Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η Ευρωπαϊκή Ένωση τερματίζει το πρόγραμμα για εισδοχή λαθρομεταναστών σε άλλες χώρες: Θα μείνουν όλοι Ελλάδα!

Η Ευρωπαϊκή Ένωση τερματίζει το πρόγραμμα για εισδοχή λαθρομεταναστών σε άλλες χώρες: Θα μείνουν όλοι Ελλάδα!

Με αιφνιδιαστική δήλωση του επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τούσκ, το πρόγραμμα σύμφωνα με το οποίο κάθε χώρα της Ευρωπαϊκής Ενώσεως έπρεπε να πάρει ένα συγκεκριμένο ποσοστό λαθρομεταναστών τερματίζεται.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο Guardian, o Τούσκ θεωρεί πλέον ότι το συγκεκριμένο μέτρο ήταν «διχαστικό» και «αναποτελεσματικό» και έτσι θα προτείνει στο Συμβούλιο της Ευρώπης την κατάργησή του.

Βεβαίως, δεν επρόκειτο για κάποιο ουσιαστικό μέτρο ανακούφισης της Ελλάδος, αλλά έστω κάποιοι λίγοι όντως μεταφέρονταν σε χώρες της Ευρώπης. Επίσης, διατηρούταν ανοιχτή η πόρτα ώστε να μπορεί η Ελλάδα να πιέζει για την μεταφορά κάποιων σε άλλες χώρες.

Η πρόταση Τουσκ, σαφέστατα δεν ήρθε ως κεραυνός εν αιθρία, αλλά ήταν μία απολύτως αναμενόμενη εξέλιξη. Η Γερμανία ήδη εδώ και μήνες έχει σταματήσει να δέχεται λαθρομετανάστες, επιστρέφοντας μάλιστα αρκετούς στην Ελλάδα. Επίσης οι ΗΠΑ αποχώρησαν από το σχετικό σύμφωνο του ΟΗΕ. Συνεπώς, ο Τούσκ απλώς επικύρωσε την μεταστροφή του πολιτικού κλίματος παγκοσμίως.

Η εξέλιξη είναι αρνητική για την Ελλάδα που βρίσκεται απομονωμένη και προορισμένη από τους «ευρωπαίους εταίρους» να γίνει αποικία λαθρομεταναστών.

Από την άλλη, όμως, δεν μπορούμε να μην σχολιάσουμε την προφανή νίκη των πατριωτικών κυβερνήσεων της Ευρώπης, οι οποίες επέμειναν να μην δέχονται λαθρομετανάστες, δεν υπέκυψαν στους πολύμηνους εκβιασμούς των διεθνών τοκογλύφων και εν τέλει νίκησαν, αφού αυτό σημαίνει για αυτούς η κατάργηση του συγκεκριμένου προγράμματος.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/h-eurwpaikh-enwsh-termatizei-to-programma-gia-eisdochh-lathrometanastwn-se#ixzz513MIT2OU

Exit mobile version