Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Συνέντευξη – πρόκληση Ερντογάν: Αναγνωρίστε «τουρκική» μειονότητα στην Θράκη και δώστε μας το μισό Αιγαίο και την Κύπρο!

Συνέντευξη - πρόκληση Ερντογάν: Αναγνωρίστε «τουρκική» μειονότητα στην Θράκη και δώστε μας το μισό Αιγαίο και την Κύπρο!

Μπορεί οι χαχόλοι της κυβερνήσεως των κακομοίρηδων να προσπαθούν με non paper και διαρροές στον τύπο να εμφανίσουν μια εικόνα ότι «του τα είπαν καλά» του εμίρη, όμως στην πραγματικότητα η επίσκεψη Ερντογάν εξελίχτηκε σε ένα πρωτοφανές φιάσκο, το οποίο διασώθηκε μονάχα από την ισχνή προσέλευση κόσμου για να παρακολουθήσει τον Ερντογάν στην Κομοτηνή.

Ενδεικτική των προκλήσεων στις οποίες προέβη ο Ερντογάν με πρόσκληση των συριζαίων είναι η συνέντευξή του στην εφημερίδα «Το Βήμα», όπου μέσα σε ένα παραλήρημα τεσσάρων σελίδων προλαβαίνει να προσβάλλει τους νεκρούς τους Έθνους μας, να απαιτήσει το μισό Αιγαίο, ολόκληρη την Θράκη και την Κύπρο και επιπλέον να παραστήσει και τον «φιλάνθρωπο».

Πάμε να δούμε κάποια αποσπάσματα από την συνέντευξη:

Για τις συνομιλίες με Αλέξη Τσίπρα και Προκόπη Παυλόπουλο

«Κατά τις επαφές μου με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Παυλόπουλο και τον πρωθυπουργό κ. Τσίπρα επιβεβαιώσαμε την βούληση μας σε τομείς όπως το εμπόριο, οι μεταφορές και ο τουρισμός.».

Σχόλιο: Ο Ερντογάν με τα λόγια του επιβεβαιώνει τα όσα όλοι είδαμε, αλλά προσπαθούν να διαψεύσουν οι συριζαίοι με τα Non paper τους. Την ώρα που ο Ερντογάν προκαλούσε και απαιτούσε ο Τσίπρας μιλούσε για… τουρισμό.

Για το Αιγαίο

«Η οριοθέτηση των θαλάσσιων δικαιοδοσιών δεν είναι το μοναδικό θέμα που προκύπτει από το Αιγαίο. Υπάρχουν πολλά ζητήματα προς επίλυση τα οποία συνδέονται μεταξύ τους. Ως δυο παραλιακές χώρες του Αιγαίου, μπορούμε να επιλύσουμε αυτά τα προβλήματα με μία προσέγγιση που να λαμβάνει υπ’ όψιν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα και των δυο πλευρών. Ομοίως η λύση που θα επιτευχθεί πρέπει να είναι περιεκτική και δίκαιη και για τις δυο πλευρές. Μόνο μια τέτοια λύση μπορεί να είναι βιώσιμη και μόνιμη. Εκ φύσεως τα θέματα αυτά τα συζητάμε με τον κ. Παυλόπουλο και τον κ. Τσίπρα.

Δίνουμε σημασία έτσι ώστε να γίνουν βήματα για την παρεμπόδιση κάποιων ενεργειών προκλητικού χαρακτήρα. Ως εκ τούτου τέτοια βήματα και ο θετικός λόγος θα συμβάλουν τόσο στο να ηρεμήσει η ατμόσφαιρα όσο και στο να διατηρηθούν ανοικτοί οι υφιστάμενοι δίαυλοι διαλόγου».

