Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ο εξευτελισμός των δημοσκοπικών εταιρειών στις εκλογές του 2015 από την Χρυσή Αυγή

Ο εξευτελισμός των δημοσκοπικών εταιρειών στις εκλογές του 2015 από την Χρυσή Αυγή

Οι πρόσφατες «μαϊμουδιές» με τις δημοσκοπήσεις εκείνες οι οποίες όχι μόνο παρουσιάζουν το εκκολαπτόμενο νέο εκλογικό μόρφωμα του ΠΑΣΟΚ ως τρίτο (!) κόμμα, αλλά του δίνουν και διψήφια (!) ποσοστά, μας δίνουν την αφορμή να γυρίσουμε τον χρόνο πίσω, λίγο πριν τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, προκειμένου να θυμηθούμε ότι η κραυγαλέα προώθηση φιλοσυστημικών κομμάτων δεν αποτελεί αποκλειστικά τωρινό φαινόμενο. Στις 22 Ιανουαρίου 2015, τρεις ημέρες πριν τις εκλογές, δημοσιοποιήθηκαν οι τελευταίες επιτρεπόμενες δημοσκοπήσεις, για τις οποίες σε ημερήσια εφημερίδα της επόμενης ημέρας διαβάζουμε, ανάμεσα σ’ άλλα, και τα εξής:

«Στη δημοσκόπηση της εταιρίας GPO η “ψαλίδα” μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ ανοίγει στις 6 μονάδες. Συγκεκριμένα, το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα συγκεντρώνει 32,5%, η ΝΔ 26,5%, το Ποτάμι 5,8%, η Χρυσή Αυγή 5%, το ΚΚΕ 5%, το ΠΑΣΟΚ 4,4%, οι ΑΝΕΛ 3,4% και το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών του Γιώργου Παπανδρέου 3% (στη μοναδική δημοσκόπηση όπου μπαίνει στη Βουλή),

Σε άλλη έρευνα, της ALCO, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται κατά 4,9%, καθώς συγκεντρώνει 32%, η ΝΔ 27,1%, ενώ στην τρίτη θέση με 5,6% βρίσκεται το Ποτάμι. Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή (4,6%), ΚΚΕ (4,1%), ΠΑΣΟΚ (4%), Ανεξάρτητοι Έλληνες (3%) και Κίνημα Σοσιαλιστών Δημοκρατών (2%). Διευρυμένο είναι το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ και σε δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse. Συγκεντρώνει ποσοστό 31%, η ΝΔ ποσοστό 27%, τρίτο κόμμα είναι το Ποτάμι με 6% και ακολουθούν με οριακή διαφορά η Χρυσή Αυγή με ποσοστό 5,5% και το ΠΑΣΟΚ επίσης με 5,5%. Το ΚΚΕ συγκεντρώνει ποσοστό 5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 3% και το κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου 2,5%.

Διαφορά 8% υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ αποτυπώνει έρευνα της Protata. Με μερική αναγωγή αδιευκρίνιστης ψήφου, το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα συγκεντρώνει το 33,5% και η ΝΔ το 25,5%. Τρίτο κόμμα αναδεικνύεται το Ποτάμι με 7% και ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 6%, το ΚΚΕ με 5,5%, το ΠΑΣΟΚ με 5% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3,5%. Εκτός Βουλής μένει το ΚΙΔΗΣΟ του Γιώργου Παπανδρέου με 2%».

Και στις τέσσερις δημοσκοπήσεις, που υπάρχουν στο δημοσίευμα βλέπουμε ότι παρουσιάζεται το μόρφωμα του Ποταμιού να προηγείται της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ από 0,5% έως 1%. Και μάλιστα, μόλις τρεις ημέρες πριν τις εκλογές, όπου η εκλογική συμπεριφορά των πολιτών έχει διαμορφωθεί πλήρως ως προς το πού πρόκειται να κατευθυνθεί η ψήφος τους. Ως γνωστόν, το τελικό αποτέλεσμα ήταν η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗΣ να λάβει 7% και να καταταχθεί τρίτη πολιτική δύναμη, ενώ το πολυδιαφημιζόμενο (και προωθημένο αναλόγως) Ποτάμι να διαψεύδει το «τρομπάρισμα» των δημοσκοπικών εταιρειών και να λαμβάνει 6,1%.

Καμία, βεβαίως, από τις εταιρείες αυτές (και όχι μόνον αυτές), που παρουσίαζαν ως τρίτο κόμμα το κατασκεύασμα του Θεοδωράκη, δεν αισθάνθηκε την ανάγκη να ζητήσει μια στοιχειώδη συγγνώμη για την αστοχία στις προβλέψεις για την έκβαση της τρίτης θέσης.

Μια επανάληψη του «τρομπαρίσματος» του Ποταμιού βλέπουμε και το τελευταίο χρονικό διάστημα, με την διαφορά ότι την θέση του έχει λάβει πλέον το ΠΑΣΟΚ, ή για να είμαστε πιο ακριβείς, το «Κίνημα Αλλαγής», ένα κόμμα το οποίο ακόμη δεν έχει ιδρυθεί, δεν ξέρουμε τις πολιτικές του θέσεις, αλλά έχει ήδη… αρχηγό! Και όμως, εντελώς ξεδιάντροπα, οι εταιρείες δημοσκοπήσεων και τα ΜΜΕ που συνεργάζονται μ’ αυτά δεν έχουν το παραμικρό πρόβλημα να κάνουν εκ νέου «μαϊμουδιές», αλλά σε σημείο το οποίο να «το τερματίζουν» τελείως.

Κρατήστε στον νου σας τόσο την διάψευση των δημοσκοπήσεων του 2015 όσο και τα ποσοστά που δίνουν (και θα συνεχίσουν να δίνουν) στο νέο εκλογικό μόρφωμα του κλεφτοΠΑΣΟΚ, για να τα θυμηθείτε την κατάλληλη στιγμή: όταν δηλαδή θα ανακοινώνονται τα αποτελέσματα των επόμενων εκλογών και η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ θα εξευτελίζει, για πολλοστή φορά, τις «προβλέψεις» την «αντικειμενικών» δημοσκοπικών εταιρειών.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/o-ejeutelismos-twn-dhmoskopikwn-etaireiwn-stis-ekloges-tou-2015-apo-thn-chr#ixzz51nHdx6Et

Exit mobile version