Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ρεπορτάζ “Εμπρός”: Η Χρυσή Αυγή από την πρώτη στιγμή βρέθηκε κοντά στους πληγέντες στην Μάνδρα Αττικής

 

Ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Νικόλαος Γ. Μιχαλολιάκος μαζί με τους Βουλευτές Χρήστο Παππά, Ηλία Παναγιώταρο και Ελένη Ζαρούλια επισκέφθηκαν την πληγείσα από τις πλημμύρες περιοχή της Μάνδρας Αττικής, όπου θρηνήσαμε νεκρούς 21 συμπολίτες μας. Οι Βουλευτές και ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής είδαν ιδίοις όμμασι το μέγεθος της καταστροφής, για την οποία ευθύνεται ένα αναίσθητο και ανάλγητο κράτος. Να σημειωθεί πως κανείς πολιτικάντης δεν τόλμησε να επισκεφθεί τους πλημμυροπαθείς της Μάνδρας Αττικής και την φτωχολογιά η οποία επλήγη από την θεομηνία. Οι κάτοικοι της Μάνδρας υποδέχτηκαν με θέρμη το κλιμάκιο της Χρυσής Αυγής και εξέφρασαν την δίκαιη αγανάκτησή τους για την εγκατάλειψή τους από την Πολιτεία.

Ο Γενικός Γραμματέας του Λαϊκού Συνδέσμου κ. Νικόλαος Γ. Μιχαλολιάκος δήλωσε: «Για μία ακόμη φορά η Ελλάδα θρηνεί νεκρούς από ένα ανάλγητο και αναίσθητο κράτος. Κυβερνά την χώρα και δεν είναι αθώος ο ΣΥΡΙΖΑ εδώ και τρία χρόνια. Κανένα αντιπλημμυρικό έργο δεν έχει γίνει στην περιοχή. Τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των νεκρών. Καταγγέλλουμε το κράτος για την αδιαφορία του. Παριστάνουν τους προστάτες της φτωχολογιάς και έχουν αφήσει την φτωχολογιά της Δυτικής Αττικής στο έλεος. Περιμένουμε έστω μία παραίτηση από ένα από τα παχύδερμα που είναι υπεύθυνοι για αυτήν την καταστροφή».

Οι Βουλευτές της Χρυσής Αυγής που παραβρέθηκαν στον χώρο της τραγωδίας μίλησαν στο «ΕΜΠΡΟΣ» και δήλωσαν:

Η. Παναγιώταρος (Επικεφαλής “Ελληνική Αυγή για την Αττική) «Είδαμε και βιώσαμε καταστάσεις απίστευτου χάους. Το τραγικό είναι ότι την Δευτέρα 6 Νοεμβρίου στην αίθουσα συσκέψεων της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής υπό την προεδρεία του αντιπεριφερειάρχη κ. Βασιλείου έγινε σύσκεψη του συντονιστικού οργάνου «Πολιτικής Προστασίας», με θέμα «τον συντονισμό και την προετοιμασία του τοπικού συστήματος πολιτικής προστασίας» για την καλύτερη θωράκιση της περιοχής. Εννέα μέρες μετά, καταστράφηκε ολόκληρη η περιοχή από τις έντονες βροχοπτώσεις. Ενόψει της αντιπλημμυρικής περιόδου, γράφουνε στο δελτίο τύπου που εξέδωσαν στις 6 Νοεμβρίου, -παρά το γεγονός του ότι η αντιπλημμυρική περίοδος δεν θα έπρεπε να ξεκινήσει στις 6 Νοεμβρίου και οι σχεδιασμοί τους θα έπρεπε να έχουν ξεκινήσει από τα τέλη του Αυγούστου, όπως γίνεται σε όλα τα σοβαρά κράτη- γράφουν: «Όλοι οι συμμετέχοντες φορείς τόνισαν ότι βρίσκονται σε ετοιμότητα να συνδράμουν στις κοινές προσπάθειες στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων και των επιχειρησιακών δυνάμεων τους»

