Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ο Τσίπρας ως… Άβερελ Ντάλτον

Ο Τσίπρας ως... Άβερελ Ντάλτον

Ανεξαρτήτως του αν η εξιστόρηση της αμάθειας, της ασχετοσύνης και της αγραμματοσύνης του Αλέξη Τσίπρα προκαλεί γέλιο, δάκρυα ή και τα δύο, αυτό που είναι σίγουρο αφορά το ότι αυτές ακριβώς οι ιδιότητές του πρέπει να γίνουν οπωσδήποτε ευρύτερα γνωστές σ’ όσο το δυνατόν μεγαλύτερο αριθμό Ελλήνων. Πιο πρόσφατο παράδειγμα (τουλάχιστον μέχρι την στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές) αποτελεί η… «σφαγή» της γνωστής λαϊκής ρήσης που ανέφερε, μιλώντας στις ΗΠΑ, όπου αντί να πει «Φάγαμε τον γάιδαρο και έμεινε η ουρά» μίλησε για… καμήλα και όλο αυτό στα αγγλικά, με αποτέλεσμα να μην βγαίνει κανένα απολύτως νόημα. Για τα ανεπαρκή αγγλικά του, άλλωστε, ο Τσίπρας είχε γίνει διάσημος τον Σεπτέμβριο του 2015, όταν στην προηγούμενη επίσκεψή του στις ΗΠΑ και στο πλαίσιο συνεδρίου του Ιδρύματος Κλίντον γελούσε σαν… ηλίθιος όταν δεν καταλάβαινε τι του έλεγε ο Μπιλ Κλίντον.

Ανιστόρητος και αγεωγράφητος στον μέγιστο βαθμό, ο Τσίπρας έδωσε αρκετά τραγελαφικά δείγματα της αμορφωσιάς του. Χαρακτηριστική είναι η δήλωσή του ότι «πήραμε δύσκολες αποφάσεις με πολιτικό κόστος, αλλά εμπνεόμενοι από την ελληνική μυθολογία, όπως ο Οδυσσέας έκλεισε τα αυτιά του στις Σειρήνες…» μη γνωρίζοντας ότι, σύμφωνα με τον Όμηρο, τα αυτιά τους τα έκλεισαν οι ναύτες και όχι ο Οδυσσέας, που δεμένος στο κατάρτι άκουγε το σαγηνευτικό κάλεσμά τους!

Τον Νοέμβριο του 2015 ο Τσίπρας επισκεπτόταν μαζί με τον γερμανό σοσιαλδημοκράτη Μάρτιν Σουλτς τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, για να διαπιστώσουν την κατάσταση με τις λαθρομεταναστευτικές ροές. Εκεί ο Τσίπρας είπε το περιβόητο ότι πήγαν να δουν «την κατάσταση στην Μυτιλήνη, στην Λέσβο και στα άλλα νησιά»! Η φράση αυτή οδήγησε σε μέγιστο χλευασμό τον πρωθυπουργό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά αυτός συνέχισε… απτόητος όταν πριν από λίγους μήνες μιλώντας στα Κοίλα Κοζάνης εξέφρασε την ανάγκη να δημιουργηθεί στην Καστοριά ένα… «λιμάνι ξηράς», χωρίς φυσικά να καταλάβει κανένας τι τελικά εννοούσε.

