Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Το Μακεδονικό ζήτημα και το «συνταγματικό» τόξο

Το Μακεδονικό ζήτημα και το «συνταγματικό» τόξο

Δεν είναι λίγες οι φορές που η Χρυσή Αυγή έχει συνδράμει με τις όποιες δυνάμεις της στην αποσαφήνιση του Μακεδονικού ζητήματος και στην υπεράσπιση μέσω εμπεριστατωμένων κειμένων και επιστημονικά τεκμηριωμένων άρθρων της ιστορικής μας παρακαταθήκης, που αποτελεί την καλύτερη απάντηση στις αναίτιες και ανεδαφικές αιτιάσεις των εγχώριων και ξένων προσεταιριστών της Μακεδονίας και του ονόματος της. Εξάλλου αυτό δεν μπορεί παρά να αποτελεί για ένα κίνημα που χαρακτηρίζεται από συνέπεια ελάχιστη υποχρέωση, καθότι παρά την παρέλευση πολλών ετών από τις αρχές της δεκαετίας του ’90, όταν και το εν λόγω εθνικό θέμα βρισκόταν στην επικαιρότητα, η κατάσταση παραμένει το ίδιο τραγική και επιζήμια, καθώς η κυβέρνηση που καλείται να δώσει λύση στο μακροχρόνιο αυτό πρόβλημα έχει δώσει ανάλογα δείγματα γραφής.

Δυστυχώς, όμως, η κυβέρνηση δεν είναι η μοναδική υπεύθυνη για το προδιαγεγραμμένο έγκλημα κατά της ιστορίας το οποίο σκοπεύει να διαπράξει, έγκλημα για το οποίο εξασφάλισε τις «ευλογίες» των Αμερικανών και την διπλωματική στήριξη των λοιπών συμμάχων, αλλά συνένοχη καθότι ολόκληρο το πολιτικό φάσμα του αστικού κοινοβουλευτισμού δέχεται σιωπηρά τις προκλήσεις από την εξωτερική πλευρά και τις παραλείψεις και λάθη από την κυβερνητική.

Αυτό φάνηκε ξεκάθαρα από την τροπή που πήρε το γνωστό περιστατικό με τον προκλητικό δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, ο οποίος σε πρόσφατη επίσκεψη του στο γειτονικό μόρφωμα των Σκοπίων το αποκάλεσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης «Μακεδονία», πράξη για την οποία, όπως ο ίδιος δήλωσε κατά την επιστροφή του, ουδόλως μετανιώνει, όπως επίσης αδιάφορο τον αφήνουν τα αρνητικά σχόλια που εκτοξεύτηκαν εις βάρος του γι’ αυτή του την κίνηση. Λίγες ημέρες μετά επανερχόμενος στο ίδιο θέμα ο Μπουτάρης προσπάθησε να επιρρίψει τις ευθύνες στο Υπουργείο Εξωτερικών ώστε τελικά να καταλήξει στην (αναγκαστική) «παραδοχή» ότι αυτό που έκανε ήταν όντως λάθος και πως τα εκεί αγάλματα και η αισθητική τους του προκαλούν αναγούλα.

Η ΝΔ ως αντιπολίτευση στην κυβέρνηση και στον Δήμο Θεσσαλονίκης χειρίστηκε το θέμα αναλόγως, δηλαδή πολιτικάντικα. Σιώπησε ώστε το θέμα να μη λάβει διαστάσεις γιατί κάτι τέτοιο θα εξέθετε και την ίδια, εφόσον στο ίδιο δόγμα με τον Κοτζιά πιστεύει, αλλά φρόντισε να το «κάνει σημαία» της στο Δήμο, από αγωνία μήπως και κερδίσει πίσω τους πατριώτες που απέπεμψε με τις νεοφιλελεύθερες επιλογές της από το κόμμα. Επομένως όταν ένας πολιτικός σχηματισμός ακολουθεί την οδό της υποκρισίας και της διγλωσσίας και μάλιστα όταν αυτός διεκδικεί την εξουσία και θα κληθεί να χειριστεί την ίδια ή άλλες, παρόμοιες σοβαρές υποθέσεις, στρατηγικό πλεονέκτημα γι’ αυτόν αποτελεί και θα αποτελεί ο σεβασμός στην υλοποίηση της «επίσημης κυβερνητικής γραμμής». Όλως παραδόξως το ίδιο επιχείρημα μεταχειρίστηκε και ο Μπουτάρης όταν κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις για την στάση που περιγράψαμε παραπάνω, το ίδιο επιχείρημα επικαλούνται όλοι για να κρύψουν τις προσωπικές τους ευθύνες πίσω από μια… απρόσωπη κυβέρνηση!

Ας σταματήσει λοιπόν η ΝΔ να παριστάνει την υπέρμαχο των εθνικών αξιών και ιδεωδών και ας θυμηθεί τι έλεγε ο πριν λίγα χρόνια ο ιδρυτής της για το Κυπριακό και ο επίτιμος πρόεδρος της για το Μακεδονικό και εν τέλει, αν επιθυμεί να μιλήσουμε και πρακτικά, ας ανατρέξει στα πεπραγμένα της όταν βρισκόταν για χρόνια στην εξουσία και από φόβο για την διατάραξη των διπλωματικών ισορροπιών ανήγαγε σε ισότιμο ομιλητή το υπό διάλυση κρατικό μόρφωμα των Σκοπίων.

Η πολύπλευρη επίθεση που δέχεται η Πατρίδα μας από θεσμικά όργανα και όψιμους «πατριώτες» δεν θα μείνει αναπάντητη και ας γνωρίζουν όλοι τους πως τα σχέδια τους για να υποτάξουν την Μακεδονία στις ανθελληνικές τους ορέξεις είναι πολύ μικρά μπροστά στο ιστορικό και πολιτιστικό της μέγεθος.

Α.Μ.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/to-makedoniko-zhthma-kai-to-suntagmatiko-tojo#ixzz502la5uJF

Exit mobile version