Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ολοκληρώνονται σταδιακά οι διαδικασίες για το Brexit

Ολοκληρώνονται σταδιακά οι διαδικασίες για το Brexit

Η απόφαση των υπηκόων του Ηνωμένου Βασίλειου για την αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση τηρείται κατά γράμμα από την κυβέρνηση της Τερέζας Μέι, μιας και εμπεριέχει σημαντικά πλεονεκτήματα για την καταπολέμηση της λαθρομετανάστευσης, για την τόνωση της βρετανικής οικονομίας και γενικότερα  για την ανάκτηση του έλεγχου του Ηνωμένου Βασιλείου από τους γραφειοκράτες-τοκογλύφους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στις 8 Δεκεμβρίου η πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Τερέζα Μέι συναντήθηκε στις Βρυξέλλες με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ σχετικά με την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης των διαπραγματεύσεων για το Brexit.

Υπενθυμίζουμε ότι η επικράτηση του Brexit μπορεί να μείωσε την συναλλαγματική αξία της στερλίνας αλλά παράλληλα τόνωσε την δυνατότητα του Ηνωμένου Βασίλειου για εγχώρια αγοραστική δύναμη, ανέβασε το δυναμικό των εξαγωγών και γενικότερα ευνόησε την δημιουργία περισσότερων θέσεων εργασίας. Όμως η λιγότερη συναλλαγματική τιμή της στερλίνας δεν ευνοεί το τραπεζικό κατεστημένο που διαχρονικά προτιμά την εκμετάλλευση των βρετανικών αποταμιεύσεων προς έκδοση δανείων με υπερκέρδος.

Για την αποτροπή της ανεξαρτητοποίησης της βρετανικής πολιτικής από την μέγγενη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ιδιαίτερα σχετικά με την νομοθεσία, την λαθρομετανάστευση, την αγορά εργασίας, το εμπόριο και γενικότερα τον τομέα της οικονομίας, έχουν συντελεστεί τεράστιες προσπάθειες από το τραπεζικό κατεστημένο.

Για παράδειγμα είναι σε εξέλιξη εδώ και πολλά χρόνια μια προπαγάνδα που βασίζεται σε στημένες δημοσκοπήσεις που προσπαθεί να υπονομεύσει την τελική ολοκλήρωση του Brexit. Άλλωστε η ίδια τακτική των στημένων δημοσκοπήσεων εφαρμόζεται και στην Ελλάδα εδώ και πολλά χρόνια με πρόσφατη κορύφωση την εκτόξευση σε διαστημικά ποσοστά της κλεπτοκρατίας του ΠΟΤΑΜΟ-ΠΑΣΟΚ από έναν καθαρά υποκειμενικό δημοσκόπο.

Η τακτική των στημένων δημοσκοπήσεων, που δεν ευδοκίμησε στην Μεγάλη Βρετανία λόγω του σεβασμού της κυβερνήσεως προς την θέληση του λαού, προσβλέπει σε μια διαμόρφωση της κοινής γνώμης που να μην ευνοεί τους πολίτες αλλά τα ιδιωτικά συμφέροντα στο παρασκήνιο που παραγγέλνουν την ψεύτικη κατανομή των ποσοστών.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/oloklhrwnontai-stadiaka-oi-diadikasies-gia-to-brexit#ixzz50ltqmUXo

Exit mobile version