Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η Βουλγαρία έστησε άγαλμα που δείχνει την Μακεδονία… βουλγαρική!

Η Βουλγαρία έστησε άγαλμα που δείχνει την Μακεδονία... βουλγαρική!

Ακόμα και η Βουλγαρία μπήκε στο «κλάμπ» των χωρών που διεκδικούν μέρος της Ελληνικής Επικράτειας, καθώς τοποθέτησε ένα προκλητικό άγαλμα, το επονομαζόμενο «Λέοντα του Αγίου Στεφάνου», πάνω στον οποίο είναι χαραγμένος ο χάρτης της «Μεγάλης Βουλγαρίας» που περιλαμβάνει την Ελληνική Μακεδονία και εδάφη της Σερβίας, της Ρουμανίας και των Σκοπίων.

Τόσο η χρονική συγκυρία όσο και το σημείο στο οποίο τοποθετήθηκε το λιοντάρι του βουλγαρικού αλυτρωτισμού είναι που καθιστούν το μέγεθος της πρόκλησης ακόμη μεγαλύτερο. Στήθηκε στο πάρκο μπροστά από το Εθνικό Μέγαρο Πολιτισμού, όπου θα διεξάγονται οι συναντήσεις κατά τη διάρκεια της βουλγαρικής προεδρίας του Συμβουλίου της Ε.Ε. (Ιανουάριος – Ιούνιος 2018).

Λάδι στη φωτιά έριξε ο υπ. Άμυνας της Βουλγαρίας Καρακατσάνοφ (ήταν πρωτεργάτης και πρώτος πρόεδρος της επανασυσταθείσας την αρχή της δεκαετίας του 1990 «Εσωτερικής Μακεδονικής Επαναστατικής Οργάνωσης» και του βουλγαρικού Εθνικού Κινήματος), κάνοντας αναφορές σε τμήματα της Ελληνικής Επικράτειας κατά την τελετή των αποκαλυπτηρίων του λέοντα.

Μετά την Τουρκία, την Αλβανία και τα Σκόπια ακόμη και η Βουλγαρία φαίνεται ότι επιθυμεί τον εδαφικό ακρωτηριασμό της Ελλάδας, εκμεταλλευόμενη την ανύπαρκτη Εθνική ευαισθησία των διαδοχικών κυβερνήσεων του εγχώριου «Συνταγματικού τόξου».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/h-boulgaria-esthse-agalma-pou-deichnei-thn-makedonia…-boulgarikh#ixzz4zf7seaxm

Exit mobile version