Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Αγωγή κατά του ελληνικού κράτους από την Κα. Κοτρώτσου, μητέρα της Μυρτώς

Η μητέρα της Μυρτώς, Μαρία Κοτρώτσου μιλάει στο radio1d.gr και την εκπομπή “Εκλεκτικές Συγγένειες” με τον Ανδρέα Σταματόπουλο(04.12.2017) για την δύσκολη πορεία της αποκατάστασης της υγείας της Μυρτώς, μετά την δολοφονική επίθεση από τον Πακιστανό Αχμέτ Βακάς, στην Πάρο, πριν περίπου 5,5 χρόνια,  αλλά και την παντελή απουσία στήριξης από το κράτος και αποκαλύπτει ότι θα κάνει αγωγή κατά του Ελληνικού κράτους διότι δεν την στηρίζει στον αγώνα της ώστε να μπορέσει να μείνει η Μυρτώ στη ζωή!

Το κράτος έχει δώσει ένα επίδομα 730 ευρώ το μήνα στη Μυρτώ, το οποίο δεν επαρκεί ούτε για τα στοιχειώδη της θεραπείας.
Η μητέρα της Μυρτώς είπε ότι κινήθηκε δικαστικά κατά του Ελληνικού Δημοσίου και θα πάει μέχρι τέλους το δικαστικό αγώνα, προκειμένου κανείς να μην βρεθεί στη θέση της Μυρτώς.
Η κυρία Κοτρώτσου εξήγησε πως το ελληνικό κράτος δεν φροντίζει την Μυρτώ και δεν αναλαμβάνει την αποκατάσταση της υγείας της και την ιατροφαρμακευτική της περίθαλψη. Δεν είναι δυνατόν, τόνισε μεταξύ άλλων, η κυρία Κοτρώτσου, να αδιαφορεί το κράτος για τη Μυρτώ και να μην της παρέχει τα αναγκαία.
Έχουμε και δικαιώματα, όχι μόνο υποχρεώσεις και αυτά διεκδικώ με την αγωγή κατά του κράτους, σημείωσε επίσης, εξηγώντας πως αυτή τη στιγμή η Μυρτώ επιβιώνει λόγω της συνεισφοράς ιδιωτών, καθώς το κράτος αδιαφορεί πλήρως!
Όπως αναφέρει, οι αρμόδιοι της είπαν ότι, αν ήταν Έλληνας ο δράστης, θα ήταν διαφορετική η κατάσταση.
Επειδή όμως είναι Πακιστανός, η χώρα του δεν έχει υπογράψει κάποια διμερή σύμβαση με την Ελλάδα και η Ελλάδα δεν μπορεί να αναλάβει τα ιατρικά έξοδα της Μυρτώς.
( Ακούστε το «επίμαχο» απόσπασμα μετά το 6ο λεπτό):

Exit mobile version