Στην σύσκεψη συμμετείχαν όλοι αυτοί οι ανευθυνοϋπεύθυνοι που οδήγησαν στην καταστροφή της Δυτικής Αττικής και ο αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε στην ανάγκη συντονισμού για την μεγαλύτερη διευκόλυνση των εργασιών σε μια περίοδο κατάλληλη για προγραμματισμό, τόσο από την πλευρά της περιφέρειας όσο και από την πλευρά των Δήμων. Και κατέληξε τονίζοντας –και εδώ είναι το αστείο- ότι: «οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας της Δυτικής Αττικής είναι έτοιμες να ανταποκριθούν στις επερχόμενες συνθήκες της χειμερινής περιόδου»! Εννέα μέρες μετά 21 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους από την ανυπαρξία του κράτους, με αγνοούμενους, δεκάδες τραυματίες, εκατοντάδες αυτοκίνητα κατεστραμμένα, χιλιάδες περιουσίες διαλυμένες στην κυριολεξία με ολόκληρη την υποδομή της περιοχής της Δυτικής Αττικής, Μάνδρα, Μαγούλα, μέχρι και Ελευσίνα, Μεγάλο Πεύκο και αλλού όλα να έχουνε καταστραφεί ολοκληρωτικά.

Κανένας, ούτε ένας από αυτούς που έλεγαν πριν από εννέα μέρες ότι «είμαστε πανέτοιμοι» ΔΕΝ παραιτήθηκε. Βασικοί υπεύθυνοι –και αυτό το τονίζω- είναι καταρχήν η περιφερειάρχης κ. Δούρου γιατί από αυτήν περνάνε όλα τα κονδύλια, τα έργα κλπ. Επίσης οι συναρμόδιοι υπουργοί και ο αντιπεριφερειάρχης που μας διαβεβαίωνε. Η κ. Δούρου προεκλογικά είχε πει για τα αντιπλημμυρικά, ότι μέσα σε έξι μήνες θα είχανε δρομολογήσει αντιπλημμυρικά έργα. Έχουνε περάσει τρεισήμισι χρόνια, δεν έχουνε κάνει τίποτα επί της ουσίας και φυσικά η ίδια δεν έκανε ούτε το αυτονόητο για αυτούς τους 16 νεκρούς, να παραιτηθεί ως όφειλε. Μη ξεχνάμε, ότι η Περιφέρεια ήταν για μια ακόμα φορά άφαντη, όπως έγινε και το καλοκαίρι στις πυρκαγιές του Ωρωπού, όπου δεν υπήρχε, και εμφανίστηκε μετά από 2-3 μέρες και ο πρωθυπουργός που εμφανίσθηκε μετά από μια εβδομάδα. Το ίδιο έγινε και το καλοκαίρι σε κάποιες θεομηνίες οι οποίες είχαν υπάρξει, το ίδιο κάνουνε συνεχώς. Αυτοί είναι οι βασικοί υπεύθυνοι, δεν έχουν δικαιολογίες για να λένε ότι φταίνε οι προηγούμενοι, καθώς κυβερνάνε σαν περιφέρεια τρεισήμισι χρόνια και σαν κυβέρνηση τρία».

Χρήστος Παππάς (Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος «Η οργή των κατοίκων πνίγει την κυβέρνηση στον χείμαρρο των ευθυνών της»

Αυτά που είδαμε στην Μάνδρα, δεν περιγράφονται με απλά λόγια. Απόλυτο χάος και καταστροφή. Αρκεί μια ισχυρή βροχή στην περιοχή της Δυτικής Αττικής, για να υπάρξει θρήνος και καταστροφή. H νεροποντή αγανάκτησης και οργής των κατοίκων των περιοχών που επλήγησαν, πνίγει την κυβέρνηση στον χείμαρρο των ευθυνών της. Ο αριστερός Πρωθυπουργός, ως νέος Πόντιος Πιλάτος «νίπτει τα χείρας του» στα λασπόνερα της Μάνδρας κηρύσσοντας απλά «Εθνικό Πένθος» και αποποιείται των ευθυνών του. Κατόπιν γυρίζει την πλάτη στο πρόβλημα και φεύγει ταξιδάκι στην Σουηδία. Η θεομηνία αυτή προμηνύει το τέλος της κυβέρνησης. Τονίζω προς το λεγόμενο «Μνημονιακό Τόξο», ότι με το «Εθνικό Πένθος» και τα θερμά συλλυπητήρια δεν βγαίνει τίποτα. Με ένα «Ειδικό Δικαστήριο» και ένα «Γουδή», ίσως και να βγει.

