Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ο Γιλντιρίμ συνεχίζει τις προκλητικές διεκδικήσεις του Ερντογάν: Το Αιγαίο δεν είναι Ελληνικό!

Ο Γιλντιρίμ συνεχίζει τις προκλητικές διεκδικήσεις του Ερντογάν: Το Αιγαίο δεν είναι Ελληνικό!

Απτόητοι συνεχίζουν οι τούρκοι τις προκλήσεις και τις διεκδικήσεις έναντι της Ελλάδας, καθώς έχουν αντιληφθεί για τα καλά πως απέναντι τους έχουν προσκυνημένους ραγιάδες.

Εκεί λοιπόν που το άφησε ο “σουλτάνος” Ερντογάν με τις διεκδικήσεις σε Θράκη και Αιγαίο, το συνέχισε ο τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ, ο οποίος δήλωσε πως το Αιγαίο δεν είναι ελληνικό!

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τον προϋπολογισμό στην τουρκική Βουλή, ο Μπιναλί Γιλντιρίμ, κλήθηκε να απαντήσει σε μία σειρά ερωτήσεων του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου ανάμεσα στις οποίες το θέμα που έθεσε για τα 18 «υπό ελληνική κατοχή» νησιά του Αιγαίου και για την αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάννης.

Στην… κατηγορία του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος ότι η τουρκική κυβέρνηση έχει “δωρίσει” στην Ελλάδα νησιά του Αιγαίου, ο Γιλντιρίμ απάντησε ότι υπάρχει ένα “γκρίζο καθεστώς” όσον αφορά στις 132 βραχονησίδες στο Αιγαίο, ενώ επικαλέστηκε την κρίση των Ιμίων ως ενδεικτική των προθέσεων της Τουρκίας.

«Κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησής μας ούτε ένα πετραδάκι δεν αφήσαμε να φύγει από τα νησιά του Αιγαίου. Η πρώτη διαμάχη για τα νησιά του Αιγαίου ήταν στην κρίση των Ιμίων και τότε η Τουρκία έδειξε ξεκάθαρα τη θέση της σε αυτό το θέμα».

Συνεχίζοντας το ανθελληνικό παραλήρημα ο τούρκος πρωθυπουργός δήλωσε: «Το Αιγαίο δεν είναι ούτε ελληνική ούτε τουρκική λίμνη. Το Αιγαίο δεν είναι πεδίο αντιπαράθεσης, το Αιγαίο είναι μία θάλασσα σημαντική, ώστε να αναπτυχθούν ακόμη περισσότερο οι σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας. Γι’ αυτό θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί προκειμένου να μην ζημιωθούν ούτε στο ελάχιστο τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της Τουρκίας. Η Τουρκία δεν είναι μία χώρα που θα αφήσει κάτι αναπάντητο. Αυτό ας το γνωρίζουν όλοι!».

Στην συνέχεια ο Μπιναλί Γιλντιρίμ υπεραμύνθηκε της τροποποίησης της Συνθήκης της Λωζάννης, επειδή η Ελλάδα -όπως είπε- δεν την εφαρμόζει σωστά στη μειονότητα της Δυτικής Θράκης.

Αυτοί είναι οι τούρκοι και όσο θα έχουν απέναντί τους ραγιάδες, θα συνεχίζουν απτόητοι τις προκλήσεις.

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ Ν. Γ. Μιχαλολιάκου στο Kontra Channel: Ο Ερντογάν αμφισβήτησε την εθνική κυριαρχία σε 150 Ελληνικά νησιά του Αιγαίου! ΒΙΝΤΕΟ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/o-gilntirim-sunechizei-tis-proklhtikes-diekdikhseis-tou-erntogan-to-aigaio#ixzz515BkrivI

Exit mobile version