Σχόλιο: «Υπάρχουν πολλά ζητήματα», λέει ο Ερντογάν και προφανώς εννοεί τα όσα αποκάλυψε ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής στην συνέντευξή του και δεν τόλμησε να σχολιάσει κανείς δημοσιογράφος ή πολιτικάντης του «συνταγματικού τόξου» για την ευθεία αμφισβήτηση της εθνικής μας κυριαρχίας σε 150 νησιά, νησίδες και βραχονησίδες του Αιγαίου. Όσον αφορά τα «βήματα για παρεμπόδιση ενεργειών προκλητικού χαρακτήρα», ο Ερντογάν προφανώς ειρωνεύεται, αφού ο Πάνος Καμμένος έχει καταντήσει να μετρά τουρκικά αεροσκάφη που παραβιάζουν τον Εθνικό εναέριο χώρο, προκειμένου να κοιμηθεί.

Για τη Συνθήκη της Λωζάννης

«Η Συνθήκη της Λωζάννης η βασική συμφωνία η οποία ρυθμίζει τις σχέσεις μας με την Ελλάδα και ορισμένες άλλες χώρες. Η Τουρκία δεσμεύεται και σέβεται την Λωζάννη, όπως και όλες τις άλλες συμφωνίες και υποχρεώσεις της. Ξεκινώντας δε από τις μειονότητες έως σήμερα έχει εφαρμόσει την Συνθήκη με ευαισθησία.

Από την άλλη πλευρά κατά διαστήματα τυγχάνει να αντιμετωπίζουμε δυσκολίες, προβλήματα ή λανθασμένες εφαρμογές, είτε σε διμερές επίπεδο είτε σε άλλα ζητήματα. Τα θέματα τα οποία έχουμε εκφράσει μέχρι σήμερα όσον αφορά τη Λωζάννη πρέπει να εξεταστούν στο πλαίσιο των ζητημάτων αυτών. Υπάρχει διαφορά μεταξύ των σημερινών συνθηκών, προβλημάτων και των μεθόδων λύσεων με αυτά που υπήρχαν πριν από 94 χρόνια.

Πιστεύω ότι όσο διατηρούνται η καλή πρόθεση κι η ειλικρίνεια δεν έχουμε κανένα πρόβλημα που δεν μπορεί να ξεπεραστεί Από αυτή την άποψη, είναι ευχάριστο ότι στο θέμα του Αιγαίου και σε άλλα ζητήματα οι διπλωματικοί δίαυλοι δραστηριοποιούνται.».

Σχόλιο: Εμείς αρχικά να ρωτήσουμε την κυβέρνηση των δοσίλογων, ποιοι είναι ακριβώς οι διπλωματικοί δίαυλοι που δραστηριοποιούνται για το Αιγαίο και στους οποίους αναφέρεται ο Ερντογάν; Όσον αφορά δε την με… ευαισθησία εφαρμογή της Συνθήκης της Λωζάννης από την τουρκία, συνιστά ευθεία προσβολή νεκρών, αφού η τουρκία έχει φροντίσει με διαδοχικές γενοκτονίες και διωγμούς να αφανίσει την ελληνική μειονότητα στην Πόλη, τα παράλια και τον Πόντο. Αυτά καθόντουσαν και άκουγαν Τσίπρας, Παυλόπουλος, Κοτζιάς και οι υπόλοιποι; Αυτά συζήτησε ο Μητσοτάκης στην μυστική συνάντηση με τον Ερντογάν στην τούρκικη πρεσβεία;

Για το Κυπριακό

«Οι διαπραγματεύσεις για την επίλυση του Κυπριακού συνεχίζονται εδώ και 50 χρόνια. Στη διάρκεια αυτού του μισού αιώνα, οι θέσεις όλων των πλευρών εκφράστηκαν επανειλημμένα μέχρι και την παραμικρή λεπτομέρεια. Η εικόνα δε που εμφανίζεται κάθε φορά είναι ότι οι Ελληνοκύπριοι έχουν σοβαρό πρόβλημα όσον αφορά την κατανομή της εξουσίας σε ένα πιθανό συνεταιρικό κράτος.

