Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η αλήθεια πίσω από την «αποκάλυψη» Βούτση για τις υποτακτικές μνημονιακές κυβερνήσεις

Η αλήθεια πίσω από την «αποκάλυψη» Βούτση για τις υποτακτικές μνημονιακές κυβερνήσεις

Έχουν πολύ πλάκα οι νεοδημοκράτες να σκούζουν σαν νταβραντισμένοι κεραμιδόγατοι στο καταχείμωνο για την «αποκάλυψη» του Βούτση, ο οποίος μιλώντας από το βήμα της Βουλής είπε ότι «Το success story του 2014 αποδομήθηκε και ανατράπηκε από τους διεθνείς και ευρωπαϊκούς σας θεσμικούς εταίρους. Οι θεσμοί σήμερα για δικούς τους λόγους υποστηρίζουν τον οδικό χάρτη που εδράζεται στη σταθερότητα της χώρας».

Οι νεοδημοκράτες θεώρησαν ότι βρήκαν την ευκαιρία για να παίξουν ξανά την κασέτα με το παραμύθι της «λαοπρόβλητης» και «μη υπάκουης» κυβέρνησης Σαμαρά, την οποία ανέτρεψαν οι Ευρωπαίοι εταίροι. Μια κασέτα κακοπαιγμένη, η οποία σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αναιρέσει την μόνη πραγματικότητα επί του θέματος που είναι η εξής: Οι Ευρωπαίοι εταίροι (Μέρκελ και σία) όντως θέλησαν να απαλλαγούν από την κυβέρνηση Σαμαρά και τον «εταίρο πλήρους ευθύνης» Βενιζέλο.

Όχι όμως επειδή το θλιβερό αυτό δίδυμο «κλώτσαγε» στις αδηφάγες ορέξεις των εντολέων τους, αλλά επειδή η Μέρκελ και η παρέα της διέκριναν ότι η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ό,τι ήταν να τους το δώσει τους το έδωσε και αφού πλέον είχαν καταστεί στυμμένη λεμονόκουπα δεν τους ήσαν πια χρήσιμοι.Επομένως, θα τους πετούσαν στον κάλαθο των αχρήστων και θα αναζητούσαν νέους εντολοδόχους, οι οποίοι θα συνέχιζαν την σκυταλοδρομία της υποτέλειας από εκεί που την άφησαν οι προηγούμενοι.

Οι δυσκολίες στο κλείσιμο της αξιολόγησης ήταν το μήνυμα προς τους υποτακτικούς Σαμαρά και Βενιζέλο ότι ο ρόλος τους τελείωσε και «το πλύσιμο των πιάτων» θα το αναλάβει «φρέσκια» κυβέρνηση εντολοδόχων. Αυτό ακριβώς συνέβη στην συνέχεια, με την «Πρώτη φορά Αριστερά» κυβέρνηση να αποδεικνύεται κι αυτή πρώτης τάξεως εντολοδόχος ως προς τις απαιτήσεις των διεθνών τοκογλύφων, ξεπερνώντας μάλιστα σε δουλικότητα ακόμη και τις προσδοκίες που είχαν τα αφεντικά τους.

Υπό αυτό το οπτικό πρίσμα πρέπει να γίνει αντιληπτή η «ομολογία» Βούτση, η οποία είπε το αυτονόητο. Ότι δηλαδή, οι διεθνείς τοκογλύφοι αποφάσισαν να αλλάξουν εγχώριο πολιτικό υπηρετικό προσωπικό το 2014, ενώ τώρα δείχνουν κατανόηση και συμπαράσταση στην νυν συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, επειδή αυτή είναι ιδιαιτέρως συνεργάσιμη και (κυρίως) υποτακτική.

Μέχρι να «ξεζουμιστεί» και αυτή βεβαίως… Τα «ορφανά» του Σαμαρά και του Βενιζέλου μπορεί να ουρλιάζουν όπως οι απατημένοι σύζυγοι («κερατάδες» επί το λαϊκότερον…), αλλά η πικρή γι’ αυτούς αλήθεια δεν μπορεί να αγνοηθεί.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/h-alhtheia-pisw-apo-thn-apokalupsh-boutsh#ixzz51FGNQalt

Exit mobile version