Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Στον καιρό του Μνημονίου υπάρχουν Ελληνόπουλα που πεινάνε

Στον καιρό του Μνημονίου υπάρχουν Ελληνόπουλα που πεινάνε

Η ένδεια την οποία έχει επιφέρει στην ελληνική κοινωνία η πολιτική όλων των κυβερνήσεων του μνημονίου (δεξιά και αριστερή) αποτυπώνεται στην πρόσφατη μελέτη που έγινε σε μαθητές σχολείων.

Την περυσινή χρονιά περισσότεροι από τους μισούς μαθητές (61,1%) που συμμετείχαν στο πρόγραμμα σίτισης και προώθησης της υγιεινής διατροφής σε σχολεία «Διατροφή», βίωναν επισιτιστική ανασφάλεια -είχαν περιορισμένη ή αβέβαιη πρόσβαση σε ασφαλή τρόφιμα- ενώ ένας στους τέσσερις (24,7%) πείνα (στοιχεία του Ινστιτούτου Prolepsis).

Τα δεδομένα παραμένουν αποκαλυπτικά και απογοητευτικά. Σε ποσοστό 51,4%, τουλάχιστον ο ένας γονιός δεν έχει εισόδημα και στο 20,3% των οικογενειών δεν υπάρχει καμία πηγή εισοδήματος. Επίσης, τον τελευταίο χρόνο στο 9% των νοικοκυριών πραγματοποιήθηκε διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος για περισσότερο από μια εβδομάδα.

Από τις μελέτες και τα περιστατικά ζάλης, πόνων στην κοιλιά και λιποθυμιών που αναφέρονται στα σχολεία συμπεραίνεται ότι τα παιδιά που ζουν στο φάσμα της πείνας απουσιάζουν περισσότερο από το σχολείο, δυσκολεύονται περισσότερο να παρακολουθήσουν τα μαθήματα, ενώ ανησυχούν για το μέλλον και νιώθουν περισσότερο θυμό και λύπη σε σχέση με τα παιδιά που δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα σίτισης.

Φυσικά, όμως, οι μαθητές αυτοί και οι οικογένειες τους δεν απασχολούν τα κόμματα του «δημοκρατικού» τόξου αφού απέχουν παρασάγγας από τα κριτήρια που συνιστούν τον δήθεν ανθρωπισμό τους (ήτοι να ανήκουν στην κατηγορία των λαθροεποίκων ή άλλων, παρόμοιων «ευπαθών» ομάδων).

Έρχεται ο καιρός όμως που η φωνή αυτών των ανθρώπων θα γίνει καταδίκη και τιμωρία για το ξεπούλημα της πατρίδας και τον αφελληνισμό της.

Νάκος Φώτης

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/ston-kairo-tou-mnhmoniou-uparchoun-paidia-ellhnwn-pou-peinane#ixzz4zjC3NvHA

Exit mobile version