Αυτοί εξακολουθούν να βλέπουν την Κύπρο ως ελληνικό νησί. Εξάλλου ο λόγος της κατάρρευσης της Δημοκρατίας του 1960 σε μόλις τρία χρόνια ήταν αυτός. Θα ήθελα να πω ξεκάθαρα πως αυτό το όνειρο των Ελληνοκυπρίων δεν θα πραγματοποιηθεί ποτέ. Οι Τουρκοκύπριοι δεν πρόκειται να υποβαθμιστούν ποτέ σε καθεστώς «μειονότητας» στο νησί στο οποίο είναι συνιδιοκτήτες, όπως επιθυμούν οι Ελληνοκύπριοι.

Όσο δεν υπάρχει αλλαγή προς μια νοοτροπία που να έχει βάση την πολιτική ισότητα των Τουρκοκυπρίων, οι διαπραγματεύσεις για επίλυση είναι καταδικασμένες».

Σχόλιο: Εδώ ο Ερντογάν επιδεικνύει μία προκλητική και επιτηδευμένη άγνοια περί διεθνούς δικαίου, αφού το Κυπριακό είναι ένα πρόβλημα εισβολής, κατοχής και εγκλημάτων πολέμου και όχι ένα πρόβλημα διαχειρίσεως της εξουσίας ή των υδρογονανθράκων, το οποίο λύνεται μονάχα με την αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων και των τούρκων εποίκων της περιοχής.

Για τη Θράκη

«Απαιτούμε να δοθεί η δυνατότητα στη μειονότητα να επωφεληθεί από τα απαραίτητα δικαιώματα και τις ελευθερίες σύμφωνα με τις διεθνείς συμφωνίες, τις αποφάσεις του ΕΔΑΔ και των σύγχρονων διεθνών κανόνων.

Και αυτό το κάνουμε με διαφανή τρόπο. Σήμερα η τουρκική μειονότητα δυστυχώς αντιμετωπίζει προβλήματα σε τομείς όπως η αναγνώριση της εθνικής της ταυτότητας, η εκπαίδευση και οι θρησκευτικές ελευθερίες. Η προσδοκία της χώρας μας είναι η επίλυση αυτών των προβλημάτων και η αφαίρεση τους από την ημερήσια διάταξη των διμερών σχέσεων».

Σχόλιο: Δεν χρειάζεται να σχολιάσουμε τις απειλές Ερντογάν, αλλά απλά θα ρωτήσουμε και πάλι τους κυβερνώντες που τον κάλεσαν και τους νεοδημοκράτες που χειροκροτούσαν για την πρόσκληση: Για ποιον λόγο επετράπη στον Ερντογάν να επισκεφτεί την Θράκη; Δεν υπάρχουν τούρκοι εκεί για να επισκεφτεί, παρά μόνο Έλληνες μουσουλμάνοι, που προφανώς δεν έχουν καμμία σχέση με την τουρκία. Αυτό φάνηκε ξεκάθαρα και από το γεγονός πως αν αφαιρέσεις τους μεταφερόμενους από τουρκία και τους υπαλλήλους του προξενείου, κανείς δεν πήγε να δει τον Ερντογάν, ούτε από περιέργεια. Άλλη φορά ας ακούνε τον Αρχηγό της Χρυσής Αυγής που είχε προβλέψει με ακρίβεια το τι θα συμβεί!

Υ.Γ.: Ακόμα να υπάρξει εισαγγελική παρέμβαση για το γεγονός ότι ο Ερντογάν αποκάλυψε την ύπαρξη τεσσάρων πρακτόρων του μέσα στην Ελληνική Βουλή;

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/sunenteujh-proklhsh-erntogan-anagnwriste-tourkikh-meionothta-sthn-thrakh-ka#ixzz50rsEqrHs

Exit mobile version