Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Μνημόνιο για πάντα! Στουρνάρας: Δεν υπάρχει έξοδος από την επιτροπεία και τα μέτρα

Μνημόνιο για πάντα! Στουρνάρας: Δεν υπάρχει έξοδος από την επιτροπεία και τα μέτρα

Μπορεί οι Συριζαίοι να ετοιμάζουν τις εκδηλώσεις πανηγυρισμών για την «έξοδο από τα μνημόνια», όμως στην πραγματικότητα το μόνο για το οποίο ετοιμαζόμαστε είναι ένα ακόμα μνημόνιο, που μάλιστα έρχεται από τα παλιά.

Στην έκθεση, λοιπόν, της Τραπέζης της Ελλάδος, ο Στουρνάρας αναφέρει ότι μετά το τέλος του προγράμματος θα μπορέσουμε να μπούμε σε προληπτική γραμμή στήριξης, αρκεί να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε σε μία σειρά προκλήσεων.

Οι προκλήσεις στις οποίες αναφέρεται ο Στουρνάρας είναι τα μέτρα που πρέπει να νομοθετηθούν μέχρι το καλοκαίρι του 2018 και την ολοκλήρωση της τέταρτης αξιολόγησης. Επιπλέον, το όνομα «προληπτική γραμμή στήριξης» αποτελεί το παλιό μνημόνιο Σαμαρά, δηλαδή την συνέχεια της επιτροπείας στην Πατρίδα μας. Επιπλέον αυτών, παραμένουν οι κίνδυνοι της ξαφνικής αλλαγής του κλίματος και του πισωγυρίσματος.

Με απλά λόγια, έχουμε ένα νέο πακέτο μέτρων μπροστά μας μέχρι το καλοκαίρι και ένα ολόκληρο μνημόνιο αμέσως μετά από αυτά. Το μόνο που αλλάζει είναι το όνομά του και πάλι, αλλά όχι η ουσία του.

Στην πραγματικότητα και πάλι θα ελέγχονται τα πρωτογενή πλεονάσματα και θα υπάρχουν νομοθέτικες παρεμβάσεις για την επίτευξή τους. Όπως είχαμε προβλέψει και ανέφερε σχετικά στην ομιλία του ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής μέσω των μνημονίων δεν μπορεί ποτέ να επιτευχθεί πραγματική οικονομική ανάπτυξη.

Η ύφεση, η υπερφορολογήση και οι περικοπές δεν μπορούν να οδηγήσουν πουθενά αλλού πέρα από την εσωτερική υποτίμηση και το ξεπούλημα της περιουσίας των Ελλήνων. Μονάχα η στροφή στην εθνική παραγωγή και η εφαρμογή του προγράμματος της Χρυσής Αυγής μπορεί να οδηγήσει στην έξοδο από τα μνημόνια.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/mnhmonio-gia-panta-stournaras-den-uparchei-ejodos-apo-thn-epitropeia-kai-ta#ixzz51vSFSMzv

Exit mobile version