Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ανέκδοτο από το Μέγαρο Μαξίμου: “Ηχηρή παρέμβαση Τσίπρα στον Σούλτς σώζει την… Γερμανία από την ακυβερνησία”

Ανέκδοτο από το Μέγαρο Μαξίμου: “Ηχηρή παρέμβαση Τσίπρα στον Σούλτς σώζει την… Γερμανία από την ακυβερνησία”

Τον τελευταίο καιρό η Γερμανία βασανίστηκε από ακυβερνησία και αβεβαιότητα, η οποία κατέστησε πιο αναποτελεσματική την αφαίμαξη του Ελληνικού Λαού. Η κυβέρνηση «Τζαμάικα» δεν επετεύχθη και έτσι στον ορίζοντα φαινόντουσαν οι επαναληπτικές εκλογές. Έως ότου ο πρωθυπουργός της Ελλάδος αποφάσισε να… αναλάβει δράση.

Όπως, λοιπόν, ανέφερε non paper που εξέδωσε το Μέγαρο Μαξίμου: «Ο πρωθυπουργός, αφού εξέφρασε την ανησυχία του (σ.σ. στον κ.Σουλτς) για πιθανότητα παρατεταμένης πολιτικής αβεβαιότητας στη Γερμανία, εν όψη μάλιστα κρίσιμων αποφάσεων για το μέλλον της ΕΕ και για αλλαγές στην ευρωζώνη, ενεθάρρυνε τον επικεφαλής του SPD να επιστρέψει με ισχυρότερη διαπραγματευτική δύναμη στη συζήτηση για σχηματισμό κυβέρνησης».

Αμέσως μετά ο Σούλτς μετέβη στο συνέδριο της νεολαίας του κόμματός του και προσπαθούσε να εξηγήσει την υπαναχώρηση της ηγεσίας του κόμματος από την απόφαση να μη είναι δυνητικός εταίρος στο σχηματισμό κυβέρνησης. Προσπάθησε να χρησιμοποιήσει διάφορα επιχειρήματα, αλλά δεν έπεισε. Έτσι κατά την αποχώρηση του από την αίθουσα του συνεδρίου η κομματική νεολαία τον αποχαιρετούσε με το σύνθημα «ποτέ ξανά μεγάλος συνασπισμός.»

Και πώς να πείσει, αφού η αλήθεια είναι ότι απλώς υποχώρησε εμπρός στην πίεση Τσίπρα, ο οποίος προφανώς θέλει να κάνουν στην Γερμανία την πρόβα του «Μεγάλου Συνασπισμού», για να δει τι έχει να τραβήξει στο άμεσο μέλλον με κυβερνητικό εταίρο τον Μητσοτάκη.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/anekdoto-apo-megaro-majimou-hchhrh-parembash-tsipra-parenebh-ston-soults-ka#ixzz4zZma8mfq

Exit mobile version