Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Σύλληψη Βόσνιων για εγκλήματα πολέμου σε βάρος Σέρβων – Σιωπούν οι κατά παραγγελία «ανθρωπιστές»

Σύλληψη Βόσνιων για εγκλήματα πολέμου σε βάρος Σέρβων - Σιωπούν οι κατά παραγγελία «ανθρωπιστές»

Μια είδηση η οποία πέρασε «στα ψιλά» των ΜΜΕ έχει αντιστρόφως ανάλογη αξία ως προς το μέγεθος της δημοσιότητάς της. Έξι Βόσνιοι συνελήφθησαν την Τρίτη κοντά στο Σαράγεβο, καθώς φέρονται να διέπραξαν εγκλήματα πολέμου εναντίον Σέρβων αμάχων και αιχμαλώτων στον πόλεμο της Γιουγκοσλαβίας.

Όπως ανακοίνωσαν οι Αρχές, οι έξι συλληφθέντες, όλοι τους πρώην αξιωματούχοι και μέλη των βοσνιακών δυνάμεων την εποχή του πολέμου, συνελήφθησαν στις επαρχίες Ίλιας και Κάκαν βόρεια του Σαράγεβο, ενώ σύμφωνα με την εισαγγελία, φέρονται να συμμετείχαν στις 10 Ιουνίου 1992 σε μια επίθεση εναντίον του σερβικού χωριού Σεμέρνο στην επαρχία Ίλιας, κατά την οποία 30 άνθρωποι δολοφονήθηκαν εν ψυχρώ.

Σε μια άλλη υπόθεση, 13 πρώην αξιωματούχοι της βοσνιακής αστυνομίας και του στρατού συνελήφθησαν στις 4 Δεκεμβρίου, καθώς φέρονται να έχουν διαπράξει εγκλήματα πολέμου εναντίον πολλών δεκάδων Σέρβων στην Μπραντίνα, στην επαρχία Κόνιτς και σε άλλες πόλεις της ίδιας επαρχίας.

Σέρβικες οργανώσεις θυμάτων του πολέμου καταγγέλλουν συχνά την δικαιοσύνη ότι δεν ερευνά επαρκώς υποθέσεις εγκλημάτων πολέμου εναντίον της κοινότητάς τους. Τον Οκτώβριο, η αθώωση σε πρώτο βαθμό του πρώην Βόσνιου διοικητή στη Σρεμπρένιτσα, του Νάσερ Όριτς, ο οποίος κατηγορούνταν για εγκλήματα πολέμου εναντίον των Σέρβων, είχε προκαλέσει την οργή των εν λόγω οργανώσεων.

Όλοι εκείνοι οι κατά παραγγελία «ανθρωπιστές» (ελεγχόμενοι από τον Σόρος ή όχι), οι οποίοι σκούζουν σαν νταβραντισμένοι κεραμιδόγατοι του Χειμώνα για «τα εγκλήματα των Σέρβων σε βάρος των Βόσνιων», σιωπούν τώρα χαρακτηριστικά για την αποκάλυψη των εγκλημάτων σε βάρος των Σέρβων της Βοσνίας, δείχνοντας έτσι ότι το όποιο ενδιαφέρον τους για τις ανθρώπινες ζωές ήταν ξεκάθαρα επιλεκτικό.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/sullhpsh-bosniwn-gia-egklhmata-polemou-se-baros-serbwn.-siwph-apo-tous-kata#ixzz51otpQsxs

Exit mobile version