Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Θεριεύουν τα κυκλώματα που προμηθεύουν τους λαθρομετανάστες με πλαστά έγγραφα

Θεριεύουν τα κυκλώματα που προμηθεύουν τους λαθρομετανάστες με πλαστά έγγραφα

Απόρρητη έκθεση της Europol δείχνει τους λόγους που θεωρούν την Ελλάδα «λεπρή» οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, αλλά ανοίγει και μια οπή μέσω της οποίας μπορούμε να φανταστούμε το μέγεθος της κονόμας που υπάρχει στο λεγόμενο «προσφυγικό».

Όπως, λοιπόν, μεταδίδει η Deutsche Welle, έχουν αυξηθεί κατά 70% τουλάχιστον οι περιπτώσεις λαθρομεταναστών που επιχειρούν να ταξιδέψουν με πλαστά έγγραφα προς χώρες της Ευρώπης. Συγκεκριμένα, από 429 περιπτώσεις στο πρώτο τρίμηνο του 2017 (Ιανουάριος-Μάρτιος) είχαμε 729 το δεύτερο τρίμηνο (Απρίλιος-Ιούνιος).

Όπως γράφει η γερμανική εφημερίδα, επικαλούμενη την απόρρητη έκθεση, τα περισσότερα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα εντοπίστηκαν σε σύριους, αφγανούς, ιρανούς, τούρκους, αλβανούς και πολίτες της Ερυθραίας.

Οι λαθρομετανάστες από τη Συρία χρησιμοποιούν κυρίως πλαστές ελληνικές και ιταλικές ταυτότητες ή γερμανικά και συριακά διαβατήρια. Αντίθετα οι περισσότεροι αφγανοί που εντοπίστηκαν έφεραν μαζί τους γαλλικά και κορεατικά διαβατήρια.

Το γεγονός ότι τόσοι λαθρομετανάστες καταφέρνουν και προμηθεύονται τα πανάκριβα αυτά πλαστά έγγραφα δείχνει την ισχύ των κυκλωμάτων που τους προμηθεύουν, αλλά και το ποσό των χρημάτων, που μπορούν και έχουν ακόμα οι «κακόμοιροι» λαθρομετανάστες.

Βέβαια, όλα αυτά δεν είναι αθώα, αφού η μετακίνηση με πλαστά έγγραφα είναι πάγια τακτική των τζιχαντιστών, οπότε η όλη ιστορία είναι σίγουρο ότι τους περιλαμβάνει.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/therieuoun-ta-kuklwmata-pou-promhtheuoun-tous-lathrometanastes-me-plasta-eg#ixzz50luRdF41

Exit mobile version