Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ελληνοτουρκική “φιλία”; ΟΧΙ, ευχαριστώ!

Ελληνοτουρκική “φιλία”; ΟΧΙ, ευχαριστώ!

Άρθρο στην εφημερίδα “Χρυσή Αυγή

«Θεσσαλονίκη: Συνέδριο Ατατούρκ – Βενιζέλος» – «Ελευθεροτυπία» – Νοέμβριος 1997: «Τρεις ώρες παραλογισμού … Επεισόδια σε βάρος Ελλήνων και Τούρκων επιχειρηματιών από Χρυσαυγίτες και άλλους».

Στις 10 Νοεμβρίου 2017, στην Θεσσαλονίκη διοργανώθηκε μία τουρκική φιέστα προς τιμήν του σφαγέα των Ελλήνων Μουσταφά Κεμάλ και δεν υπήρξε η παραμικρή αντίδραση! Ας θυμηθούμε τι συνέβη ακριβώς 20 χρόνια πριν και ας καταλάβουμε πως η φιλοτουρκική προπαγάνδα διαβρώνει τον λαό και την εθνική συνείδηση των Ελλήνων, παραθέτοντάς σας ένα γεγονός το οποίο συνέβη το 1997.

Ήταν Νοέμβριος του 1997 όταν οργανώσανε κάποιοι “κύριοι” στην Θεσσαλονίκη ένα ελληνοτουρκικό συνέδριο εμπορικής συνεργασίας, το οποίο μάλιστα το ονομάζουν συνέδριο Κεμάλ Ατατούρκ και Ελευθερίου Βενιζέλου. Λίγες μόλις ημέρες πριν σχετικά με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις είχε εκδώσει επίσημη ανακοίνωση το “μέτωπο λογικής κατά του εθνικισμού”, στην οποία κατηγορούσε κάθε Έλληνα πατριώτη, ο οποίος δεν συμφωνούσε με αυτούς για όσα έλεγαν για την περίφημη ελληνοτουρκική “φιλία”, ως επικίνδυνο ταραξία. Έξω από την αίθουσα, όπου επρόκειτο να γίνουν οι εργασίες του ελληνοτουρκικού συνεδρίου εμπορικής συνεργασίας, οι σύλλογοι των Κυπρίων και των Ποντίων της Θεσσαλονίκης είχαν οργανώσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Συγκεντρώνονται τελικά στον χώρο περίπου χίλια άτομα, οι περισσότεροι νέοι και ανάμεσά τους και αρκετοί Έλληνες πατριώτες και πολλά μέλη και φίλοι της Χρυσής Αυγής. Η ενέργεια αυτή για την τέλεση του συγκεκριμένου συνεδρίου ήταν τουλάχιστον προκλητική, αφού την περίοδον εκείνην, όπως και σήμερα άλλωστε, οι ελληνοτουρκικές σχέσεις σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσαν να χαρακτηρισθούν ομαλές. Τελικά, παρ’ όλη την ισχυρή αστυνομική δύναμη, που ήταν παρούσα στον χώρο γύρω από την αίθουσα του συνεδρίου, τα επεισόδια δεν μπόρεσαν να αποφευχθούν, αφού η οργή ξεχείλιζε και κάθε Έλληνας πατριώτης θεωρούσε πρόκληση ό,τι γινόταν στην πρωτεύουσα του Ελληνικού Βορρά.

Αξίζει τον κόπο να δούμε πώς οι λεγόμενες «προοδευτικές» εφημερίδες κάλυψαν ειδησεογραφικά τα γεγονότα στην Θεσσαλονίκη. Η εφημερίδα «Αυγή» έγραψε: «ΜΑΥΡΟΙ ΛΥΚΟΙ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Τετρακόσιοι ακροδεξιοί κατόρθωσαν να εμποδίσουν την έναρξη του ελληνοτουρκικού συνεδρίου επιχειρηματιών. Σε πρωτεύουσα του εθνικισμού και όχι του πολιτισμού κατάφεραν να μετατρέψουν την Θεσσαλονίκη όλοι εκείνοι οι κύκλοι που τις τελευταίες ημέρες επιδόθηκαν στα συνήθη εθνικιστικά παραληρήματά τους ενάντια στους οργανωτές της ημερίδας «Θεσσαλονίκη: Ατατούρκ – Βενιζέλος». Από νωρίς συγκεντρώθηκαν έξω από το εμπορικό και βιομηχανικό επιμελητήριο περίπου 400 άτομα φασιστικών οργανώσεων, Ποντιακών σωματείων, Κυπριακών φοιτητικών συλλόγων με αποτέλεσμα να μην πραγματοποιηθεί η ημερίδα στον χώρο που είχε ανακοινωθεί. Στα επεισόδια πρωτοστάτησαν οπαδοί της Χρυσής Αυγής».

Στο ίδιο μήκος κύματος εξέπεμψε και η εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» που έγραψε: «Τρεις ώρες παραλογισμού. Η αντιτουρκική υστερία ανεγκέφαλων αναστάτωσε την Θεσσαλονίκη. Επεισόδια σε βάρος Ελλήνων και Τούρκων επιχειρηματιών από Χρυσαυγίτες και άλλους». Τα ίδια περίπου έγραψε και η «Εξουσία», που μιλούσε για «εθνικιστικό παροξυσμό στην Θεσσαλονίκη και επικίνδυνα φαινόμενα», ενώ και οι μεγάλοι τηλεοπτικοί σταθμοί στις ειδήσεις τους δεν παρέλειψαν επίσης και αυτοί να πουν τα σχετικά. Για μια ακόμη φορά η δυναμική απάντηση των Ελλήνων πατριωτών θορύβησε αυτούς που προσπαθούν με κάθε τρόπο να προσδέσουν στο άρμα της Άγκυρας την Ελλάδα, υπακούοντας στα κελεύσματα των μεγάλων αφεντικών της Γουώλ Στρητ. Έτσι, ήταν αναμενόμενο και ήλθε μέσα σε ελάχιστο χρόνο ένα ακόμη συκοφαντικό δημοσίευμα του γνωστού «Ιού» στην Κυριακάτικη «Ελευθεροτυπία», δημοσίευμα στο οποίο μιλούσε για τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής και για τον κίνδυνο που απειλεί την δημοκρατία..

“Υ”

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/ellhnotourkikh-filia-ochi-eucharistw#ixzz50f4dtYYT

Exit mobile version