Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Να μην μιλούν για προϋπολογισμό οι πνιγμένοι στα χρέη πολιτικάντηδες

Να μην μιλούν για προϋπολογισμό οι πνιγμένοι στα χρέη πολιτικάντηδες

Οι βουλευτές υποτίθεται ότι λαμβάνουν έναν υπέρογκο μισθό, προκειμένου να παραμένουν ανεξάρτητοι. Γι’ αυτό άλλωστε ο μισθός τους είναι συνδεδεμένος με των ανώτατων δικαστικών, για να εξασφαλίζεται η ανεξαρτησία των θεσμών. Αντίστοιχα, για τον ίδιο ακριβώς λόγο, τα κόμματα υποτίθεται ότι λαμβάνουν την κρατική χρηματοδότηση, προκειμένου να μην εξαρτώνται από χρηματοδότες.

Όπως, όμως, τα κόμματα του κατεστημένου είναι καταχρεωμένα και εξαρτώμενα πλήρως από μυστικούς χρηματοδότες (βλέπε σχέσεις Siemens – ΠαΣοΚ – ΝΔ) έτσι κι οι πολιτικάντηδες είναι πνιγμένοι στα χρέη και συνεπώς εξαρτώμενοι από το όποιον κακόβουλο επιλέξει να τους χρηματοδοτήσει για να τους ελέγξει.

Ας δούμε για παράδειγμα τις δανειακές υποχρεώσεις δύο βουλευτών που υποτίθεται ότι δεν θα έπρεπε να διαθέτουν οικονομικά προβλήματα, ο ένας ων βουλευτής εδώ και πολλά χρόνια και η άλλη ως κομμάτι του καθεστώτος εδώ και δεκαετίες.

Ο λόγος για την ευρωβουλευτή και εκπρόσωπο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Σπυράκη, η οποία χρωστά σε δάνεια εξωτερικού και εσωτερικού 713.318 € και τον αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος χρωστάει 623.000€. Αντίστοιχα ο Πάνος Καμμένος δεν χρωστά ούτε ένα… ελικόπτερο, φτάνοντας μόλις τις 373.000€.

Αν κοιτάξει κανείς τα αρχικά κεφάλαια αυτών των δανείων και το υπολειπόμενο χρέος αντιλαμβάνεται αμέσως ότι πρόκειται περί μη βιώσιμων δανειακών συμβάσεων, αλλά και το γεγονός ότι μερικά από αυτά λήφθηκαν εν μέσω κρίσης μας κάνει να αναρωτιόμαστε για πιθανή διαπλοκή μεταξύ πολιτικών και τραπεζιτών, προκειμένου να υπογραφούν αυτά τα δάνεια.

Όμως, οι βουλευτές δεν είναι κόμματα για να βάζουν ως υποθήκη τις μελλοντικές χρηματοδοτήσεις τους και ακολούθως να τις καθιστούν με νόμο ακατάσχετες. Πώς ακριβώς υπεγράφησαν αυτές οι προφανώς μη βιώσιμες δανειακές συμβάσεις και τι ακριβώς έβαλαν οι πολιτικάντηδες ως υποθήκη που σταδιακά πλειστηριάζεται;

Σίγουρα, πάντως, δεν μπορούν να είναι ανεξάρτητοι άνθρωποι τόσο εξαρτώμενοι από τις δανειακές συμβάσεις τους.

Είναι αισχρό, δε, αυτοί οι άνθρωποι να υπογράφουν και να ψηφίζουν την εκποίηση των «κόκκινων δανείων» του μέσου Έλληνα που επλήγη από την κρίση, την στιγμή που τα δικά τους δάνεια έχουν γίνει κατακόκκινα και δεν τα πειράζει κανείς!

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/pnigmenoi-sta-chreh-oi-politikanthdes#ixzz51pRwe2vy

Exit mobile version