Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ιδού τα αποτελέσματα της επίσκεψης Ερντογάν: Ο Τσαβούσογλου απειλεί να στείλει στρατό για να καταλάβει τα ελληνικά νησιά!

Ιδού τα αποτελέσματα της επίσκεψης Ερντογάν: Ο Τσαβούσογλου απειλεί να στείλει στρατό για να καταλάβει τα ελληνικά νησιά!

Αποθρασυμμένοι εντελώς οι τούρκοι μετά την περιοδεία στην Ελλάδα του «Σουλτάνου» Ερντογάν και εκμεταλλευόμενοι πλήρως την εθελοδουλεία της εγχώριας πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας, βρήκαν μια ακόμη ευκαιρία να δείξουν πώς εννοούν την περιβόητη «Ελληνοτουρκική φιλία».

Έτσι, λοιπόν, το ζήτημα των υποτιθέμενων «αμφισβητούμενων» νησιών, νησίδων και βραχονησίδων στο Αιγαίο και Κρητικό Πέλαγος, δηλώνει πως θα ζητήσει να επιλύσει -μέσω διπλωματίας- με την Ελλάδα, ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, κάνοντας λόγο για τρεις «εναλλακτικές» που υπάρχουν για την επίλυση του θέματος, που για την χώρα μας δεν υφίσταται.

Πρόκειται για 152 νησιά, νησίδες και βραχονησίδες του Αιγαίου και Κρητικού Πελάγους, που σύμφωνα με τους εντελώς αποθρασυμμένους τουρκικούς ισχυρισμούς δεν έχουν παραχωρηθεί στην Ελλάδα βάσει διεθνών συνθηκών, όπως αποκάλυψε πρόσφατα ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής.

«Πρέπει να αποφασίσουμε πώς θα επιλύσουμε αυτά τα προβλήματα συζητώντας με την Ελλάδα. Τρεις εναλλακτικές υπάρχουν:  Ή να τα επιλύσουμε μέσω διπλωματίας. Ή να προσφύγουμε στο διεθνές δικαστήριο. Ή να στείλουμε στρατό και να πάρουμε τα νησιά» δήλωσε ο Τσαβούσογλου από το βήμα της τουρκικής βουλής, παίρνοντας επί της ουσίας την σκυτάλη της πρόκλησης από τον Ερντογάν και από τα όσα παρόμοια (έστω και έμμεσα) είπε κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Χώρα μας.

Το γεγονός, μάλιστα, ότι αφήνει ανοιχτό ακόμη και το ενδεχόμενο κατάληψης των Ελληνικών νησιών από την Τουρκία είναι κάτι παραπάνω από ενδεικτικό τόσο της πλήρους αποθράσυνσης των τούρκων όσο και της τακτικής δειλίας και υποχωρήσεων εκ μέρους της Ελληνικής Πλευράς.

Και βεβαίως, έχοντας ως δεδομένο ότι οι τούρκοι έχουν αντιληφθεί στο έπακρο την ενδοτικότητα που χαρακτηρίζει το σύνολο της πολιτικής ολάκερου του «Συνταγματικού τόξου», είναι κάτι παραπάνω από αναμενόμενο ότι η προκλητικότητά τους θα συνεχιστεί με ακόμη μεγαλύτερη ένταση και έκταση το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Το Γραφείο Τύπου της Χρυσής Αυγής σχολίασε σχετικά: “Να μην ξεχνά ο Τσαβούσογλου τι έπαθε η τουρκική ναυαρχίδα και ο Καρά Αλή το 1822 όταν τόλμησαν να πατήσουν τα ελληνικά νησιά του Αιγαίου και κάηκαν ολοσχερώς“.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/proklhtikos-o-tsabousoglou-an-chreiastei-tha-steiloume-strato-na-paroume-ta#ixzz51nvnbpJj

Exit mobile version