Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Νέο πακέτο μέτρων συμφώνησαν οι συριζαίοι με την τρόικα και πανηγυρίζουν πάνω στα ερείπια

Νέο πακέτο μέτρων συμφώνησαν οι συριζαίοι με την τρόικα και πανηγυρίζουν πάνω στα ερείπια

Έκλεισε χθες το λεγόμενο staff level agreement, δηλαδή η συμφωνία της κυβερνήσεως με την τρόικα σχετικά με το τι ακριβώς θα πάθει ο Ελληνικός Λαός στο άμεσο μέλλον.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τα όσα ανακοινώθηκαν, στην ουσία δίνεται άλλο ένα πλήγμα στην ελληνική οικογένεια με την κατάργηση των επιδομάτων τριτέκνων και πολυτέκνων. Το αισχρό της όλης υποθέσεως είναι ότι επί αυτής της κατάργησης των επιδομάτων, που θα αποτελέσει μεσοπρόθεσμα άλλον έναν λόγο μείωσης των δημογραφικών δεικτών της Ελλάδος, οι συριζαίοι πανηγυρίζουν επειδή συμφώνησαν να δώσουν ένα «χαρτζιλίκι» για κάθε παιδί.

Όμως, δεν είναι μονάχα αυτά. Οι διεθνείς τοκογλύφοι στην ανακοίνωσή τους λένε ρητά ότι συμφωνήθηκε νέα δέσμη μέτρων, η οποία θα νομοθετηθεί σε δύο δόσεις, μία πριν τα Χριστούγεννα και μία αμέσως μετά τις γιορτές. Συγκεκριμένα, η ανακοίνωσή τους λέει:

«Τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα κατέληξαν σε τεχνική συμφωνία (Staff Level Agreement) με τις ελληνικές Αρχές, σχετικά με το πακέτο μέτρων του προγράμματος στήριξης του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης (ESM). Αυτό θα παρουσιαστεί στην Ευρωομάδα την ερχόμενη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017. Οι ελληνικές Αρχές σχεδιάζουν να εφαρμόσουν τις προαπαιτούμενες δράσεις που είναι απαραίτητες για την ολοκλήρωση της 3ης αξιολόγησης το συντομότερο δυνατό».

Για το ζήτημα είχαμε γράψει, τονίζοντας ότι έρχονται νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων, καθώς και περαιτέρω μείωση του αφορολογήτου. Όλα αυτά, όμως, δεν αναφέρονται στο non paper που δημοσίευσε η κυβέρνηση, το οποίο ουσιαστικά πανηγυρίζει επί των ερειπίων της ελληνικής οικονομίας και διαφημίζει το «χαρτζιλίκι» που θα δώσει για κάθε παιδί, αφότου βέβαια τα έχει πάρει με την κατάργηση των πολυτεκνικών επιδομάτων, αλλά και με όλα τα μέτρα που υπονόησαν οι τροϊκανοί και θα μαθευτούν σε λίγες μέρες που θα έρθει στην Βουλή το πρώτο εκ των νομοσχεδίων.

Εν τέλει, όπως γίνεται αντιληπτό από τα γεγονότα, οι συριζαίοι αντιγράφουν πλήρως τους νεοδημοκράτες προκατόχους τους, αφού πλέον δεν παίρνουν τα μέτρα με «βαριά καρδιά», αλλά πανηγυρίζουν για κάθε νέο πακέτο μέτρων που έρχεται για ψήφιση.

Δήλωση του εκπροσώπου Τύπου του Λαϊκού Συνδέσμου για την συμφωνία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με την τρόικα και τους πλειστηριασμούς:

“Μόνο μία αριστερή κυβέρνηση πολιτικών απατεώνων μπορούσε να ξεπουλήσει τόσο εύκολα τη ΔΕΗ, την εθνική περιουσία και να χαρίσει τα σπίτια των Ελλήνων στα κοράκια των τραπεζών και της διεθνούς τοκογλυφίας”

Με τα έως τώρα δεδομένα πάντως, η συμφωνία που έκλεισε με τους θεσμούς προβλέπει κυρίως τα εξής:

