Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Άγρια επεισόδια στην Μόρια μεταξύ λαθρομεταναστών – Φωτιές, μαχαιρώματα και 15 τραυματίες

Άγρια επεισόδια στην Μόρια μεταξύ λαθρομεταναστών - Φωτιές, μαχαιρώματα και 15 τραυματίες

Στο ίδιο έργο θεατές για πολλοστή φορά, καθώς σοβαρά επεισόδια ξέσπασαν αργά τη νύχτα της Τρίτης στον καταυλισμό Υποδοχής και Τακτοποίησης μεταναστών και προσφύγων στη Μόρια με συγκρούσεις μεταξύ αράβων, αφγανών και ιρακινών λαθρομεταναστών. Έγινε άμεση επέμβαση από άνδρες της Αστυνομίας και των ΜΑΤ, οι οποίο επέβαλαν λίγο αργότερα την τάξη.

Στο hot spot έσπευσε επίσης και μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, αφού οι συμπλεκόμενοι μετανάστες έβαζαν φωτιές και έκαιγαν ότι έβρισκαν μπροστά τους. Οι άνδρες της Π.Υ. έσβησαν τις φωτιές, όμως κάηκαν αρκετές σκηνές, αφού οι μετανάστες εμπόδιζαν την είσοδο των οχημάτων και άρχισαν τον πετροπόλεμο.

Κατά τις συμπλοκές τραυματίστηκαν 15 περίπου άτομα, τα οποία μεταφέρθηκαν από τους διασώστες και με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης. Σύμφωνα με πληροφορίες τοπικής ιστοσελίδας, ανάμεσα στους τραυματίες είναι δύο έγκυες γυναίκες και ένα παιδί.

Η εθνικότητα των εμπλεκόμενων στα επεισόδια δεν δικαιολογεί σε καμία περίπτωση τον χαρακτηρισμό του «πρόσφυγα», με την άμεση απέλασή τους να αποτελεί την πλέον κατάλληλη απάντηση στους ταραχοποιούς αυτούς.

Ανεξαρτήτως της αιτίας των επεισοδίων αυτών (όπου οι εμπλεκόμενοι είναι εμφανές ότι χωρίστηκαν σε ομάδες με βάση την εθνικότητά τους και όχι την ταξική διαστρωμάτωσή τους, κάνοντας κουρέλι όλη την ιδεολογική ζύμωση της αριστεράς για τους «προλετάριους»), το κυρίως ζήτημα παραμένει στο ότι η λαθρομετανάστευση εγκυμονεί μια σειρά από κινδύνους στα μέρη της Ελλάδας όπου αυτή εμφανίζεται, με ένα κλασικό δείγμα να εμφανίζεται ξανά στην Μόρια.

Σε αντίθεση με την ανεύθυνη και επικίνδυνη αδράνεια των κομμάτων του «Συνταγματικού τόξου», το Λαϊκό Εθνικιστικό Κίνημα της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ είναι η μόνη Πολιτική Δύναμη του Τόπου που έχει συγκεκριμένες θέσεις και προτάσεις για την αντιμετώπιση του πολύ σοβαρού αυτού προβλήματος.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Υ.Γ. Οι νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι τελικά μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης 15 άτομα με τραύματα, δύο εκ των οποίων τραυματισμένοι με μαχαίρι. Ένας εξ αυτών εισήχθη και νοσηλεύεται στην χειρουργική κλινική, άσχημα μαχαιρωμένος στο στήθος.

Επίσης, στις ολονύκτιες συγκρούσεις συμμετείχαν και αφρικανοί, στον τομέα των οποίων ξέσπασαν και φωτιές σε κάδους απορριμμάτων αλλά και σε σωρούς απορριμμάτων, κυρίως με εύφλεκτα υλικά, που υπάρχουν παντού σε όλο τον καταυλισμό. Σύμφωνα με τις αστυνομικές Αρχές κάηκαν και περίπου 10 σκηνές, στις οποίες διέμεναν άνδρες που συμμετείχαν στις συγκρούσεις.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/nea-epeisodia-sthn-moria-metaju-lathrometanastwn-me-deka-traumaties#ixzz51nuyRQFf

Exit mobile version