Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η «Πρώτη φορά Αριστερά» κυβέρνηση ξεπερνά σε νεοφιλελευθερισμό όλους τους μνημονιακούς προκατόχους της

Η «Πρώτη φορά Αριστερά» κυβέρνηση ξεπερνά σε νεοφιλελευθερισμό όλους τους μνημονιακούς προκατόχους της

Η «Πρώτη φορά Αριστερά» κυβέρνηση κατόρθωσε κι αυτό. «Να βάλει τα γυαλιά» ακόμη και στους πλέον φανατικούς νεοφιλελεύθερους με την πολιτική του ξεπουλήματος των πάντων που επιχειρεί, ξεπερνώντας σε πρακτικό επίπεδο την φιλελεύθερη ορολογία των Άνταμ Σμιθ, Φρήντριχ Χάγιεκ και Μίλτον Φρίντμαν.

Και τι ιδιωτικοποιήσεις μάλιστα: ΔΕΚΟ στρατηγικής σημασίας. Δεν αναφερόμαστε βεβαίως στον «Αστέρα» της Βουλιαγμένης ή στα Περιφερειακά Αεροδρόμια. Αναφερόμαστε σε ΔΕΚΟ που διαχειρίζονται βασικά κοινωνικά αγαθά που αποτελούν «σημαία» για την αριστερή ιδεολογία: Νερό, ρεύμα, επικοινωνίες, μεταφορές. Αναφερόμαστε στην ΔΕΗ, την ΕΥΔΑΠ, την ΕΥΑΘ, τον ΟΤΕ, τις Αστικές Συγκοινωνίες (οι τελευταίες δεν αποκρατικοποιούνται άμεσα αλλά εντάσσονται στο υπέρ-Ταμείο).

Τα «λιγούρια της εξουσίας» του ΣΥΡΙΖΑ κατόρθωσαν να ξεπεράσουν σε εθελοδουλεία και πρόθεση εξυπηρέτησης των ξένων συμφερόντων οποιαδήποτε προηγούμενη μνημονιακή κυβέρνηση. Γι’ αυτό, άλλωστε, Βερολίνο και Βρυξέλλες δείχνουν τέτοια ανοχή και (κυρίως) συμπαράσταση στην συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Γνωρίζουν πολύ καλά ότι έχουν κι άλλα να προσφέρουν στους διεθνείς τοκογλύφους, μέχρι αυτοί να τους ξεζουμίσουν τελείως και αυτούς, πηγαίνοντας μετά στον επόμενο εγχώριο εκπρόσωπο του πολιτικού υπηρετικού προσωπικού τους.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/h-prwth-fora-aristera-kubernhsh-jeperna-se-neofileleutherismo-kai-jepoulhma#ixzz4zMIDpEvK

Exit mobile version