– Πλειστηριασμοί: αν και ήταν το βασικό προαπαιτούμενο της αξιολόγησης, το θέμα απασχόλησε λιγότερο από κάθε τι άλλο στη διαπραγμάτευση με τους θεσμούς, αφού τα γεγονότα τις τελευταίες ημέρες της παραμονής τους στην Αθήνα μιλούσαν από μόνα τους: λήξη αποχής συμβολαιογράφων, έναρξη ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, ρίψη χημικών στα Ειρηνοδικεία ήταν αρκετά για να πιστοποιήσουν ότι το προαπαιτούμενο εξετελέσθη.

– Πωλητήρια στη ΔΕΗ: την ερχόμενη εβδομάδα ξεκινά η πρόσκληση ενδιαφέροντος για την πώληση 4 λιγνιτικών μονάδων από τη ΔΕΗ και μέχρι τον Ιούνιο θα έχει ξεκινήσει ο διαγωνισμός που θα οδηγήσει στην εκχώρησή τους σε ιδιώτες μέσα στο 2018.

​- «Αναδιάταξη» επιδομάτων Τέκνων: χαμένοι βγαίνουν, όπως όλα δείχνουν, οι πολύτεκνοι, ειδικά  αν υπολογιστεί ότι αφού πρώτα χάσανε το αφορολόγητο που είχαν μέχρι το 2013, ψαλιδίζεται τώρα και το επίδομα που έπαιρναν.

– ΦΠΑ στα νησιά: η κυβέρνηση δεν κατάφερε να πείσει τους θεσμούς ότι λόγω του ακριτικού χαρακτήρα των νησιών του Αιγαίου, του μεταναστευτικού προβλήματος και των θεομηνιών που τα έπληξαν (σεισμος στη Λέσβο κλπ) θα να αναβληθεί κατά 1 χρόνο, ως το 2019, η αύξηση κατά 50% του ΦΠΑ.

– Επανυπολογισμός συντάξεων: η κυβέρνηση επιβεβαίωσε ότι το 90% των παλαιών συντάξεων έχει ήδη επανυπολογιστεί με βάση τον Νόμο Κατρούγκαλου και ότι μέχρι το τέλος του μηνός θα έχει γίνει το ίδιο για όλες τις συντάξεις. Είναι ο «προθάλαμος» των περικοπών από την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς που θα προκύψει με τη διαδικασία αυτή.

– Έκδοση των νέων συντάξεων: έως τον Ιούνιο του 2018 η κυβέρνηση δεσμεύτηκε ότι θα έχει προχωρήσει στην εκκαθάριση σχεδόν όλων των νέων υποχρεώσεων πληρωμής κύριων συντάξεων, επικουρικών και εφάπαξ.

– Αξιολόγηση-Κινητικότητα δημοσίων υπαλλήλων: το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης παρουσίασε σχέδιο «ηλεκτρονικής» αξιολόγησης των υπαλλήλων, προκειμένου να ξεπεραστούν οι αντιδράσεις και η αποχή από την αξιολόγηση.

– Εξωδικαστικός συμβιβασμός: μέχρι τέλος του μηνός Δεκεμβρίου θα πρέπει να έχουν εκδοθεί οι υπουργικές αποφάσεις  για 120 δόσεις για επαγγελματίες και επιχειρήσεις που χρωστούν στο δημόσιο (εφορία και Ταμεία).

– Απλήρωτοι εργαζόμενοι: από την εκποίηση σε περίπτωση πτώχευσης της επιχείρησης του εργοδότη, επανέρχονται σε πρώτη προτεραιότητα, αλλά όχι για το σύνολο των απαιτήσεων τους από απλήρωτους μισθούς, παρά μόνον για ένα ποσό το οποίο αντιστοιχεί σε 2,75 φορές του βασικού μισθού των 586 ευρώ και για απαιτήσεις έως έξι μηνών.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/neo-paketo-metrwn-sumfwnhsan-oi-surizaioi-me-thn-troika-kai-panhgurizoun-pa#ixzz50CzhPQ6X

Exit mobile version