Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Αναίσχυντοι και ψεύτες συριζαίοι: Ζητούν από τους σεισμοπαθείς της Λέσβου να πληρώσουν ΕΝΦΙΑ

Αναίσχυντοι και ψεύτες συριζαίοι: Ζητούν από τους σεισμοπαθείς της Λέσβου να πληρώσουν ΕΝΦΙΑ

Θυμάστε την υπόσχεση Σύριζα επάνω στα ερείπια της Λέσβου ότι οι σεισμοπαθείς δεν θα πληρώσουν ΕΝΦΙΑ; Άλλη μία υπόσχεση Σύριζα που πήγε… άκλαφτη.

Τότε, στα τέλη του περασμένου Ιουλίου, λίγες μέρες μετά το σεισμό στην Κω, η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, είχε ανακοινώσει την πρόθεση της κυβέρνησης να απαλλάξει τους σεισμόπληκτους της Λέσβου και της Κω για τα έτη 2017 και 2018 από τον ΕΝΦΙΑ. Αυτό βέβαια αφορούσε όσους είχαν υποστεί ζημιά από το σεισμούς.

Στις 5 Σεπτεμβρίου είχε γίνει γνωστό από τον συντονιστή για τα θέματα σεισμού Βασίλη Τεντόμα ότι «από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) γίνεται η σχετική προετοιμασία του ηλεκτρονικού συστήματος, ώστε να δέχεται τις μειώσεις του ΕΝΦΙΑ βάσει των δικαιολογητικών (που και αυτά θα καθοριστούν με σχετική εγκύκλιο) που θα προσκομίζουν στη ΔΟΥ Λέσβου οι ιδιοκτήτες σεισμόπληκτων κτιρίων».

Όμως, όπως πολλά άλλα, όλα αυτά ήταν μονάχα για τις κάμερες και έτσι τώρα οι σεισμόπληκτοι συνειδητοποίησαν ότι την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου, θα πρέπει να πληρώσουν τις τρεις πρώτες δόσεις του ΕΝΦΙΑ και για τα «κόκκινα» και τα «κίτρινα» σπίτια τους. Δηλαδή και για αυτά που έχουν πέσει ή είναι ακατοίκητα λόγω ζημιών.

Μάλιστα, εμπρός στις φωνές διαμαρτυρίας, οι συριζαίοι απάντησαν με μία επιπλέον πρόκληση, λέγοντας ουσιαστικά στους πληγέντες να πληρώσουν τώρα και θα γίνει συμψηφισμός στο… μέλλον. Ιδού οι σχετικές δηλώσεις από την ΑΑΔΕ: «η απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ “κόκκινων” και “κίτρινων” κτισμάτων για το 2017 και το 2018 θεωρείται δεδομένη. Απλά θα πληρωθεί τώρα ο ΕΝΦΙΑ όπως υπάρχει στο σύστημα προ σεισμού και θα γίνει μετά συμψηφισμός με επόμενες οφειλές

Οποιοσδήποτε σχόλιο περιττεύει. Έτσι χτίζουν τα “πρωτογενή πλεονάσματα” οι “κοινωνικά ευαίσθητοι” της αριστεράς.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/anaischuntoi-kai-pseutes-surizaioi-zhtoun-apo-tous-seismopatheis-ths-lesbou#ixzz50rsjnLYG

Exit mobile version