Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Δραστηριότητες Τοπικών: Μέτωπο Νεολαίας, Κεφαλονιά

Ομιλία από τον Πτέραρχο Παγώνη Νικόλαο με θέμα: « Καταρρίπτοντας τον μύθο του Πολυτεχνείου»

Το Σάββατο, 18 Νοεμβρίου 2017, τα μέλη του Μετώπου Νεολαίας είχαν την μεγάλη τιμή να έχουν κοντά τους τον Πτέραρχο εν αποστρατεία Νικόλαο Παγώνη. Ένα από τα πλέον αρμόδια πρόσωπα για να μιλήσει από προσωπική εμπειρία για τα γεγονότα που εκτυλίχτηκαν στον χώρο του Πολυτεχνείου τον Νοέμβριο του 1973.

Μετά την αποφοίτηση του από την Σχολή Ικάρων το 1950, ο Πτέραρχος Νικόλαος Παγώνης σημείωσε μια…

Διαβάστε την συνέχεια στο antepithesi.gr

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, μετά την περσινή κατά την οποία καθιερώσαμε την 17η Νοεμβρίου ως Ημέρα Μνήμης των Κεφαλλήνων Ηρώων Πεσόντων κατά τους Εθνικούς Αγώνες, οι Κεφαλλήνες Χρυσαυγίτες πραγματοποιήσαμε εκδήλωση Τιμής και Μνήμης την Παρασκευή 17/11/2017, αυτή τη φορά στα Φαρακλάτα Κεφαλληνίας.

Στην ομιλία του, ο Γραμματέας της Τοπικής, Δάβουλος Χρήστος, τόνισε τη διαφορά των πραγματικών Ηρώων του Έθνους με τους δήθεν «νεκρούς του Πολυτεχνείου». Το στεφάνι κατέθεσε ο συναγωνιστής, κι επικεφαλής της Νεολαίας της Τοπικής μας, Παναγής Σβορώνος, ένας αληθινός Σβορώνος κι όχι ο παραμυθατζής με την «κεφάλα» του στο Πολυτεχνείο!

Η εκδήλωση έκλεισε με τους παριστάμενους συναγωνιστές να ψάλλουν τον Εθνικό Ύμνο, ενώ ακολούθησε επίσκεψη των μελών στο σπίτι του συναγωνιστή Λαμπερνάτου, ο οποίος έχει σηκώσει το Λάβαρο του Λαϊκού Συνδέσμου στην οικία του στα Φαρακλάτα, στο κέντρο του χωριού!

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/drasthriothtes-topikwn-metwpo-neolaias-kefalonia#ixzz4z3s7Ztct

Exit mobile version