Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Δεκάδες «προσφυγάκια» αποβιβάστηκαν στον… Γερολιμένα Μάνης!

Δουλεμπορικό που πήγαινε στην Ιταλία έκανε μόνιμη στάση στον Γερολιμένα της Μάνης! Οι βλάβες στο σκάφος διέκοψαν το ταξίδι των λαθρομεταναστών προς την Ιταλία και τελικά θα μείνουν και αυτοί στην χώρα μας.

Χθες βράδυ στη θαλάσσια περιοχή παραλίας «Γυαλιά» κοντά στον Γερολιμένα του Δήμου Ανατολικής Μάνης εντοπίστηκε ένα προσαραγμένο σκάφος. Άμεσα κινητοποιήθηκε το Λιμενικό Γυθείου που περισυνέλεξε τους δεκάδες λαθρομετανάστες και τους μετέφερε στη στεριά. Η επιχείρηση διάσωσης των «προσφύγων» οι οποίοι στην πλειοψηφία τους είναι Κούρδοι, ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης.

Μετά από σχετικό αίτημα του Λιμεναρχείου Γυθείου και της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λακωνίας, ο Δήμος Ευρώτα –παρά τις ανοικτές πληγές του από την πρόσφατη, τρίτη κατά σειρά θεομηνία- αποδέχθηκε το αίτημα της φιλοξενίας και έτσι οι λαθρομετανάστες μεταφέρθηκαν προσωρινά στο κλειστό γυμναστήριο Βλαχιώτη. Εκεί θα παραμείνουν για όσο διάστημα διαρκέσει η απογραφή τους και μέχρι να αποφασιστεί η τύχη τους.

Υ.Γ. Όπως καταλαβαίνετε και αυτοί θα εγκατασταθούν μόνιμα στην Πατρίδα μας! 

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/dekades-prosfugakia-apobibasthkan-ston-geromolimena-manhs#ixzz4zHV1TRQs

Exit mobile version