Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Τραγέλαφος: Μιλάει και η Νέα Δημοκρατία για παρεμβάσεις στην Δικαιοσύνη

Τραγέλαφος: Μιλάει και η Νέα Δημοκρατία για παρεμβάσεις στην Δικαιοσύνη

Άρθρο από την εφημερίδα “Χρυσή Αυγή” που κυκλοφορεί

«Πύρινο» λόγο εναντίον του Σύριζα εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ και αναφέρθηκε στις καταγγελίες που έκαναν ορισμένοι δικαστικοί για παρεμβάσεις του Σύριζα στην Δικαιοσύνη.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είπε προς τους νεολαίους, που είχαν μόλις καταφτάσει από την Μύκονο για να τον ακούσουν: «Αν πριονίσουμε το κλαδί της Δημοκρατίας που καθόμαστε, αν απαξιώνονται οι θεσμοί, το μέλλον είναι δυσοίωνο. Ευθύνη των νέων είναι η διατήρηση των θεσμικών αρμών της Δημοκρατίας»

Παρεμβαίνει ο Σύριζα στην Δικαιοσύνη;

Το πρώτο βήμα για την εξέταση του εν λόγω ζητήματος είναι προφανώς να εξετάσουμε αν υπάρχουν κυβερνητικές παρεμβάσεις στην Δικαιοσύνη, ήτοι αν υπάρχει το αντικείμενο για τον ποιητικό λόγο Μητσοτάκη για την δημοκρατία και το κλαδί της.

Η πραγματικότητα είναι πως ναι. Όλοι θυμόμαστε τις τακτικές υποκόσμου που χρησιμοποίησε ο Σύριζα εναντίον δικαστών σε προηγούμενες υποθέσεις όταν φτάσανε μέχρι και να απειλούνε από την επίσημη κομματική εφημερίδα με αποκαλύψεις για «ροζ βίντεο» δικαστικού.

Επίσης, ερχόμενοι στα «δικά μας», δεν είναι λίγες οι φορές που ο υπουργός δικαιοσύνης, Κοντονής, έχει προβεί σε ωμές παρεμβάσεις στην δίκη της Χρυσής Αυγής, φτάνοντας μέχρι του σημείου να αποκαλεί την Χρυσή Αυγή «εγκληματική οργάνωση» προκαταλαμβάνοντας αποφάσεις του δικαστηρίου.

Τέλος, αξίζει να θυμηθούμε την περίπτωση της Ηριάννας Λιναρδάκη, στελέχους του Σύριζα και καταδικασμένη για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, για τα «μάτια» της οποίας έγινε παρέμβαση του ίδιου του υπουργού για να αποφυλακιστεί. Μάλιστα όταν ο υπουργός «έφαγε πόρτα» ξαμολήθηκαν τα παρακρατικά σκυλιά του συστήματος να τα σπάσουνε, ενώ οι υπουργοί γαυγίζανε κατά της δικαιοσύνης.

Δικαιούται να ομιλεί η Νέα Δημοκρατία;

Εφόσον, λοιπόν, υπάρχει αντικείμενο, δηλαδή παρέμβαση στην δικαιοσύνη, το επόμενο και κυριότερο ερώτημα είναι αν δικαιούται να ομιλεί η Νέα Δημοκρατία περί αυτού. Και η απάντηση είναι προφανώς «ΟΧΙ».

Κατά πρώτον, ουδείς μπορεί να ξεχάσει το γεγονός ότι ο τότε υπουργός δικαιοσύνης της κυβερνήσεως ΝΔ – ΠαΣοΚ, Χαράλαμπος Αθανασίου, έχει ομολογήσει από βήματος Βουλής ότι έπαιρνε τηλέφωνο την προϊσταμένη των ανακριτών το βράδυ της απολογίας του Αρχηγού της Χρυσής Αυγής δήθεν για να ενημερωθεί, στην πραγματικότητα για να απαιτήσει την προφυλάκιση άνευ στοιχείων.

Κατά δεύτερον, όλοι θυμόμαστε την αισχρή εντολή του ίδιου του Σαμαρά προς τον «Παναθηναϊκάκια» που έλεγε «τους επόμενους τρεις που θα πάνε να τους…», εννοώντας να τους προφυλακίσει άνευ στοιχείων. Πρόκειται για τους Συναγωνιστές Γερμενή και Ηλιόπουλο, οι οποίοι πέρασαν 18 μήνες στην φυλακή χωρίς καν να ερωτηθούν από τους ανακριτές για κάποια έκνομη ενέργεια, ενώ στο κατηγορητήριο δεν αναφέρονται καν.

Τρίτον και πιο πρόσφατο, όλοι θυμόμαστε την κατάθεση του ιδιοκτήτη καταστήματος κοντά στο σημείο που συνέβη το τραγικό περιστατικό της Αμφιάλης, ο οποίος είπε ότι λίγες μέρες μετά πήγε στο κατάστημά του ο Δένδιας με μία κουστωδία επιόρκων και αφαίρεσε το επίμαχο υλικό από τις κάμερες ασφαλείας του καταστήματος.

Σε όλα αυτά που ήταν ο νυν πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης; Ήταν υπουργός του Σαμαρά. Που βρίσκονται τώρα οι πρωταγωνιστές αυτής της αισχρής υποθέσεως; Όλοι τους είναι βουλευτές και μεγαλοστελέχη της Νέας Δημοκρατίας.

Συνεπώς, όχι, δεν δικαιούται να ομιλεί η Νέα Δημοκρατία για παρεμβάσεις στην Δικαιοσύνη, όπως δεν δικαιούται να ομιλεί και για πολλά άλλα ζητήματα.

Κώστας Αλεξανδράκης

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/tragelafos-milaei-ki-h-nea-dhmokratia-gia-parembaseis-sthn-dikaiosunh#ixzz51LHzuKj7

Exit mobile version