχωρεί την Εθνική κυριαρχία της Ελλάδας». Μπορούν οι Έλληνες να αντισταθούν στην εθνομηδενιστική λαίλαπα που απειλεί τα ιερά και τα όσια του τόπου μας, και πώς;

Αν και μοιάζει στην Ελλάδα του 2017 πλέον μάταιο να αγωνίζεσαι για το Έθνος και την Ορθοδοξία, θα σας πω πως ΝΑΙ, αξίζει να γίνουμε ήρωες, δηλαδή να κάνουμε το ανέφικτο, εφικτό. Αν ο καθένας από το δικό του μετερίζι πράξει το καθήκον του, ως ΕΛΛΗΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ, όπως ορίζει το Ελληνικό Σύνταγμα που είναι ορκισμένο στο όνομα της Αγίας και Ομοουσίου Τριάδος, θα μπορέσουμε να αναγεννηθούμε ακόμη και αν τα παιδιά μας και όχι εμείς αναπνεύσουμε τον αέρα της Ελευθερίας!

-Στην προσπάθειά σας στην ακριτική Θράκη έχετε δώσει το όνομα μιας ηρωίδας της Εθνεγερσίας, της Δόμνας Βισβίζη, η οποία είναι εν πολλοίς άγνωστη στον Ελληνικό λαό. Γιατί επιλέξατε μια γυναικεία μορφή ως προμετωπίδα, και πώς μπορούν σήμερα οι Ελληνίδες να συνδράμουν στον αγώνα για την επιβίωση του Έθνους μας, δεδομένης της κρισιμότητας των περιστάσεων;

Η Δόμνα Βισβίζη είναι το πιο διαχρονικό πρότυπο της σύγχρονης Ελληνίδος: Μια γυναίκα δυναμική, πάντα δίπλα στο πλευρό του συζύγου της πολεμούσε τους Τούρκους έχοντας μαζί της τα 5 μικρά παιδιά της! Γιατί για μια Ελληνίδα το μόνο ασφαλές μέρος για να εμπιστευτείς τα παιδιά σου σε μία κρίση είναι η πρώτη γραμμή του αγώνος, εκεί όπου θα ανδρωθεί η ψυχή και το πνεύμα τους!

– Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιάννης Λαγός ο οποίος έκανε την καταγγελία σχετικά με τον Πρόεδρο των ΑΝΕΛ στην Βουλή, τόνισε ότι παρά τις διώξεις η Χρυσή Αυγή θα συνεχίσει να αγωνίζεται για ιδεώδη, για την Ελλάδα και την Ορθοδοξία. Εσείς αισθάνεστε να κάμπτεσθε από τις διώξεις, και πώς θα συνεχίσετε τον αγώνα σας;

Θα δανειστώ τα λόγια ενός μεγάλου Έλληνα που θα ήθελα να ήμουν δασκάλα του για να με διδάξει εκείνος ιστορία, του Ευαγόρα Παλληκαρίδη: «Θα πάρω μιαν ανηφοριά, θα πάρω μονοπάτια να βρω τα σκαλοπάτια που παν στη λευτεριά. Θ΄ αφήσω αδέλφια, συγγενείς, τη μάνα, τον πατέρα μες στα λαγκάδια πέρα και τις βουνοπλαγιές».

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/chara-nikopoulou-sthn-efhmerida-empros-gia-thn-ellada-ajizei-na-ginoume-hrw#ixzz4yVB8yaUG

Exit mobile version