Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Νέα βεβήλωση της Αγίας Σοφίας από φανατικούς τούρκους, οι οποίοι εισέβαλαν στο σύμβολο της Ορθοδοξίας για να… προσευχηθούν

Νέα βεβήλωση της Αγίας Σοφίας από φανατικούς τούρκους, οι οποίοι εισέβαλαν στο σύμβολο της Ορθοδοξίας για να… προσευχηθούν

Αποθρασυμμένοι πλήρως και πατώντας πάνω στο ανάλογο ύφος που είχε ο Ερντογάν κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Ελλάδα, τούρκοι φανατικοί εισέβαλαν στην Αγία Σοφία την Κυριακή και προσευχήθηκαν στον Αλλάχ, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν -όπως μετέδωσαν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης- για την απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ.

Στο βίντεο μάλιστα, που κατέγραψε επισκέπτης, οι τούρκοι εισβάλλουν και αρχίζουν να προσεύχονται – την ώρα που ο επικεφαλής τους ψέλνει και ενώ οι τουρίστες, που βρίσκονται εκείνη την ώρα στον ναό, παρακολουθούν έκπληκτοι.

Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που η Αγία Σοφία γίνεται τόπος μουσουλμανικής προσευχής. Τον περασμένο Ιούνιο, έναν χρόνο μετά την απόπειρα πραξικοπήματος σε βάρος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, το εζάν, η πρωινή προσευχή των μουσουλμάνων, ακούστηκε στην Αγία Σοφία και μεταδόθηκε ζωντανά από την τουρκική κρατική τηλεόραση.

Είναι προφανές ότι το επιχείρημα για τα γεγονότα στην Ιερουσαλήμ αποτελεί απλώς δικαιολογία, προκειμένου να βεβηλωθεί, για μια ακόμη φορά, το Μνημείο-Σύμβολο του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας από τους τούρκους, ανεξαρτήτως από το αν αυτοί είναι ισλαμιστές ή κοσμικοί.

Μια βεβήλωση και προσβολή, η οποία βασίζεται, συν τοις άλλοις, και στην πλήρη ανυπαρξία ουσιαστικής αντίδρασης από το ανεύθυνο Ελληνικό (;) κράτος, το οποίο σκύβει συνεχώς το κεφάλι σε κάθε τουρκική πρόκληση.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/nea-bebhlwsh-ths-agias-sofias-apo-tourkous-oi-opoioi-eisebalan-mesa-gia-na#ixzz5155OQrSX

Exit mobile version