Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Χρίστος Χρίστου, πρόεδρος ΕΛΑΜ: «Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα Ελλάδος – Κύπρου»

Χρίστος Χρίστου, πρόεδρος ΕΛΑΜ: «Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα Ελλάδος - Κύπρου»

Ακολουθεί αυτούσια η συνέντευξη του Προέδρου του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) και υποψηφίου για την Προεδρία της Δημοκρατίας Χρίστου Χρίστου στον Φιλελεύθερο:

Πρεσβευτής του εθνικισμού είναι το ΕΛΑΜ και μέσα από την πολιτική του επιδιώκουν την ντε φάκτο ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα, μέσω του Ενιαίου Αμυντικού Δόγματος, της ενιαίας Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης και του ενιαίου αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου. Αυτά τονίζει ο πρόεδρος του ΕΛΑΜ και υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας Χρίστος Χρίστου, δηλώνοντας ότι η δική του υποψηφιότητα είναι αυτή που πρεσβεύει το διαφορετικό. Προσθέτει ότι ο στόχος της δικής του υποψηφιότητας σε αυτές τις προεδρικές εκλογές είναι η ενίσχυση της εκλογικής δύναμης του ΕΛΑΜ, χωρίς ωστόσο να αναφέρεται σε συγκεκριμένους αριθμούς και ποσοστά. «Απ’ εκεί και πέρα, μετά την πρώτη Κυριακή των εκλογών, τα συλλογικά όργανα του κόμματος θα συνέλθουν για να αποφασίσουν τι θα πράξουμε κατά τον β’ γύρο των προεδρικών εκλογών», σημειώνει.

– Τι πρεσβεύει η υποψηφιότητά σας και πού απευθύνεται;

Απευθύνεται προς όλους τους πολίτες οι οποίοι στις 28 Ιανουαρίου αποφασίζουν για τον επόμενο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας. Θεωρώ ότι η υποψηφιότητά μας είναι μια διαφορετική υποψηφιότητα. Ήταν μια ευκαιρία να ξεκαθαρίσουμε με τον πλέον σαφή τρόπο ότι το ΕΛΑΜ δεν στηρίζει ούτε τον «Α» ούτε τον «Β» υποψήφιο, διότι έχει δικό του υποψήφιο και έχουμε ξεκινήσει την προεκλογική μας εκστρατεία, απευθυνόμενοι προς την κοινωνία και θέτοντας τις δικές μας προτάσεις για την επίλυση των προβλημάτων.

– Ποιος είναι ο στόχος σας στις εκλογές και ποια θα είναι η επόμενη μέρα μετά τον πρώτο γύρο των Προεδρικών, δεδομένου ότι το πιθανότερο δεν θα είστε στον β’ γύρο;

Θα δουλέψουμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Ο κάθε κομματικός σχηματισμός, συμμετέχοντας σε μια εκλογική διαδικασία, επιδιώκει σαφέστατα να ενισχύσει τη δυναμική του και την εκλογική του δύναμη. Εμάς αυτός είναι ο στόχος μας χωρίς να μπαίνουμε στη λογική των αριθμών και των ποσοστών. Απ’ εκεί και πέρα, μετά την πρώτη Κυριακή των εκλογών, τα συλλογικά όργανα του κόμματος θα συνέλθουν για να αποφασίσουν τι θα πράξουμε κατά τον β’ γύρο των προεδρικών εκλογών. Ως ΕΛΑΜ θα αποστείλουμε προς τους δύο εναπομείναντες στον β’ γύρο υποψηφίους, ένα συγκεκριμένο ερωτηματολόγιο και ανάλογα με τις τοποθετήσεις τους, θα υπάρξει αντίστοιχα και η δική μας απάντηση.

– Γίνεται μεγάλος ντόρος για το ποια επιτελεία σάς προσέγγισαν και τι ακριβώς σας ζήτησαν για τις προεδρικές εκλογές. Γιατί δεν λέτε ποια ήταν αυτά. Ήδη δύο υποψήφιοι δήλωσαν ότι δεν είναι από το δικό τους επιτελείο που σας προσέγγισαν. Σας έταξαν ανταλλάγματα;

Το ποιοι είναι, αν έχουν το πολιτικό θάρρος, θα πρέπει να το αποκαλύψουν οι ίδιοι. Η ανεπίσημη προσέγγιση προς την πλευρά μας είχε ως στόχο να αποτρέψει τη συμμετοχή του ΕΛΑΜ στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές. Για εμάς όμως δεν ήταν θέμα ανταλλαγμάτων αλλά θέμα αρχής, το να συμμετέχουμε σε οποιαδήποτε εκλογική διαδικασία, από τη στιγμή που κανένας άλλος υποψήφιος δεν ταυτίζεται με τις θέσεις μας. Πορευόμαστε τον δικό μας δρόμο, μένοντας μακριά από παιχνίδια της διαπλοκής.

Διαβάστε την συνέχεια στο elamcy.com

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/christos-christou-proedros-elam-eniaio-amuntiko-dogma-ellados-kuprou#ixzz50royCIW8

Exit mobile version