Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Καταστροφική νίκη

Καταστροφική νίκηΤου Γιάννη Πανούση 

Το μαχαίρι που κόβεται μόνο του
Το πιάτο που τρώει μόνο του
Το ψάρι που πνίγεται μόνο του

Ντ.Σιώτης, Ωροσκόπια νεκρών

Τα οικονομικά σκάνδαλα και η πολιτική διαφθορά είναι σαν το σκληρό δίσκο του Η/Υ.

Όσο κι αν τον χτυπάς για να σπάσει πάλι κάτι θα μείνει για να χρησιμοποιηθεί ως απόδειξη της παρανομίας (ιδίως αν έχουν “μεσολαβήσει”-όχι και οι πλέον αθώοι- ανθρώπινοι παράγοντες).

Συνεπώς αντί να στραπατσάρουν την αλήθεια δεν θα ήταν καλύτερα να βγάλουν από την πρίζα τον Η/Υ ή να δια-κόψουν το ρεύμα του “καμμένου” κυκλώματος εξουσίας;

ΥΓ. Κάποιοι φαίνεται να έχουν μεθύσει από την (ανέλεγκτη;) εξουσία ή την υπεσχημένη συγκάλυψη και ηδονίζονται να εφαρμόζουν “το δικό τους νόμο” (κι όχι το Νόμο του Κράτους).

Αυτό το σύστημα ΚΟ.ΚΑ (ή ΚΑ.ΚΟ) μήπως πρέπει να μελετήσει βαθύτερα την ιστορία και κυρίως την πτώση των αητονύχηδων, που νόμισαν πως ήσαν αητοί;

Η  κρίση όχι μόνο δεν σταμάτησε τη Διαφθορά/Διαπλοκή αλλά συχνά μοιάζει να τη “νομιμοποιεί”. Η αυτονόμηση και φετιχοποίηση των αγορών, τα εντός/εκτός Ελλάδας κερδοσκοπικά κυκλώματα προκαλούν νέες ρωγμές στο θεσμικό οικοδόμημα. Συμβιβασμοί, συμψηφισμοί και σκοπιμότητες θολώνουν (αν δεν εξωραΐζουν) το τοπίο και οδηγούν ή σε εκ του πονηρού “ερμηνείες” των νόμων ή σε ατιμωρησία των ενόχων.

Η πολιτική διαφθορά γίνεται “παράδειγμα”. Βαθαίνει και διακτινίζεται δεξιά-αριστερά. Και το χειρότερο: στη χώρα μας οι διεφθαρμένοι είναι και τιμημένοι. Καμία ελπίδα για τη Δημοκρατία αν το 1-1-4 (νυν 120 Σ.) δεν συμπεριλάβει τη Λογοδοσία και τη Διαφάνεια αλλά και την Ατιμία των δημοσίων προσώπων που διαφθείρουν και διαφθείρονται.

ΥΓ. “Εψεύσθη αφού εδωροκήθη” (Δημοσθένης, Προς  Φορμίωνα περί δανείου,ΧΧΧΙV,48)

* Ο κ. Γιάννης Πανούσης είναι Καθηγητής Εγκληματολογίας, πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη

 

πηγή

Exit mobile version