Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Προκαταρκτική εξέταση για την διερεύνηση των συνθηκών πώλησης 300 χιλιάδων οβίδων πυροβολικού στην Σ. Αραβία από τον Πάνο Καμμένο

Προκαταρκτική εξέταση για την διερεύνηση των συνθηκών πώλησης 300 χιλιάδων οβίδων πυροβολικού στην Σ. Αραβία από τον Πάνο Καμμένο

Λίγες μέρες μετά την δημοσιοποίηση της πώλησης από τον Πάνο Καμμένο εύχρηστου στρατιωτικού υλικού στη Σαουδική Αραβία με την περίεργη χρησιμοποίηση του μεσάζοντα Βασίλειου Παπαδόπουλου και της εταιρίας του Ολυμπιακή Βιομηχανία ΑΕ, σήμερα ανακοινώθηκε η παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου για την διερεύνηση συνθηκών διαφθοράς και εκτέλεσης σχετικών αξιόποινων  πράξεων.

Στις 5 Νοεμβρίου 2017 ερχόταν στην δημοσιότητα η αντιπαράθεση του υπουργού άμυνας Πάνου Καμμένου με τον Ταξίαρχο Παπαδάκη Μισαήλ που ήταν επικεφαλής της Δ/νσης Αμυντικών Προγραμμάτων & Κύριων Συμβάσεων (ΔΑΠΚΣ) της Γραμματείας της Γεν. Δνσης Αμυντικών Εξοπλισμών & Επενδύσεων (ΓΔΑΕΕ) από την 4η Μαίου έως και την 30η Αυγούστου 2017. Η θητεία του εν λόγω ταξίαρχου στην ΔΑΠΚΣ δεν έληξε τυχαία στο τέλος του προηγούμενου Αυγούστου, αφού το σοβαρό περιστατικό με τον Καμμένο συνέβηκε ακριβώς εκείνη την ημέρα. Συγκεκριμένα ο Καμμένος είχε εξοργιστεί ακριβώς επειδή έβγαιναν στην επιφάνεια όλοι οι παράξενοι χειρισμοί του που αφορούσαν την πώληση στρατιωτικού υλικού από τα αποθέματα του Ελληνικού Στρατού στην Σαουδική Αραβία.

Αναλυτικά, ο Καμμένος είχε φέρει το προηγούμενο καλοκαίρι στη Βουλή μια εισήγηση για την πώληση 300 χιλιάδων βλημάτων τύπου 105 mm συνολικού ύψους 66 εκ. ευρώ από την Ελλάδα στη Σαουδική Αραβία, αποκρύπτοντας όμως ότι υπάρχει ο Βασίλειος Παπαδόπουλος (Ολυμπιακή Βιομηχανία ΑΕ) ως μεσάζοντας ενώ αυτό απαγορεύεται ρητά από την κείμενη νομοθεσία. Ο μόνος τρόπος που θα μπορούσε να υπάρξει μεσάζοντας είναι με την ιδιότητα του επίσημου πληρεξούσιου, όμως σύμφωνα με αρκετές έγκυρες δημοσιογραφικές πηγές ο Βασίλειος Παπαδόπουλος δεν απολαμβάνει αυτής της πιστοποίησης από το Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας. Επιπροσθέτως είχε υπάρξει επίσημη ενημέρωση της Ελληνικής πρεσβείας στο Ριάντ προς τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εθνικής Άμυνας ότι οι Σαουδάραβες αρμόδιοι αγνοούσαν παντελώς την μεσιτική δραστηριότητα του κ. Βασίλιου Παπαδόπουλου.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφερθεί ότι η αξιοπιστία του κ. Παπαδόπουλου είναι ελάχιστη μιας και το 2014 είχε καταδικαστεί τελεσίδικα (απόφαση 517/2014) για λαθρεμπόριο και του είχε επιβληθεί από το ΣΔΟΕ πρόστιμα ύψους περίπου 342 χιλιάδων ευρώ για τιμολογήσεις με λιγότερη αξία συναλλαγών, για την ανάκτηση των σχετικών διαφυγόντων φόρων και πράξεων τριγωνικών συναλλαγών μεταξύ Ελλάδας, Σερβίας, Ελβετίας και Παρθένων Νήσων. Επιπροσθέτως η εταιρία του Βασίλειου Παπαδόπουλου εμφάνιζε ελάχιστα έσοδα έως το 2016, ενώ επί ημερών του Πάνου Καμμένου ως υπουργού αναβαθμίστηκε ως μεσάζοντας πώλησης στρατιωτικού υλικού.

Συμπερασματικά τις τελευταίες ημέρες έχουν υπάρξει αρκετά δημοσιεύματα σχετικά με την υπόθεση που αφορά στην πώληση αμυντικού υλικού των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων (300 χιλιάδες βλήματα τύπου 105 mm) στο Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας που κτίζουν με έγκυρα επιχειρήματα ένα σοβαρό κατηγορητήριο διαφθοράς για τον Πάνο Καμμένο.

Τελικώς για την διερεύνηση της παραπάνω κατάστασης υπήρξε μια σοβαρή εξέλιξη από την Δικαιοσύνη όπου σήμερα η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου διαβίβασε τα δημοσιεύματα στην εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη με οδηγίες για την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης με στόχο την διερεύνηση της διάπραξης σχετικών αδικημάτων.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/prokatarktikh-ejetash-diatassei-h-eisaggeleas-tou-areiou-pagou-gia-thn-dier#ixzz4ycrzMOab

Exit mobile version