Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Οι αιμοσταγείς τζιχαντιστές πίσω από το μακελειό στην Αίγυπτο με 300 νεκρούς – Ανησυχία από τον Έλληνα Πατριάρχη Αλεξανδρείας, Θεόδωρο Β΄

Οι αιμοσταγείς τζιχαντιστές πίσω από το μακελειό στην Αίγυπτο με 300 νεκρούς - Ανησυχία από τον Έλληνα Πατριάρχη Αλεξανδρείας, Θεόδωρο Β΄

Όλη η Αίγυπτος είναι βυθισμένη στο πένθος μετά από το μακελειό των αιμοσταγών τζιχαντιστών στο Βόρειο Σινά. Σήμερα χτύπησαν πένθιμα οι καμπάνες των εκκλησιών σε όλη τη χώρα. Η χθεσινή τρομοκρατική επίθεση στο τέμενος αλ-Ράουντα ήταν η πιο αιματηρή τρομοκρατική επίθεση στη σύγχρονη ιστορία της χώρας με θύματα πάνω από 300 ενήλικες και παιδιά!

Στο βαρύ τριήμερο εθνικό πένθος της Αιγύπτου συμμετείχε και η Κοπτική Εκκλησία. Στις εκκλησίες ο κόσμος έκανε προσευχές στη μνήμη των θυμάτων. Αμέτρητοι χριστιανοί άναψαν από ένα κερί στη μνήμη όλων των αθώων θυμάτων.

Θυμίζουμε πως οι ακραίοι ισλαμιστές εξαπέλυσαν χθες επίθεση με ενόπλους, οι οποίοι έφτασαν στο σημείο μέσα σε τέσσερα τζιπ. Κάποιοι από τους ενόπλους φορούσαν γιλέκα με εκρηκτικά και μπήκαν μέσα στο τέμενος όπου και τα ενεργοποίησαν.

Οι τζιχαντιστές επιτέθηκαν με όπλα και ενεργοποίησαν εκρηκτικά στο τέμενος αλ-Ράουντα, στην πόλη Μπιρ αλ Αμπντ, περίπου 40 χιλιόμετρα από πρωτεύουσα του Βορείου Σινά, αλ-Αρίς, την ώρα που οι πιστοί έκαναν την προκαθορισμένη προσευχή της Παρασκευής.

Το τζαμί ανήκει στο τάγμα των Σούφι, οι οποίοι θεωρούνται από τους τζιχαντιστές ως αποστάτες επειδή αγαπούν τους αγίους και τα ιερά, καθώς έχουν επιρροές και από το χριστιανισμό. Το τέμενος λέγεται ότι είναι ο τόπος γέννησης του σεΐχη Eid al-Jariri, που θεωρείται ο «πατέρας» του Σουφισμού στη χερσόνησο του Σινά.

Οι δυνάμεις ασφαλείας της Αιγύπτου δέχονται μια εκτεταμένη επίθεση του Ισλαμικού Κράτους στο βόρειο Σινά, όπου οι τζιχαντιστές έχουν σκοτώσει εκατοντάδες αστυνομικούς και στρατιώτες τα τελευταία τρία χρόνια.

«Η καρδιά μου είναι πολύ θλιμμένη. Φοβάμαι ότι η επίθεση στο βόρειο Σινά, είναι η αρχή πολλών δεινών στη Μέση Ανατολή, δήλωσε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής, Θεόδωρος Β’, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

«Ανησυχώ πάρα πολύ. Πριν από έναν μήνα συναντήθηκα με τον πρόεδρο της Αιγύπτου. Το ερωτηματικό είναι τι θα γίνει αύριο καθώς στο όρος Σινά, οι Πατέρες και οι Εκκλησίες μας είναι σε διαρκή κίνδυνο», πρόσθεσε ο Πατριάρχης.

«Λυπάμαι. Πλησιάζουμε σε πολύ δύσκολες ημέρες. Τα γεγονότα θα έρχονται το ένα μετά το άλλο» εκτίμησε αναφερόμενος στην «υπόγεια κρίση» των Σούφι με τους Σαλαφιστές.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/oi-aimostageis-tzichantistes-pisw-apo-to-makeleio-sthn-aigupto-me-250-nekro#ixzz4zTRUgXXs

Exit mobile version