Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Μεγάλος κίνδυνος για ραγδαία φτωχοποίηση μεγάλου πληθυσμού στην Ελλάδα βλέπει νέα έρευνα της ΔιαΝΕΟσις

Μεγάλος κίνδυνος για ραγδαία φτωχοποίηση μεγάλου πληθυσμού στην Ελλάδα βλέπει νέα έρευνα της ΔιαΝΕΟσις

Δημοσιοποιήθηκαν τα στοιχεία της έρευνας της ΔιαΝΕΟσις για τη φτώχεια και την οικονομική ανισότητα στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας περίπου 700.000 άτομα, που πριν από την κρίση ανήκαν στη μεσαία τάξη, πλέον είναι αντιμέτωποι με τη φτώχεια, ως απόρροια της εισοδηματικής ανισότητας.

Σημειώνεται στην έρευνα της διαΝΕΟσις ότι, από το 2009 η εισοδηματική ανισότητα αυξάνεται.

Το ποσοστό ατόμων σε κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού κατά την περίοδο 2007-2016 σημειώνει αύξηση του ποσοστού είναι της τάξης των 8 ποσοστιαίων μονάδων, η οποία πρακτικά σημαίνει αυξημένο κίνδυνο φτωχοποίησης ή αποκλεισμού ενός πολύ σημαντικού πληθυσμιακού ποσοστού (περίπου 700.000 ατόμων), το οποίο στην περίοδο πριν την κρίση λογιζόταν ως μεσαία τάξη.

Ακόμα πιο εντυπωσιακά είναι τα συμπεράσματα που προκύπτουν όταν εξετάζεται το ποσοστό ατόμων σε κίνδυνο φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού ανά ηλικιακή ομάδα. Εκεί βλέπουμε ότι αυξάνεται τόσο ο κίνδυνος παιδικής φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού, όσο και ο αντίστοιχος κίνδυνος για τις παραγωγικές ηλικίες. Τεράστια είναι η αύξηση του κινδύνου για τους νέους 16-24 ετών.

Τέλος, η διαΝΕΟσις επισημαίνει ότι «μπορούμε με αρκετή επιστημονική τεκμηρίωση να συμπεράνουμε ότι η κρίση οδήγησε σε σημαντική αύξηση του κινδύνου φτωχοποίησης ή αποκλεισμού μέρους της μεσαίας τάξης.

Συμπερασματικά, σύμφωνα και με τα νέα στοιχεία που είδαν το φώς της δημοσιότητας, καταλαβαίνουμε ότι όλες οι κυβερνήσεις μετά την υποτιθέμενη δημοκρατικοποίηση της Ελλάδας, είχαν μοναδικό στόχο, να οδηγήσουν την χώρα μας, σε αυτό που βιώνουμε σήμερα. Την απόλυτη εξαθλίωση και την περιθωριοποίηση του μεγαλύτερου του τμήματος της Ελληνικής κοινωνίας, με σκοπό την δημιουργία αυτών των προϋποθέσεων, που θα τους άφηνε ελεύθερους να υλοποιήσουν τα σχέδια τους για το ξεπούλημα ολόκληρης της χώρας και την σταδιακή μετατροπή της Ελληνικής κοινωνίας, σε μια κοινωνία πολύχρωμων υπηρετών τους χωρίς πατρίδα και θρησκεία, μέσω και της εισόδου πολυάριθμων λαθροεποίκων και αφομοίωσης τους από ένα λαό που δεν μπορεί να αντισταθεί, αφού μοναδικό του μέλημα είναι η καθημερινή του επιβίωση.

Μοναδικό ανάχωμα, μοναδική γραμμή άμυνας σε όλα αυτά, είναι το Εθνικιστικό κίνημα και ο γνήσιος εκφραστής του, ο Λαϊκός Σύνδεσμος Χρυσή Αυγή. Μοναδική ελπίδα της Ελληνικής κοινωνίας είναι η συσπείρωση της στις τάξεις της Χρυσής Αυγής και ο συνεχής αγώνας μέχρι την οριστική απελευθέρωση, της μητέρας πατρίδας από τους διεθνείς τοκογλύφους και τους ντόπιους εφιάλτες.

Νάκος Φώτης 

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/megalos-kindunos-gia-ragdaia-ftwchopoihsh-megalou-plhthusmou-sthn-ellada-bl#ixzz50fsL7e7G

Exit mobile version