Σε ό,τι αφορά την καταστροφή, ουδείς εκ των υπευθύνων είχε την ευθιξία να παραιτηθεί. Ούτε η περιφερειάρχης κ. Δούρου, ούτε ο υπουργός κύριος Σπίρτζης ο οποίος είχε μάλιστα κηρύξει το 2017, ως έτος αντιπλημμυρικών έργων! Σε μια κίνηση αντιπερισπασμού η Περιφερειάρχης προχώρησε σε μηνυτήρια αναφορά για να βρει τους υπευθύνους. Φαίνεται στην Περιφέρεια λόγω περικοπών από την κρίση, δεν έχουν καθρέπτες. Για μία ακόμη φορά, μόνον η Χρυσή Αυγή και ο Αρχηγός της, ο Γενικός Γραμματέας Νικόλαος Μιχαλολιάκος με κλιμάκιο βουλευτών και στελεχών του κινήματος, αυθημερόν βρέθηκαν στις πληγείσες περιοχές και έκαναν αυτοψία στα μέρη της καταστροφής.

Κάτι που δεν τόλμησε κανείς πολιτικός αρχηγός από όλα τα υπόλοιπα κόμματα του «συνταγματικού τόξου» να κάνει. Κανείς δεν ήθελε να λερώσει τα λουστρίνια του στις λάσπες της εργατικής περιοχής της Μάνδρας. Αυτοί είναι συνηθισμένοι να περικυκλώνουν την περιοχή με αστυνομικούς, να κόβουν την κυκλοφορία και να κάθονται μετά μπροστά στις κάμερες και να πίνουν καφέ, λέγοντας ψέματα στον λαό, όπως έκανε ο Σαμαράς με Δένδια στην Ομόνοια. Σε όσους δε, μιλούν για «ακραία καιρικά φαινόμενα» έχω να απαντήσω πως δεν υπάρχουν «ακραία καιρικά φαινόμενα», υπάρχουν ΜΟΝΟΝ ακραίες εγκληματικές ευθύνες. Το κράτος πρέπει και οφείλει να προστατεύει τους πολίτες του και σε περιπτώσεις ακραίων φαινομένων. Οφείλει επίσης να ελέγχει τις περιοχές και να λαμβάνει τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά μέτρα, ώστε οι βροχές να μην γίνονται «ακραία φαινόμενα».

Το κράτος λοιπόν ήταν ανέτοιμο, η Αττική μια «ανοχύρωτη» παρατημένη περιοχή, -και όχι φυσικά μόνον η Αττική- και κάποιοι φταίνε για αυτό. Κάποιοι που πρέπει να πληρώσουν. Το κράτος που δεν προστατεύει τους πολίτες του, δεν είναι κράτος που το έχει ανάγκη ο ελληνικός Λαός. Για αυτό και εμείς κατά τον Ίωνα Δραγούμη λέμε: «Κάτω το Κράτος- Ζήτω το Έθνος. Η Χρυσή Αυγή ήταν παρούσα ως όφειλε, και μέσω του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου. Αυθημερόν καταθέσαμε ερώτηση και περιμένουμε απαντήσεις. Πολύ αμφιβάλω βέβαια αν θα δοθούν οι απαντήσεις προς την Χρυσή Αυγή και τον ελληνικό Λαό. Εδώ πρέπει να τονίσω, ότι οι 21 νεκροί Έλληνες από την Μνημονιακή Χούντα της μεταπολίτευσης στην Δυτική Αττική, είναι πολύ περισσότεροι από τους «νεκρούς» του Πολυτεχνείου το 1973. Η μόνη διαφορά είναι ότι αυτούς τους Έλληνες, αυτούς τους νεκρούς της Δυτικής Αττικής, όλοι σε λίγες ημέρες θα τους έχουν ξεχάσει. Όλοι, πλην των Εθνικιστών, που δεν ξεχνούν κανένα από τα εγκλήματα των μνημονιακών δυναστών, και η επερχόμενη εθνικιστική κυβέρνηση θα ζητήσει ευθύνες από τους ενόχους.