Μια ακόμη απόδειξη του πόσο… στουρνάρι είναι, ήταν τα tweet που έκανε μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής του με τον Ολάντ στο Παρίσι , τον Απρίλιο του 2016. Αναχωρώντας από την γαλλική πρωτεύουσα για να επισκεφτεί το Στρασβούργο, έκανε την ακόλουθη ανάρτηση στον λογαριασμό του στο twitter: «Αναχωρήσαμε από την φίλη της Ελλάδας με ικανοποίηση. Το μέλλον της Ευρώπης δεν είναι υπόθεση των τεχνοκρατών». Αγνοούσε ο αγεωγράφητος ότι το Στρασβούργο βρίσκεται στην Γαλλία… Μόλις έναν μήνα αργότερα, υπέπεσε σε μια ακόμη γκάφα ολκής, αυτή την φορά σχετικά με την Μέση Ανατολή. Κατά την διάρκεια της ομιλίας του στην 24η Γενική Συνέλευση του ΣΕΤΕ, στην προσπάθειά του να κάνει… άνοιγμα στις αραβικές χώρες, θέλησε να τις κάνει περισσότερες με το ζόρι, αφού συμπεριέλαβε και το… Ιράν σ’ αυτές! Όπως έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, «οι γεωπολιτικές εξελίξεις δημιουργούν την ευκαιρία να ανοιχτούμε σε χώρες, όπως Αίγυπτος, Ιράν και λοιπές αραβικές χώρες». Φαίνεται, όμως, ότι ο… μπουμπουνοκέφαλος πρωθυπουργός αγνοεί κι άλλα βασικά πράγματα γύρω από τις αραβικές χώρες και τον μουσουλμανικό κόσμο, καθώς σε εκδήλωση υποδοχής «ασυνόδευτων προσφυγόπουλων» και λαθρομεταναστών τον περασμένο Δεκέμβριο, ο Τσίπρας ευχήθηκε στα «προσφυγόπουλα» λέγοντας «Καλά Χριστούγεννα», ξεχνώντας ότι ως μουσουλμάνοι δεν γιορτάζουν την κατεξοχήν Χριστιανική γιορτή.

Αξιομνημόνευτη, επίσης, έχει μείνει και η προεκλογική δήλωση-απορία του τον Σεπτέμβριο του 2015: «Γιατί, έχει σύνορα η θάλασσα και δεν το ξέραμε;»… Ή μήπως μπορεί να ξεχαστεί η ομιλία του τον Μάιο του 2015 στην Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ όταν και είπε το αμίμητο «Κάναμε στροφή 360 μοιρών», μη γνωρίζοντας ότι αυτή δεν είναι ολοκληρωτική αλλαγή κατεύθυνσης, αλλά σβούρα γύρω από τον εαυτό του που κάνει κάποιος; Αλλά και πριν αναλάβει την εξουσία, ο Τσίπρας είχε φροντίσει να δώσει σαφές δείγμα της ασχετοσύνης του. Τον Μάιο του 2013, κατά την διάρκεια εκδήλωσης στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας, μπέρδεψε την συγγραφέα Ναόμι Κλάιν με το διάσημο μοντέλο Ναόμι Κάμπελ! Λίγες ημέρες αργότερα, μάλιστα, συναντήθηκε με την ίδια την συγγραφέα, η οποία τον ειρωνεύτηκε για την γκάφα αυτή λέγοντάς του «Λυπάμαι που σας απογοήτευσα, κύριε πρόεδρε, αλλά δεν είμαι η Ναόμι Κάμπελ»!

Και βεβαίως, κανείς δεν είναι δυνατόν να ξεχάσει την εικόνα του Τσίπρα την ημέρα των εκλογών, στις 25 Ιανουαρίου 2015, όταν και μπήκε στο εκλογικό τμήμα με την συνοδεία πληθώρας φωτογράφων από ΜΜΕ, βγαίνοντας όμως από το παραβάν σάλιωσε τον φάκελο, ο οποίος είχε ειδικό αυτοκόλλητο…

Θα μπορούσαμε να πούμε πολλά ακόμη (όπως η σύγχυση με τις λέξεις και τις έννοιες του νεποτισμού και του… νεοποτισμού, που τον εξευτέλισε στο Πανελλήνιο σε ομιλία του) γι’ αυτόν τον γελοίο, αμόρφωτο, ανιστόρητο, αγεωγράφητο και με τόσα άλλα στερητικά «α» στις αποσκευές του, με τον ανθελληνισμό να αποτελεί την πλέον κορυφαία -και γι’ αυτό μέγιστα επικίνδυνη- ιδιότητά του. Αυτά τα παραδείγματα, όμως, που αναφέραμε αρκούν, καθώς είναι χαρακτηριστικά του ότι ακόμη και ένας εντελώς αστοιχείωτος τύπος, με αντιδράσεις που συνάδουν με την συμπεριφορά «καρτούν» πρωταγωνιστών όπως ο… Άβερελ Ντάλτον , μπορεί να φτάσει στο σημείο να διευθύνει και να κατευθύνει τις τύχες ενός ολόκληρου Έθνους, με ό,τι αρνητικές συνέπειες μπορεί να έχει κάτι τέτοιο για την Πατρίδα και τον Λαό. ΖΗΤΩ Η ΝΙΚΗ!

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ 

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/o-tsipras-ws-aberel-ntalton#ixzz4z99RDSsL

Exit mobile version