Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Άρχισαν τα όργανα για την «πασοκοποίηση» του νέου ενιαίου φορέα της Κεντροαριστεράς

Άρχισαν τα όργανα για την «πασοκοποίηση» του νέου ενιαίου φορέα της Κεντροαριστεράς

Ενώ ακόμη δεν έχει εκλεγεί αρχηγός στο εκκολαπτόμενο μόρφωμα του «νέου ενιαίου φορέα της Κεντροαριστερής», τα σύννεφα ήδη έχουν αρχίσει να σκεπάζουν το κλεφτοΠΑΣΟΚ και την επιχειρούμενη νέα εκλογική του μεταμφίεση. Έτσι, λοιπόν, διάχυτη είναι η ανησυχία για «πασοκοποίηση» του εγχειρήματος προς έναν «ενιαίο» φορέα της Κεντροαριστεράς που εκφράζεται από διάφορες πλευρές που συμμετέχουν είτε  στη Δημοκρατική Συμπαράταξη είτε στις διεργασίες από την υποψηφιότητά τους και μετά.

Αναφορές όπως αυτή της Γεννηματά ότι στις ερχόμενες εκλογές το έμβλημα του ΠΑΣΟΚ θα βρίσκεται μαζί με το έμβλημα του νέου φορέα στα ψηφοδέλτια. Ή αυτή του Χρ. Πρωτόπαπα ότι «η πλειοψηφία των ανθρώπων που ήρθαν προέρχονταν από το ΠΑΣΟΚ. Αυτή η υπόθεση του νέου φορέα θα είναι υπόθεση του ΠΑΣΟΚ αλλά όχι μόνο του ΠΑΣΟΚ». Όλα αυτά αγχώνουν τους θιασώτες της μετεξέλιξης.

Τόσο ο Καμίνης όσο και το Ποτάμι απευθύνουν εκκλήσεις προς τη Χαρ. Τρικούπη να μην διαβάσουν το αποτέλεσμα των εκλογών ως «εντολή για αναγέννηση του ΠΑΣΟΚ», αλλά να προχωρήσουν με τον διακηρυγμένο στόχο και να ανακοινώσει ο νικητής του δευτέρου γύρου ποια θα είναι τα επόμενα βήματα. Στελέχη του Ποταμιού (Μαυρωτάς,Ψαριανός) απέδωσαν το κακό αποτέλεσμα για τον Θεοδωράκη σε επιστράτευση των μηχανισμών του ΠΑΣΟΚ, «που βρίσκεται 40 χρόνια στα πράγματα».

Το Ποτάμι αφενός κάλεσε τους ψηφοφόρους «να δώσουν το παρόν στις κάλπες και αυτή την Κυριακή» και αφετέρου έστειλε μήνυμα για «νέο φορέα που θα καλύπτει και θα εκπροσωπεί φιλελεύθερους, προοδευτικούς, σοσιαλδημοκράτες, κεντροαριστερούς, οικολόγους».

Και μέσα σε όλα αυτά, ο εγχώριος… Φρανκ ΄Αντεργουντ Απόστολος Πόντας, ο οποίος δίνει μία… ισχυρή δυναμική 1000 περίπου ψήφων στην Γεννηματά για τον δεύτερο γύρο, καθώς με επίσημη δήλωσή του τάσσεται στο πλευρό της. Οι πασόκοι και οι συνοδοιπόροι τους κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους προκειμένου να μην πλήξουμε.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/archisan-ta-organa-gia-thn-pasokopoihsh-tou-neou-eniaiou-forea-ths-kentroar#ixzz4yiQmIalg

Exit mobile version