Ελένη Ζαρούλια (Βουλευτής Β’ Αθηνών)

«Οι ευθύνες των κυβερνώντων είναι μεγάλες, γιατί κυβερνούν εδώ και τρία χρόνια και έχουν εγκαταλείψει όλους τους συμπατριώτες μας στην τύχη τους. Δεν έχουν φροντίσει να κάνουν αντιπλημμυρικά έργα, δεν έχουν φροντίσει για τίποτα. Το μόνον που κάνουν είναι να επιβάλουν δυσβάστακτους φόρους στον λαό και να τηρούν πιστά τα Μνημόνια που είχανε δεσμευτεί ότι θα τα «σκίσουν». Τώρα θα ενεργοποιήσουν και τους αυτόματους πλειστηριασμούς για τα σπίτια, οδηγώντας για άλλη μια φορά τον λαό και την Ελληνική κοινωνία στην απελπισία.

Όσο για τους υπεύθυνους αυτής της τραγωδίας, την περιφερειάρχη κ. Δούρου και τον υπουργό κ. Σπίρτζη έχω να πω ότι πρόκειται για πολιτικά παχύδερμα. Έχασαν την ζωή τους τόσοι άνθρωποι και κανείς από αυτούς δεν είχε την ευθιξία για να παραιτηθεί. Κανείς από αυτούς δεν τόλμησε να εμφανιστεί στα μέρη της τραγωδίας, εκεί που οι άνθρωποι έχουνε χάσει το βιός τους, έχουνε χάσει αγαπημένα τους πρόσωπα. Πού να τολμήσουν όμως να εμφανιστούν αυτοί εκεί πέρα. Μόνον εμείς με τον Αρχηγό της Χρυσής Αυγής και παιδιά από τοπικές του Λαϊκού Συνδέσμου ήμασταν εκεί, όχι μόνον για να παραστούμε σαν απλοί θεατές αλλά και να βοηθήσουμε όσο μπορούμε.

Τα παιδιά μάλιστα βοηθήσανε να σωθεί και ένα σκυλάκι που βρέθηκε μπροστά μας, το οποίο είχε καταπλακωθεί από την λάσπη. Εκτός από τους συμπολίτες μας που θυσιάστηκαν άδικα στον βωμό ενός ανύπαρκτου δολοφονικού κράτους, χαθήκανε και εκατοντάδες ζωάκια. Άλλα γιατί ήτανε δεμένα και δεν μπορέσανε να φύγουν και άλλα γιατί δεν πρόλαβαν να γλυτώσουν και παρασύρθηκαν από τους τόνους του χειμαρρώδους νερού. Οι εικόνες τις καταστροφής δε ήτανε απλά τραγικές. Ήτανε Βιβλικές. Είδαμε αυτοκίνητα κατεστραμμένα το ένα επάνω στο άλλο, είδαμε διαλυμένα καταστήματα τα οποία ό,τι είχανε μέσα τα είχε παρασύρει η λάσπη. Οι άνθρωποι είναι σε απόγνωση, δεν έχουνε φως, δεν έχουνε νερό.

Η Χρυσή Αυγή θα πάει για να βοηθήσει με ό,τι δυνάμεις έχει για να συμπαρασταθεί, είτε για να τους μοιράσει νερά, είτε για να τους δώσει τρόφιμα, ό,τι μπορούμε και είναι δυνατόν με τα λίγα μέσα που διαθέτουμε, γιατί ως γνωστόν δεν έχουμε χρηματοδότηση. Σε κοινοβουλευτικό επίπεδο θα ζητήσουμε οι πληγέντες να αποζημιωθούνε άμεσα.

Π. ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/reportaz-empros-h-chrush-augh-apo-thn-prwth-stigmh-konta-stous-plhgentes-st#ixzz4zHPRjvAg

Exit mobile version