Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Γιουσουφάκια του σουλτάνου οι συριζαίοι: Προλόγισαν τον Ερντογάν στην ανθελληνική του ομιλία στο σχολείο της Θράκης – ΒΙΝΤΕΟ

Γιουσουφάκια του σουλτάνου οι συριζαίοι: Προλόγισαν τον Ερντογάν στην ανθελληνική του ομιλία στο σχολείο της Θράκης - ΒΙΝΤΕΟ

Η ομιλία του Ερντογάν στο σχολείο ήταν εκτός προγράμματος, παρόλα αυτά οι συριζαίοι όχι μόνο δεν τον σταμάτησαν αλλά εκλιπαρούσαν τον σουλτάνο να τους δώσει το μικρόφωνο!

Tα ΜΜΕ παρουσίασαν το γεγονός ως σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο ενώ στην ουσία ήταν παρακάλια προς τον Ερντογάν από τον υφυπουργό εξωτερικών της Ελλάδος Αμανατίδη, με τον βουλευτή του Σύριζα Ζεϊμπέκ Χουσεϊν απλά να παρακολουθεί την συζήτηση.

Σε οπτικό υλικό φαίνεται ο τούρκος πρόεδρος να παρεκκλίνει από το πρόγραμμα και να ζητάει να μιλήσει στο συγκεντρωμένο πλήθος στο μειονοτικό σχολείο Τζελάλ Μπαγιάρ – Εμφανής η αμηχανία του υφυπουργού Εξωτερικών Γιάννη Αμανατίδη, που τελικά υποχωρεί, λέγοντας «απλά θα αφήσετε και μένα να πω δυο λόγια μετά από σας…»

Μολονότι η κυβέρνηση, επιχείρησε να διαψεύσει ότι υπήρξε κάποιο πρόβλημα με την επίσκεψη Ερντογάν στην Θράκη και να εμφανίσει ότι όλα κύλησαν βάσει προγράμματος, το βίντεο αποδεικνύει ότι ο «σουλτάνος» κατάφερε να περάσει το δικό του και να μιλήσει στο συγκεντρωμένο πλήθος στο σχολείο, αν και ο αρχικός προγραμματισμός δεν προέβλεπε κάτι τέτοιο.

Ενδεικτικός είναι και ο διάλογος ανάμεσα στον Τούρκο Πρόεδρο και τον υφυπουργό Εξωτερικών:

Γ. Αμανατίδης: «Σας περιμένουν (στις αίθουσες) δύο τμήματα παιδιών για να μιλήσετε στα παιδιά που κάνουν μάθημα».

Διερμηνέας Ερντογάν: «Υπάρχει ένα σύστημα ήχου; (μικροφωνική εγκατάσταση) Υπάρχει πρόβλημα;»

Γ. Αμανατίδης: «Κύριε πρόεδρε, είναι αυτό που είχαμε συμφωνήσει και για λόγους ασφαλείας. Αν θέλετε να κάνετε χαιρετισμό μπορείτε από τα μικρόφωνα του σχολείου που υπάρχουν μέσα».

Διερμηνέας Ερντογάν: «Δεν μπορεί να πάρει το μικρόφωνο από μέσα και να βγει εδώ να μιλήσει;»

Γ. Αμανατίδης: «Δεν ξέρω αν είναι εύκολο αυτό. Απλώς θα με αφήσετε και εμένα να πω δύο λόγια μετά από εσάς».

Αξίζει να σημειωθεί πως τελικώς ο Υφυπουργός εξωτερικών δεν τοποθετήθηκε μετά τον κ. Ερντογάν αλλά αρκέστηκε στον να τον προλογίσει.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/giousoufakia-tou-soultanou-oi-surizaioi-prologisan-ton-erntogan-sthn-anthel#ixzz50tCgOmGK

Exit mobile version