Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Στην μνημονιακή Ελλάδα ένας στους δύο νέους σκέφτεται να μεταναστεύσει στο εξωτερικό!

Στην μνημονιακή Ελλάδα ένας στους δύο νέους σκέφτεται να μεταναστεύσει στο εξωτερικό!

Το πρόβλημα της μετανάστευσης των νέων της Ελλάδας στο εξωτερικό φέρνει εκ νέου στην επικαιρότητα το αποτέλεσμα σχετικής έρευνας που πραγματοποιήθηκε. Συγκεκριμένα, σε έρευνα που διενήργησε το δεύτερο τρίμηνο του 2016 η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛ.ΣΤΑΤ.) σε άτομα ηλικίας 15 έως 34 ετών διαπιστώθηκε πως περίπου ένας στους πέντε ερωτωμένους εργάστηκε κατά την διάρκεια των σπουδών του, ενώ ένας στους τρεις δήλωσε πως δεν θα συνέχιζε σε ανώτερο επίπεδο σπουδών.

Μάλιστα, στην ερώτηση γιατί δεν συνέχισαν τις σπουδές τους και προτίμησαν να ριχτούν στον εργασιακό στίβο, οι μισοί απάντησαν ότι δεν θεωρούσαν ικανοποιητικό το επίπεδο σπουδών τους. Η επαγγελματική αποκατάσταση είναι ένα ζήτημα που απασχολεί έντονα την νεολαία, καθώς για μια ικανοποιητική θέση εργασίας το 54,1% των ανέργων και το 42,8% των μη ενεργών νέων δηλώνουν διατεθειμένοι να αλλάξουν ακόμη και τον τόπο κατοικίας τους.

Μάλιστα, προκειμένου να βρουν δουλειά, δεν είναι αρνητικοί ούτε απέναντι στο ενδεχόμενο να μετακινηθούν εντός της Ελλάδας (28,6%) ή να μεταναστεύσουν σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (15,6%) ή και ακόμη πιο μακριά (9,9%).

Ήδη το 5,4% των απασχολούμενων δηλώνει ότι χρειάστηκε να αλλάξει τόπο κατοικίας για να αναλάβει την τωρινή εργασία του, ενώ περίπου 6% διανύει απόσταση που υπερβαίνει την μία ώρα, προκειμένου να μεταβεί στην δουλειά του.

Είναι τόση η επιθυμία των νέων να εργαστούν, και ειδικά των ανέργων, που θεωρούν πως ο χρόνος μετακίνησης περισσότερο από μία ώρα δεν είναι αποτρεπτικός για να αναλάβουν μία εργασία. Από τα άτομα που άρχισαν να εργάζονται τους τελευταίους 12 μήνες, μόλις το 6% αναφέρει ότι δέχτηκε κάποια υποστήριξη από τον ΟΑΕΔ ή κάποιο άλλο δημόσιο οργανισμό για να βρει δουλειά.

Σε μια εποχή που η λαθρομετανάστευση ουσιαστικά ευλογείται από το κυβερνητικό επιτελείο, η φυγή των Ελλήνων νέων στο εξωτερικό κάνει ακόμη μεγαλύτερο το πρόβλημα του αφελληνισμού της Χώρας.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/metanasteuoun-sto-ejwteriko-gia-douleia-enas-stous-duo-neous#ixzz4zRyr6Jvc

Exit mobile version