Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Το παραμύθι των συριζοανελαίων για τον… τελευταίο μνημονιακό προϋπολογισμό

Το παραμύθι των συριζοανελαίων για τον... τελευταίο μνημονιακό προϋπολογισμό

Το 2017 κλείνει με τον προβατοποιημένο βουλευτικό όχλο του ΣΥΡΙΖΑ να παίζει στην διαπασών την κασέτα με την φράση «Αυτός είναι ο τελευταίος μνημονιακός προϋπολογισμός». Όπως και τα δύο προηγούμενα έτη, έτσι και φέτος οι συριζαίοι ψήφισαν με τον ίδιο φανατισμό και την ανάλογη πειθαρχία τον προϋπολογισμό, με την εφετινή δήλωση όμως περί «τελευταίου μνημονιακού προϋπολογισμού» να είναι αυτή που κάνει την όποια σχετική διαφορά.

Είναι, όμως αυτός «ο τελευταίος μνημονιακός προϋπολογισμός» ή πρόκειται για (ένα ακόμη) πολιτικάντικο κατασκεύασμα του ΣΥΡΙΖΑ;

Στο πρώτο κιόλας μέρος του Συμπληρωματικού Μνημονίου που μόλις υπέγραψαν οι υπουργοί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με την τρόικα, με έντονα γράμματα για να δοθεί έμφαση, αναφέρεται: «Η επιτυχία του προγράμματος θα απαιτήσει την συνεχή εφαρμογή των συμφωνημένων πολιτικών για πολλά χρόνια -η οποία απαιτεί την πολιτική δέσμευση, αλλά και την τεχνική ικανότητα της ελληνικής διοίκησης να την φέρει σε πέρας- και για τον σκοπό αυτό οι αρχές έχουν δεσμευτεί να κάνουν πλήρη χρήση της διαθέσιμης τεχνικής υποστήριξης».

Ουκ ολίγες φορές στο παρελθόν έχουμε τονίσει ότι τα Μνημόνια έχουν έρθει για να μείνουν και να επεκταθούν. Όταν μάλιστα αυτό το κείμενο, το Συμπληρωματικό Μνημόνιο, το έχει υπογράψει και η κυβέρνηση (πρωθυπουργός και υπουργός Οικονομικών) καταλαβαίνει ο οποιοσδήποτε την βαρύτητα αυτού ακριβώς αυτού του τονισμού. Οι διεθνείς τοκογλύφοι υποχρεώνουν -εξευτελίζοντάς τους- τους εγχώριους υποτακτικούς και εντολοδόχους τους να υπογράφουν δηλώσεις προθέσεων υποταγής που θα περιλαμβάνουν και τα επόμενα χρόνια.

Οι πολιτικοί απατεώνες των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ακολουθώντας τα χνάρια των μνημονιακών προκατόχων τους, πανηγυρίζουν για την διαιώνιση της μνημονιακής πολιτικής, κουνώντας τρύπιες σημαίες «εξόδου», ως αδίστακτοι και ψυχροί πολιτικοί απατεώνες που (και) αυτοί είναι. Έτσι θα πάνε μέχρι το τέλος, προετοιμάζοντας το έδαφος για τα επόμενα εγχώρια πειθήνια όργανα των διεθνών τοκογλύφων που θα συνεχίζουν τις διαδικασίες αποικιοποίησης της Χώρας, του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας και της φτωχοποίησης του Ελληνικού Λαού.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/to-paramuthi-twn-surizoanelaiwn-gia-ton-teleutaio-mnhmoniako-propologismo#ixzz525msnnNP

Exit mobile version