Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Γιατί οι αιτήσεις άρσης ασυλίας βουλευτών του “συνταγματικού τόξου” απορρίπτονται με σταλινικές πλειοψηφίες;

Γιατί οι αιτήσεις άρσης ασυλίας βουλευτών του “συνταγματικού τόξου” απορρίπτονται με σταλινικές πλειοψηφίες;

Ένα από τα συνήθη φαινόμενα της «δημοκρατίας» των καιρών μας, είναι οι… σταλινικές πλειοψηφίες όταν ζητούνται από τη βουλή άρσεις της ασυλίας βουλευτών της Χρυσής Αυγής, ακόμα και για… ψύλλου πήδημα. Αλλά και το αντίθετο, όταν ζητούνται άρσεις ασυλίας βολευτών (σκόπιμο το «λάθος») του… συνταγματικού τόξου.

Δείτε το πιο πρόσφατο παράδειγμα.

Απορρίφθηκαν από την Ολομέλεια, κατά συντριπτική (σταλινική) πλειοψηφία, όλες οι αιτήσεις άρσης βουλευτικής ασυλίας που είχαν εισαχθεί στην ημερήσια διάταξη. Ειδικότερα, η Βουλή απέρριψε τις αιτήσεις άρσης βουλευτικής ασυλίας του Παύλου Πολάκη για τέσσερις υποθέσεις, της περιόδου που ήταν δήμαρχος Σφακίων- δηλαδή χαίρει βουλευτικής ασυλίας ακόμα και για την περίοδο πριν γίνει βουλευτής!

Κατά πλειοψηφία απορρίφθηκε και αίτηση άρσης ασυλίας για τον αντιπρόεδρο Μπουμπούκο για υπόθεση παραβίασης υπηρεσιακού απορρήτου και η αίτηση άρσης ασυλίας του Βασίλη Γιόγακα για υπόθεση την περίοδο που ήταν νομάρχης. Για όλες τις υποθέσεις η Επιτροπή Δεοντολογίας είχε προτείνει μη άρση της ασυλίας.

Προσέξτε τώρα σταλινικές πλειοψηφίες: Στην ψηφοφορία πήραν μέρος 154 βουλευτές Για τις υποθέσεις του Πολάκη, υπέρ της άρσης ασυλίας ψήφισαν 9 βουλευτές, κατά 139 βουλευτές, 5 βουλευτές δήλωσαν «παρών» και βρέθηκε κι ένα άκυρο.

Διαβάστε την συνέχεια στο ethnikismos.net

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/giati-arage-oles-oi-aithseis-arseis-asulias-bouleutwn-tou-suntagmatikou-toj#ixzz509fU1xU0

Exit mobile version