Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ο πολιτικάντης Αβραμόπουλος επιχειρεί πανευρωπαϊκή φίμωση των Εθνικιστικών απόψεων

Ο πολιτικάντης Αβραμόπουλος επιχειρεί πανευρωπαϊκή φίμωση των Εθνικιστικών απόψεων

Μια ζοφερή εικόνα από το άμεσο μέλλον, που παραπέμπει στον «Μεγάλο Αδερφό» του Όργουελ, εμφανίζεται με την μελέτη του παρακάτω αποσπάσματος από τον «Ριζοσπάστη», όπου υπό τον τίτλο «Συζήτηση για την απαγόρευση ναζιστικών συμβόλων», διαβάζουμε, ανάμεσα σ’ άλλα τα εξής:

Συζήτηση με θέμα την «απαγόρευση των ναζιστικών και φασιστικών συμβόλων και συνθημάτων σε όλη την ΕΕ» διεξήχθη στις 13/12/2017 στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, με πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Στην εισηγητική τοποθέτησή του ο επίτροπος Δ. Αβραμόπουλος αναφέρθηκε στα εγκλήματα του φασισμού, σημειώνοντας ότι «με την απόφαση – πλαίσιο για την καταπολέμηση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας με το ποινικό δίκαιο, τα κράτη – μέλη πρέπει να εξασφαλίσουν ότι η παρακίνηση σε βία ακόμα και με τη χρήση ναζιστικών και φασιστικών συμβόλων και συνθημάτων έχει ποινικοποιηθεί από τον εθνικό νόμο. Η επιβολή του εθνικού νόμου και η δικαιοσύνη πρέπει να ερευνά και να διώκει αυτές τις συμπεριφορές. Η Κομισιόν επιτηρεί την εφαρμογή αυτής της νομοθεσίας. Τα τελευταία έτη 9 κράτη – μέλη έκαναν τροπολογίες στο ποινικό τους δίκαιο για να το εναρμονίσουν. Η Κομισιόν θα συνεχίσει να εργάζεται για τα υπόλοιπα κενά που υπάρχουν σε εθνικές νομοθεσίες».”

Ας ξεκινήσουμε από τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, τον τύπο εκείνο στον οποίο ο Γιώργος Μητσικώστας έκανε μια από τις καλύτερες μιμήσεις του (σε ύφος κινήσεων και όχι ομιλίας). Έναν πολιτικάντη β’ διαλογής, ο οποίος όταν έκανε το προσωπικό του κόμμα, το Κίνημα Ελευθέρων Πολιτών (ΚΕΠ), και με τις (καραστημένες) δημοσκοπήσεις να του δίνουν μέχρι και… 16%, αντί να συμμετάσχει σε εκλογές έκλεισε πολύ πρόωρα το μαγαζί και γύρισε με την ουρά στα σκέλια στην ΝΔ, όπου και παρέμεινε έχοντας πλέον τον ρόλο κομματικού κομπάρσου.

Αντί να κοιτάξει «τα χάλια του», στο πώς δηλαδή τα έκανε «σαλάτα» στο λεγόμενο «προσφυγικό», τώρα ο φανφαρόνος Αβραμόπουλος παίρνει και «αντιφασιστικές» πρωτοβουλίες, μιμούμενος με την σειρά του όχι τον… Μητσικώστα, αλλά την ανελεύθερη νοοτροπία έκφρασης των γνωστών εγχώριων ρεζίληδων που παριστάνουν ανεπιτυχώς το «αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα». Θα είχε πολύ ενδιαφέρον να μας ενημερώσει ο αποτυχημένος αυτός πολιτικάντης τι ακριβώς εννοεί ως ναζιστικά και φασιστικά σύμβολα και (κυρίως αυτό) συνθήματα.

Με δεδομένο ότι τα συνθήματα «Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες» και «όχι στην λαθρομετανάστευση» έχουν οδηγήσει (έστω και μία φορά) σε ποινικοποίησή τους, τι μέλλει γενέσθαι από εδώ και πέρα; Μήπως το ότι κάθε πολιτική επιχειρηματολογία για την ενδεχόμενη ισλαμοποίηση της Ελλάδας, την άρνηση της λαθρομετανάστευσης και την αντίθεση στο πολυπολιτισμικό μοντέλο θα οδηγούν στην ευρύτερη ποινικοποίησή τους;

Με δεδομένο ότι η παράνοια της «πολιτικής ορθότητας» δεν έχει φραγμούς είναι ολοφάνερο ότι με πρόσχημα τον «ναζισμό και τον φασισμό» φαίνεται ότι επιχειρείται μια ολοκληρωτική φίμωση, σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, έκφρασης του Εθνικιστικού Λόγου.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/o-apotuchhmenos-politikanths-abramopoulos-epicheirei-paneurwpaikh-fimwsh-tw#ixzz51kGgk3VV

Exit mobile version