Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Την ενοχή των πράσινων συνδικαλ(η)στών πρότεινε ο Εισαγγελέας στο Εφετείο Κακουργημάτων

Την ενοχή των πράσινων συνδικαλ(η)στών πρότεινε ο Εισαγγελέας στο Εφετείο Κακουργημάτων

Έληξε η δίκη για το πάρτυ ρεμούλας και κλεψιάς που είχε στηθεί στην ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, που είχε ως αποτέλεσμα εκατομμύρια ευρώ που κλάπηκαν από τον ελληνικό λαό και έγιναν χλιδή και λούσα για τους εργατοπατέρες.

Συγκεκριμένα, η υπόθεση αφορά παράνομες χρηματοδοτήσεις της ΔΕΗ προς τους συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, που κατέληξαν να γίνουν προγράμματα τουρισμού, πολυτελή ταξίδια για τα συνδικαλιστικά στελέχη, γεύματα, παροχές και δαπάνες που έφθαναν στην κάλυψη εξόδων αναψυχής για συγγενικά των συνδικαλιστών πρόσωπα.

Ειδικότερα, όπως επισημαίνεται στο υπ΄αριθμόν 1148/2015 βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών της Αθήνας: «από τον έλεγχο παραστατικών των δαπανών των ετών 2008 έως και 2011 που πραγματοποιήθηκε διαπιστώθηκε ότι σε πολλές περιπτώσεις τα υποβληθέντα τιμολόγια αναφέρονται σε δαπάνες πολυτελών ταξιδιών, δώρων κλπ ή σε χρήση υπηρεσιών από μη δικαιούχους, καθώς και σε κάλυψη κινητοποιήσεων ή νομικών υπηρεσιών, στρεφόμενων μάλιστα κατά της εταιρίας». Μάλιστα όπως προέκυψε από τα στοιχεία της δικογραφίας: «Στις πλείστες των περιπτώσεων, δεν αναγράφεται επί του παραστατικού ο σκοπός (του ταξιδιού, του γεύματος κλπ) ούτε τα ονόματα των συμμετεχόντων, ώστε να καθίσταται εφικτός ο ουσιαστικός έλεγχος της δαπάνης».

Ο Εισαγγελέας πρότεινε στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων την ενοχή των 56 εκ των 59 κατηγορουμένων και η τελική ανακοίνωση της ετυμηγορίας αναμένεται να προκαλέσει σάλο, αφού πρόκειται για ανθρώπους που επί δεκαετίες συνέδεσαν το όνομά τους με το ΠαΣοΚ και τη Νέα Δημοκρατία, ενώ οι πιο ενεργοί από αυτούς εσχάτως μετακόμισαν στον Σύριζα.

Πάντως, προφητική ή καλύτερα διορατική αποδεικνύεται μία κυρία, η οποία ήδη από το 2014 είχε πει μέσα σε συνέδριο του Σύριζα ότι «είναι γεμάτο κλέφτες εδώ μέσα».

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/Thn-enoxh-twn-prasinwn-syndikalhstwn-proteine-o-Eisaggeleas-sto-Efeteio-Kak#ixzz4z60iLeHp

Exit mobile version